Vinterlandskap
Jeg klarer ikke helt å gi slipp på bilder fra 8. januar 2006, denne kalde fine søndagen da rimfrosten lå tjukk.
Men kanskje nok får være nok? ;-)
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger662
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_175079} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
ingeborg w.

Et pent motiv med fin steming og deilig lys. Jeg ville kuttet litt i bånn for å få et panoramabilde også ser det ut som du har brukt litt mye usm.
Tore B.

Nydelige gråblå toner og fine detaljer! Kunne kanskje ønsket meg en variant med enda mer ''rimfrosthvite'' trær (kontrast) .. og kanskje kuttet en god del nedenfra. Men uansett: bra bilde!
Inger-Lise S.

Et fint vintermotiv. Jeg forstår at du ikke vil gi slipp på dette.(Du bestemmer jo selv når) Jeg syns det er en fin komposisjon med den store forgrunnen. Ville ikke kuttet..Lyset er fint og her er lekre trær i flott vinterskrud. Det gjør seg med de to personene i bildet.
Fine farger på himmelen. Det er en veldig god stemning i bildet.

Inger-Lise
ingebjørg fyrileiv g.

Vakkert vinterlandskap med fine farger, lys og god komp.
Personene er det lille ekstra.. Fine buer i forgrunnen av gresstuvene.
Kanskje et lite kutt hadde fungert, men ikke for mye.

Ha en fin dag. Hilsen ingebjørg
Avsluttet .

Hei
Synes komposisjonen her er meget bra, skarpt og fint over det hele og gode farver.

Lekkert vinterbilde med ekstra pluss for solen som lager et fint lys på noen av trærne.

mvh arild
Bjorn F.

Hei.Fint lys og fin stemning,Støtter forslag om å kutte litt i bunnen.
Hilsen Bjørn
Kurt S.

Tåler godt å se et, eller flere, bilder til fra denne fine dagen.
En drømmedag for en fotoentusiast selv om du muligens frøs litt.
Her støtter jeg forslaget om et lite kutt i bunn, 2-3 cm, til et tilnærmet panoramaformat.
Vinteren har lagt sin iskalde hånd over landskapet og innhyllet det hele med flott rimfrost på busker og trær.
Fin plassering av de to personene som er ute og lufter hunden sin.
Lyset var velsigna fint-:) og det hele ble vakkert.
Mvh Kurt
Espen A. I.

Wow! Svært vakkert dette Jan Frode. Nydelig sollys som treffer trærne bak i bildet. Flott flatefordeling og et stort pluss for turgåerne. Perfekt balanse mellom forgrunn, bakrunn og midtparti som du deler inn kjempebra syns jeg! Ja, nok en gang bra.

mvh Espen
Ingunn S.

Virkelig et flott vintermotiv med nydelig sollys som lyser opp noen av trærne bak. Liker godt den blågrå-beige fargetonen i bildet. Er ikke sikker på om jeg ville ha kuttet noe i bunn, i så fall bare ørlite, synes egentlig det er perfekt slik det er:) Turgåerne hever bildet ytterligere!!

Mvh IngunnS:)
Liv Anette T.

Hei!
Et aldeles nydelig vinterblde. Flott lys og komposisjonen synes jeg er helt grei. Synes ikke det trenger å kuttes i forgrunnen. Likte den lille gløden det er i skyene.
Det er virkelig vakkert når rimfrosten henger i trær og busker som det gjør her.

Hilsen Anette
Johan K.

Et pent bilde, med fint lys og masser av stemning.
Bra at du tok med de to personene.

Ellers støtter jeg forslaget om en liten kutt i bunn her. Synes den blir litt tom. Ville kanskje hatt med mer himmel.

Men, pent er det.

Johan
Bente K.

Nok et fint vintersetemningbilde. Her legger jeg spesielt merke til noen av trærne som trer frem fra mengden i solbelysningen, samtidig tar cde opp fargen fra skyene. Høyballene og menneskene var også et pluss i bildet.
Som flere andre synes jeg det ble mye i bunnen her. Nok et vakkert bilde fra denne kalde vindterdagen
mvh Bente.

Helge A.

Hei
Jeg forstår at du ikke helt klarer å arkivere disse bildene fra en flott vinterdag med masse rimfrost :-)
Motivet er flott, og et fint lys med solglimt på rimfrosne trær, gjør dette absolutt severdig.
De to personene på tur, skaper liv, og er fint plassert i bildet
Jeg er enig i et kutt på 2 - 3 cm i bunn, som gir et fint panoramaformat

Helge
Steinulf L.

Svært vakkert. Dette kan du bruke som julekort når den tiden kommer. Flott med lyset i trærne bak. Synes det fortjener litt mer oppmerksomhet og vil nok derfor foreslå å kutte litt i bunnen.
Odd Tore S.

Nydelig vinterstemning med rim, slik jeg har lett etter i hele vinter og ikke funnet. Personene gjør seg bra og er meget viktige for bildet.
Flatefordelingen med forholdsvis mye hvit forgrunn er jeg litt usikker på. Enkelte ganger synes jeg den er bra (har sett på bildet flere ganger), andre ganger synes jeg at det blir for mye, eller til og med for lite.
Det er jo bra med tegning i snøen, og mer forgrunn ville gjort at menneskene så relativt enda mindre ut, en effekt som jeg har litt til overs for. Men da ville den fine rimfrosten i bakgrunnen blitt redusert mer til en kulisse, og det ville også vært litt trist.
Uansett, bildet er vakkert og til å like.
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

Stemningsfullt lys og kjølige vintertoner i et velkomponert bilde.
Personene gjør mye for bildekomposisjonen syns eg, da det ellers ville blitt mer kjedelig, savner kanskje l i t t mer forgrunn, men ikke sånn at det gjør noe, det har kanskje sammenheng med at eg assosierer med traktoreggene fra ditt forrige vinterbilde.

Inger Anne
Nina S.

Fargetoner i grått kombinert med gult treffer meg alltid, dette er vakkert, postkortvakkert vinterbilde og det gjør noe med bildet at de små personene er der.
Fin stemning.
Mvh Nina
Fred S.

Ikke mye mer å si enn at dette er enda en tiltalende og fin kuldestemning, og du hadde flaks med de to personene, som er bra plassert. Enda bedre plassert ville de muligens ha blitt med et lite kutt nede, et par cm. i mune øyne.

vh fred
Geir F.

Et vakkert og stille landskapsbilde med delikat men samtidig forsiktig lyssetting. Likte at du hadde med menneskene i bildet. Personlig er jeg svak for elementer som skyves frem i forgrunnen for på den måte skape litt dybde i bildet.
Men samtidig øker man dynamikken og det var sikkert ikke din intensjon her hvor du presenterer et mer ''innadvent'' bilde.
Jeg likte bildet godt.
-geir f-
Tone A.

Med slike vakre vintermotiv treng du ikkje verta ferdig med slike bilde, Jan Frode. Nettopp den store forgrunnen med den flate marka med småhaugar og fine linjer, skaper ein fin kontrast til alle dei snødekka trea i ulike linjer innover. Og sanneleg er det med nokre traktoregg her også! Menneska med hunden skaper liv i bildet. Flott dybde med snødekka marker innover. Bakerst er den skogdekka åsen eit fint skue med trea som har litt ulike blåtonar og det er ulike område med lys i tretoppane. Dette er ei motvekt til tregruppa i høgrekanten som har 3 ulike fargevalørar. Vakker vinterstemnig med fint lys!
:) Tone
Avsluttet .

Noen dager er lys og værforholdene så gode at det blir mange bilder, men så lenge de er så bra som her er det ingen grunn til å ikke legge dem ut for oss andre dottere.

Du har igjen fanget et flott vinterstemning i et ellers velkomponert bilde. Jeg syens at trærne i forkant gir bilde mer dybde. Personene hever bildet ytterligere.

MvhJRH

Jan Frode A.

Hei hei, og takk for kommentarer med synspunkter og innspill, og for anbefalingen :-)

Vel vel....utsnitt kan være vanskelige greier. Ang. dette bildet (og andre jeg har lagt ut tidligere), satt jeg med et passe utvalg av utsnitt; beskåret meg her og der, og valget falt til slutt på denne varianten. Grunnen var nok at jeg følte at såpass mye i forgrunnen, bidro til ekstra dybde, samtidig som disse dumpene helt framme på det snødekte jordet på sett og vis brøt med linjemønsterer lenger inne. I forhold til orginalfila, har jeg kuttet ca. halvparten av himmelen, og beskåret bittelittegranne inn fra venstresiden.

mvh Jan Frode
Wiggo T.

Fantastisk vinterstemning, synes dette ble utrolig flott!

Mvh
Wiggo
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu