Botnanuten
Bildet inngår i albumet Vinter på Kvamskogen - Kvamskogen er et lite fjellområde mellom Hardanger og Bergen. Her har jeg gått mye i min ungdom da jeg bodde hjemme hos mine foreldre i Norheimsund.
<p>
Bildeserien er tatt i på to fjellturer 1. og 2. juledag 2005.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-21 17:38:58
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-01-21 19:25:02
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 17-40mm f/4L
  • Brennvidde25mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeISO100 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger649
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_173187} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
ingebjørg fyrileiv g.
Vakker natur! Du har fått svært fine farger og godt lys.
Men jeg savner et fast element å feste blikket på.
Det kan bli litt tamt i lengden.

vh ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.
Et flott vinterlandskap med nydelege fargar og lys.
Savner ikkje eit element, bildet er fint slik det er.
Veldig bra formidla.
Mvh Inger Anne
Espen A. I.
Perfekt eksponering drar opp dette bildet betraktelig. Ikke noe inngrodde partier, heller ikke noen merkbare utbrente. Bildet som heller litt til høyre er kanskje et lite puss fra naturens side. Synes fargene ble litt sterke, men det kler helt klart bildet, særlig himmelen som er svært vakker. Liker skyggekastene du har fanget.

mvh Espen
Johan K.
Veldig fint fjellandskapsbilde dette.
Fint lys, og fine farger. Komposisjonen fungerer veldig bra synes jeg.
Savner ikke noe fast å feste blikket på jeg heller. Funker bra slik det er.

Et lite pirk: Kan se ut som USM-konturer i overgangen mellom bergene der bak og det snøbelagte fjellet.

Ellers, veldig bra

Johan
Kurt S.
Ser ut som om det var veldig skarpt lys da du tok bildet. M.a.o ganske krevende eksponeringsforhold. Du mestret det fint.
Synes likevel du kan ta av en liten smule på kontrasten.
Ser også de konturene som Johan påpeker. Det er imidlertid ikke sikkert jeg hadde oppdaget dem dersom han ikke hadde nevnt det.
Når betrakter dette får jeg assosiasjoner om fred og ro og frisk fjelluft.
Fin lagdeling i bildet noe som gir fin dybde og ikke minst flotte farger.
Mvh Kurt
Torbjørn K.
Hei, og takk for kommentarer!

Johan: Så ikke stripa før nå. Pleier å gå over med history brush for å fjerne slike striper etter å ha brukt smart sharpen. Har gjort det i toppen, men denne så jeg ikke.

Kurt: Direkte sollys i snøkledde fjell er jo en utfordring eksponeringsmessig, så lyset var rimelig skarpt. Heldigvis var det stort sett snø der det var skygge også, så da ble det få gjengrodde partier. Er enig i at kontrasten kanskje er noe hard, så jeg har lagt til en ny versjon der jeg har redusert dette samt blur-et bort usm-stripa.

Torbjørn
Avsluttet .
Lite å utsette på det tekniske her ja. Versjon 1 med mest kontrast og smell i fargene faller meg best for øyet. Linjeføringen i vannkanten skaper nok et lite synsbedrag her...ser ut som bildet heller mot høyre selv om det nok ikke egentlig gjør det. Rent visuelt sett er det litt uheldig synes jeg, uansett om bildet egentlig er skjevt eller ikke. Sånn ellers blir dette for meg mere en teknisk demonastrasjon i god eksponering og naturtro gjengivelse av snø, vann, himmel og fjell - ganske rett på og egentlig ikke veldig spennende. Er nok blant de som ville ha likt bedre et bilde hvor du hadde en annen komposisjon med mere fokus på linjer og former i fjell, med eller uten vann. Men for all del; bildet er bra det.

Hilsen en som overhodet ikke har greie på naturfoto:-)
Torbjørn K.
Hei og takk til deg og Tommy. Kan være enig i at det er lite som fenger her bortsett fra lyset, fargene og naturomgivelsene. Sånn sett er det egentlig bare et pent men noe kjedelig og veldig tradisjonelt landskapsbilde. Synes likevel det er viktig å formidle det pene i naturen også, og ikke bare dramatikk, spenning og uvær slik jeg har gjort på mine forrige landskapsbilder.

Kan være enig i at det ser ut som om bildet heller mot høyre. Egentlig er bildet mest rett i v1 og v2. Horisonten er i venstre del av vannet og i høyre del krummer vannet inn mot meg. Det skaper et synsbedrag om at bildet heller. Har likevel lagt til en v2 der bildet virker mer rett.

Torbjørn
Eirik H.
Hardt og skarpt lys er sjeldan bra for landskapsbilete, heller ikkje her. Eg synest verken forgrunnen eller motivet samla sett er veldig engasjerande. Det må i så fall være skuggespelet på fjellet, men lyset er som nemnt ikkje godt. Under slike forhold jobbar fotografen i motbakke så lenge ein ønskjer å lage klassiske landskapsbilete som dette.
Fred S.
Du har i alle fall vist oss Kvamskogen i all slags vær i det siste ! Jeg sier '' i alle fall'', for dette er vel det bildet jeg liker minst i serien. Det har rimeligvis med det harde lyset å gjøre, og i dette lyset blir motivet dessuten for ordinært. Slik er det nå engang med lys, hvis det spiller på lag kan de kjedeligste motivene bli spennende, men her ender du opp med et bilde vi har sett utallige ganger før.

vh fred
Jan Frode A.
Jeg blir ikke helt fortrolig med den noe harde finnishen i bildet. Litt for hard og flatt lys er vel kanskje det som dominerer spesielt forgrunn og midtpartiet her. Fjella bakenfor derimot, er vakre med fint lys og god deling mellom lys- og skyggepartier. Versjon #2 blir litt mykere kanskje, men allikevel ikke helt 100%.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu