Lunde i solnedgang
Bildet inngår i albumet Solnedgang - Alle bilder som tas i eller av solnedgang blir klisjéer, uansett, spiller ingen rolle om det er med dyr, tomtønner, himmel, hav eller annet, er opptaket gjort i solnedgang er status som klisjé sikret. Regelen er forresten også uten unntak, hvilket forøvrig er det unntak som bekrefter regelen. Av en eller annen grunn er "Elg i solnedgang" holdt for å være klisjéen over alle klisjér - tiltross for at fotografiske opptak av et slikt motiv er svært sjeldne.
Utstyr
  • Canon 1D Mk.II
  • Canon 400/4 DO IS USM
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO 640 RAW
  • Nei
  • AnnetMonopod. Opptaket er gjort kl. 22.07, fra øverst i Lundeura på Runde.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger2131
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_174061} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Eirik H. U.

Dette sitter som et skudd! Lys, komposisjon, bevegelse, positur... Min eneste innvending måtte være at det nesten ble _for_ perfekt alt sammen, men det er selvfølgelig urettferdig å si. Hvor er dette?
Avsluttet .

Synes dette er godt fanget. Liker fargene og bakgrunnen, fremhever fuglen på en veldig fin måte.

Synes pga bakgrunnen at noe større dybdeskarphet vil kunne fungert her, for å ha fått også bena skarpe. Men det er flisespikkeri på et slikt bilde.

Mvh
PMN:-)
Carsten A.

EHU: Tekniske opplysninger lagt inn, som det fremgår er opptaket gjort øverst i Lundeura på Runde omtrent på tidspunktet for solnedgang (el. like før, Runde er ganske langt vest, ihvertfall for oss østlendinger).

MVH CA


Torgeir S.

Hei Carsten, jeg synes dette er et nydelig bilde av vår vakre lundefugl. Som vanlig teknisk ypperlig levering fra deg. Jeg ser du har brukt 400mm DO'en på dette bildet. Takker for tilbakemeldingene og brukererfaringene jeg fikk av deg vedr. ''superteler'', jeg valgte etter mye (flere års tenking) å satse på dette objektivet og har nå så vidt begyndt å ta det i bruk. Gleder meg veldig over kombinasjonen av optisk ytelse, stabilisator og fysisk størrelse/vekt.

Jeg er forresten i Oslo i helgen og har veldig lyst å ta en tur oppom Østensjøvannet eller andre aktuelle ''fugleplasser'', der skulle jeg vel få fine muligheter å teste 400mm'eren. Har du eller noen andre planer om dette i løpet av helgen? I så fall hadde det vært veldig hyggelig å treffe deg / dere. Hvis det er noen som ønsker å slå følge, eller har planer om å dra dit hadde det vært svært hyggelig om dere ringer meg på mobil nr. 95 88 03 08.

Med vennlig hilsen
TS foto

Torgeir Sørensen
http://www.tsfoto.no
Lars-Anders M.

Jeg foretrekker Lunde i solnedgang. Ellers Har vi sett både elg og alkoholist i solnedgang her på dotten. Dette bilde av lunde i solnedgang er vakkert og med kraftige farger. Bra.
Eirik H. U.

CA: Ja, Runde må vel være paradis for en Lundefotograf! Vært der flere ganger i barndommen, dessverre aldri med (et dugelig) kamera. Er det vanskelig å komme nært nok uten å falle på havet eller noe?
TS: Mulig jeg også kan slå følge, avhengig av tid. Gir lyd, evt!
Carsten A.

EHU: Det er en ganske tung marsj å ta seg opp til toppen av lundeura (fra Goksøyr, ikke fra sjøsiden), ca. 300 høydemeter med tungt utstyr og tildels tung, myrete sti, så jeg må selv ta tiden til hjelp, bruker en times tid eller mer. Vel oppe faller man ikke ned medmindre man utviser ekstrem uforsiktighet. Er været som på bildet får man en meget sterk naturopplevelse! Som bonus kan det bli bra bilder også, lunde på 2-3 meters hold er helt greit. Havhest, havørn og krykkje hører med, en storjo eller to sitter gjerne i bakkene der man går opp og håper på en passende krykkjestek, tenker jeg.

MVH CA
ingebjørg fyrileiv g.

Lundefuglen er en fin fugl. Du har fått fram de vakre og sterke
fargene og fine detaljer i fjærdrakten.Den har en fin positur som er godt fanget av deg. Passende bakgrunn med fint lys.

ha ei god helg

vh ingebjørg
Per Harald O.

Velkomponert, flott lyssetting!
Camilla S.

Heisann

Rett og slett serverdig Lunde bilde av særdeles høy kvalitet.
Nydelig skarphet, samtidig som du har ''fanget'' fuglen i det rette øyeblikk på foto'et.
Dette var lekkert utført, og du får min stemme til anbefalte bilder:)
God helg!

-Camilla
Steinar U.

Wow! Jeg er veldig svak for lundefuglbilder, og dette er nok det beste jeg har sett. Fargene på fuglen kommer veldig fint fram, og den er helt skarp. Bakgrunnen tar ikke oppmerksomheten, og steinen/berget den står på ødelegger heller ikke, men får mer dybde i bildet. Rett og slett flott!

Steinar
Magnus A.

Det meste er allerede sagt,henger meg på alle superlativene,meget bra og perfekt bruk av dybdeskarphet.
mvh.Magnus A.
Christine H.

Utrolig flott bilde, og jammen meg er det en flott fugleart også :)
Eyvind R.

Som vanlig teknisk svært bra, Carsten.. Her likte jeg spesielt den fine belysningen på hodet, posituren, samt nydelig belyst bakgrunn..

Mvh Eyvind
Morten W.

Igjen nok et topp bilde fra deg, Carsten!
Tor-Ståle H.

Hei igjen, det jeg hadde på hjertet er blåfargen i den hvite fjærdrakten. Vist er det sikkert lyset som gjøre det, men det blir litt ''unaturlig'' enn så rart det måtte høres.

Ellers sterke fine farger, om noe unaturlige de også...
Torbjørn K.

Dette grenser mot, etter min mening, det nær perfekte lundebildet. Her er lyset, bevegelsesuskarpheten i vingene, skarpheten på hodet, posituren og situasjonen i særklasse! Det er rett og slett vanskelig å si noe negativt om dette bildet. Kanskje du har vært noe hard med bildebehandlinga og gitt bildet litt for mye kontrast og farge, og sånn sett burde du heller fått ''photoshop-politiet'' på nakken her i stedet for ditt forrige bilde. Jeg har derimot sans for bilde med ''smell'' i, og synes dette bare er bra. Hadde det vært jeg som hadde stått for bildebehandlinga hadde jeg gått over med neatimage selektivt på bakgrunnen, da et svært kritisk øye kan se noe grums der. Dette skjemmer dog ikke bildet i noen grad, og er ikke nødvendig.

Får lyst å ta meg en tur til Runde etter å ha sett dette. Vet du når på året det er best å dra, med tanke på best lys og flest fugler?

Torbjørn
Geir Arne M.


Nydelig bilde Carsten - men kanskje litt hard på kontrasten ? Er dette et av de bildene som du hadde problemer å få fram det hvite før du brukte Rawshooter ?

I det motlyset som var synes jeg det er en prestasjon å få så fin tegning i det hvite.

Når det gjelder fargene tror jeg jeg ville løftet rødt noe mer. Herlig positur og de tror en blir ferdig med Runde og Lunde tar feil.

Vi hadde en vakker fantastisk kveld - og flere skal det bli til sommeren.

mvh
geir
kai j.

Flott av lunden dette Carsten, fin bakgrun og god komposisjon, pluss for bevegelse i vingene. Men som nevnt virker kontrasten litt hard og oppskarpingen noe i overkant.

Mvh Kai Jensen
Marius F.

Flott og sprekt bilde av denne vakre fuglen. Vingene som slår og viser bevegelse gjør at dette skiller seg litt ut. Fargene synes jeg er lekre og troverdige. Litt blått i fjærdrakten, men ikke så mye at det sjenerer. Lyset?

Mvh MF
Carsten A.

Takk for nye kommentarer.

TSH : Det er vel helt klart at i motlys på en godværsdag (eller helst godværskveld i dette tilfellet) med blå himmel blir skyggepartier blå. Og slik bør de forbli også i bildet.

TK: I tilfelle skulle kanskje RawShooter-politiet på banen her, og ikke ''photoshop-politiet''. RawShooter gjør det som vanlig mulig å redde ett vanskelig ''negativ'', noe undereksponert. Runde er fint i mai og juni. Vil du ha lunde med fisk i nebbet er slutten av juni, fra ca. 20. (?) til et par dager ut i juli kanskje best, da mater de unger (om de har noen, hvilket de hadde i fjor).

GAM, KJ, MF: Ja, dette er et bilde jeg tidligere ikke har greid å få frem på en brukbar måte før RawShooter P kom på banen. Mulig at oppskarping kunne vært litt mer forsiktig, men her har det også vært snakk om såvidt mulig å kompensere for en ørliten bevegelsesuskarphet i hodepartiet. 400/4 DO er som kjent også ørlite soft.

MVH CA
Magnar L.

Henger meg på for en kommentar. Flott bilde av en nydelig fugl! Det herlige varme motlyset er det som gjør susen her. Passe bevegelse i vingene, og komposisjonsmessig også veldig bra.

mvh Magnar
Gro K.

Ja, så er alle superlativene brukt opp. Alle de tekniske detaljene innen den digitale verden skal jeg ikke begi meg innpå, av opplagte grunner.Det ble i alle fall et nydelig bilde. Dra gjerne dit igjen, i ''fisk i nebbet''-perioden spesielt.
Hilsen Gro.
Svein B.

Flott lundebilde Carsten, masse stemning i lyset her. Litt hard på kontrast og oppskarping- noe som allerede er nevnt, samt at jeg støtter GM sitt forslag om å trekke litt mer mot rødt- med den harde kontrasten og blå stikket i det hvite virker bildet litt kaldt slik det er presentert her. Men absloutt ett av de bedre lundebildene jeg har sett her inne.

Mvh
Svein B
Jon A.

Hei. Et veldig flott lundebilde. Tok meg ikke tid til å lese alt som står over men det eneste som kritiseres er at det det ser ut som du har presset kontrast/farge litt for mye her. Det blir litt unaturlig mye blått i hoderegion og på vingeknoker. Utenom det blir bildet et av de bedre lundebilder jeg har sett tross tradisjonaliteten ;-)
-Jon
Kjell G.

Under en ''lett surferunde'' landet jeg innom dette bildet som jeg ikke har sett på før. Jeg er enig i det som er sagt om kontrast og oppskarping, men jeg antar at det er trukket ut mange kvaliteter av dette bildet som ikke lå så lett tilgjengelig i råfilen.

Dét sagt, er det bare å konstatere at bildet for øvrig er langt på vei perfekt:
Valg av lukkertid, komposisjon og den fenomenale bakgrunnen. At ''godfoten'' ikke er helt skarp anser jeg for å være sekundært interessant.

mvh kjellg
Christer Hoel O.

Suverent lundebilde.
Du har fått med både detaljer i fjærdrakten og det varme lyset i bakgrunnen.
Komposisjonen er også meget god, med plasseringen av fuglen på en fin diagonal.

Mvh CHO
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu