kveld i nabolaget
Utstyr
  • sony dsc-h1
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger484
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_175398} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Rakel S.
Hei. Fint motiv, men dumt at man ser noe speile seg i vinduet du tar bilde gjennom! kanskje du burde fått med hele lekestativet til venstre, og kutte bort den tingen helt til høyre?

Lykke til i hvertfall:)

Mvh Rakel Schultheiss
Aase Marit W.
Hei Svein Henrik,

Og velkommen som nytt medlem på dotten! Dette er et veldig spennende sted hvor en kan lære utrolig mye av mange kunnskapsrike og erfarne fotografer, noe jeg selv har hatt stor glede av det siste halvåret siden jeg kjøpte meg digital speilrefleks. Bruk veldig gjerne diskusjonsforumet her aktivt, les og post innlegg - det lærer en veldig mye av! :)

Når det gjelder dette bildet, kunne også jeg tenke meg å påpeke en ting som Rakel allerede har nevnt. Det vil nok være bedre å ta kveldsbilder som dette ute, men, eller i det minste åpne vinduet, så du ikke må ta gjennom glasset. Jeg synes reflekser ødelegger dette bildet ganske mye. I noen tilfeller kan slikt tilføre noe til bildet, men jeg synes ikke det er tilfellet her. Hvis du likevel ønsker å ta bilder gjennom glass, kan det være nyttig å bruke et polarisasjonsfilter, noe som er en nyttig investering også generelt! Så vidt jeg har forstått, har Cokin filterholdere også for kompaktkameraer.

Dette bildet har jo stemning. Men, det kunne nok vært interessant å forsøke noen andre komposisjoner, og se hva som fungerer best. Jeg synes ofte slike motiver er vanskelige, fordi det lett kan bli kuttede gjenstander eller også ting som virker forstyrrende på motivet - får det til å se litt rotete ut. Og ofte kan de rett og slett bli litt kjedelige. Sånn sett er det topp om det er et eller annet som får motivet til å skille seg ut fra å bare være bilde av et nabolag (vet ikke, kanskje kun et spor i snøen, en person som leker i snøen - noe sånt?). En må vel bare forsøke å være litt bevisst, og ta seg tid til å forsøke forskjellige muligheter. Her kunne jeg kanskje tenkt meg å også prøvd å vise litt mindre av forgrunnen og mer av himmelen? Jeg blir veldig usikker på om så mye av forgrunnen tilfører bildet noe. Er enig med Rakel når det gjelder busken til høyre, den ville jeg forsøkt å fjerne ved å beskjære litt. Lekestativet er jeg litt usikker i forhold til. Hvis du går ut og tar bildet (med stativ for lang lukkertid) ville det nok være lettere å forsøke forskjellige komposisjoner. Men, husk, når det er kaldt, legg kameraet i en tett plastpose før du går inn igjen og la det ligge der til det er oppvarmet til romtemperatur (for å unngå kondens). Evt. mer råd om sånt kan du få av erfarne folk i diskusjonsforumet. Jeg har bare forsøkt dette et par ganger selv, men da har det fungert fint.

Ellers tror jeg kanskje at det hadde vært bedre om du lastet bilder som dette opp på Bildegalleriet istedet for på bildekritikken.

Lykke til videre!



Mvh,
AaseM. :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu