Gerbra
Et lite dykk i arkivet for å sjekke at alle bildene har det bra etter en kjedelig pc krasj! Selv liker jeg dette bildet godt - hva syned dere?
Bildet inngår i albumet Min Macro Verden - En samling av mitt macro perspektiv.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 105mm 1:2.8D DG Macro
  • Blenderf/13
  • Lukker2ss
  • Nei
  • AnnetFjernutløser + stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger774
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_175499} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Steinulf L.
Fin dybdeskarphet som dekker hele blomsten. Liker utsnittet og fargene er varme og fine. Mønsteret i bakgrunnen trekker litt oppmerksomhet.
ingebjørg fyrileiv g.
Fin og skarp blomst. Komplimentert fargevalg fungere bra.
Men jeg er enig med Steinulf ang. Detaljene i bakgrunnen.

Ha en fin dag. hilsen ingebjørg
Jan v.
Hei Tone.

Dette bildet forundrer meg litt, nettopp pga den store dybdeskarpheten.

Nå vet jeg jo hverken størrelsen på blomsten eller om dette er et utnitt. Du har heller ikke oppgitt hvilken blendreåpning du har benyttet.

Så inntil videre kan jeg ikke gjøre annet enn å slutte meg til Steinulf og Ingebjørg sine kommentarer, og si at bildet teknisk er godt.

Mvh Jan
Avsluttet .
Dybdeskarpheten/blenderåpning er et tema her :-)
Det er godt gjort å få så god skarphet på blomsten, så blenderåpningen er nok rimelig liten. Bakgrunnen kunne kanskje vært ensfarvet men det er noe med de sorte sirklene - en grunn til at du valgte nettopp denne bakgrunnen.

MvhJRH
Avsluttet .
Hei
Stilrent og statisk i positiv forstand mener jeg det er, fine farver er det og. Synes og at det er en passe skarphet over hele blomsten, og bakgrunnen er litt annerledes en det som forventes å være miljøet rundt planten, men hva gjør vel det,
jeg synes det er veldig behagelig og fint bilde.

mvh arild
Tone B.
Hei og takk for kommentarer alle sammen! De settes pris på :-)

Har oppdatert opplysningene om innstillingene jeg brukte da bildet ble tatt, og som dere ser benyttet jeg blender f13 da jeg ønsket hele blomsten skarp. Blomsten er omhyggelig blukket ut på en blomsterbutikk og bildet er tatt innendørs (som forklarer lukkertiden på 2 sek).

Når det gjelder bakgrunnen så ser jeg den kan gjerne virke forstyrrende på noen, men selv synes jeg den gjør bildet litt annerledes. Jeg har et annet bilde av samme blomsten hvor bakgrunner er trukket lenger unna slik at de sorte sirklene ikke vises. Kanskje jeg legger det ut senere.

mvh Tone



Kjell G.
Bakgrunnen er selvsagt en bevisst og vesentlig del av dette bilde. Jeg synes det ble en vellykket mix.
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Tone.

Dette syns eg var stilrent, enkelt og pent.

Eg likte godt fargen på blomsten mot den lekre blå bakgrunnen.

Bra skarphet på bladene på begge sider, fine detaljer på de.

Mvh Inger Anne
Jan v.
Hei igjen Tone.

Takk for oppdatering mhp informasjon om opptaket.

Jo, det var nok klart at du hadde blendet ned, men ikke så mye som jeg hadde trodd. Jeg synes fortsatt at det er bemerkelsesverdig stor dybdeskarphet i bildet, og lure på om du har beskåret originalbildet for å få dette utsnittet.

Når det gjelder bakgrunnen er jeg absolutt begeistret for det prikkete mønsteret, som er bortimot genialt i denne komposisjonen. Det er passe diffust og svært raffinert synes jeg.

Mvh Jan

Tone B.
Takk til dere siste for kommentarer. Kjekt at dere liker bakgrunnen min :-)

Jan; takker for ny tilbakemelding! Glemte å nevne det i min forrige kommentar, så jeg får heller gjøre det nå; dette er ikke et utnitt men orginaloptaket.

mvh Tone
Jan v.
Takk for tilleggsopplysningen Tone.

Jeg er imponert over dybdeskapheten du har fått til.

Mvh Jan
Janne L.
Flott dybdeskarphet. Fin bruk komplimentær farger. Et slående vakkert bilde. Jeg er usikker på bakgrunnen. Klarer ikke bli enig med meg selv om jeg liker den eller ikke.
Janne
Kurt S.
Dybdeskarphet, fargene/ fargesammensetning og utsnitt. Alt funker til tusen.
Bakgrunnen ble litt spesiell for å si det slik-:)
Blir ikke helt fortrolig med alle de svarte punktene. Litt urolig.
Fargen må være slik men jeg tror enda litt mere bluring og uskarp bakgrunn kunne vært bra.
Men bevares, et nydelig macrobilde ble det!!
Mvh Kurt
Odd Tore S.
Utrolig dybdeskarp og fin blomst, får meg til å tenke tanken om at alt ville vært så mye greier om flere planter vokste innendørs. Særlig fjellplanter på karrige og vindfylte steder!
Fargene på blomsten og på bakgrunnen står godt til hverandre.
Jeg tror ikke at bildet hadde blitt bedre med en helt ensfarget bakgrunn, samtidig synes jeg at prikkene ble litt for markante og distraherer litt. Dette er nok en sak hvor jeg ville tatt en mengde bilder for å se på alternative effekter, og så ende opp med hele prosjektet på vent fordi jeg ikke klarer å bestemme meg. Det har du gjort.
Odd Tore
Jan Frode A.
Ser at bakgrunnen faller sånn ymse i smak. Jeg for min del syntes den er flott, men kunne allikevel vært litt mere dempet, noe du kanskje hadde oppnådd med lengre avstand mellom hovedmotivet og bakgrunn.
Blomsten er vakker framstilt, skarp og fin over det hele. Fin plassering i bildeflata. Flotte farger som stemmer godt isammen.
Blir litt nysgjerrig på hva slags lyssetting du har brukt her.

mvh Jan Frode
Tone A.
Eit vakkert makrobilde med skarpe detaljar og flotte fargar som passar saman. Gerberaen må nok vera oppstiva med ei stålstreng så rett som stengelen er som held opp gerberaen som strekk seg mot lyset. Fine detaljar på kronblada med sine vakre former og linjer. Lysspelet i kronblada gir fine kontrastar. Bakgrunnen med sine blåtonar og mørke punkt skaper litt dragning i bildet og fin dybde. Dette bildet er kreativt når det gjeld denne spesielle bakgrunnen, som konkurrerar med gerberaen når det gjeld kor blikket går. Komposisjonen er fin, men med ein heilt blåtona bakgrunn utan mønster ville nok gerberaen kome meir fram i bildet.
:) Tone
Tone B.
Takker til dere siste for fine og konstruktive tilbakemeldinger!

Jeg kommer nok til å jobbe litt videre med dette bildet for å se hva jeg event kan få til med bakgrunnen - kanskje få dempet den litt? Men det må bli ved en senere anledning da det rett og slett skjer for mye for tiden :-) Som jeg har sagt tidliger har jeg et annet bilde av samme blomst, men uten de sorte prikkene. Jeg er ikke så fornøyd med skarpheten på den blomsten, men vi får se etter hvert.

Odd Tore; plant i potter og ta de inn når de skal fotograferes :-)

Jan Frode; vanligvis når jeg fotograferer innendørs benytter jeg dagslyset fra vinduet slik som i dette tilfellet. Benytter gjerne silkepapir om lyset blir for hardt (så gjett hva som står på ønskelisten min :-) ) Du har rett i det med avstanden mellom motiv og bakgrunn - har noen bilder med helt blå bakgrunn som er oppnådd ved å trekke bakgrunnen lenger bak. Men jeg må jo si at jeg synes denne versjonen med prikkene ble den sprekeste!

Tone; denne fikk ikke stålstreng på. Hun skulle til å sette den på men blomsten ble kjøpt med foto som formål, og da kunne vi ikke ha stålstreng på. Men du har helt rett - vanligvis oppstives disse med stålstreng. En utgave med blå bakgrunn kommer når jeg får anledning.

Tusen takk igjen alle sammen!

mvh Tone
Carsten A.
Nja, jeg må nok gå litt mot det som ser ut som hovedstrømmen her.

Den tekniske utførelsen er selvsagt prikkfri, men det er også alt. Billedmessig syns jeg ikke at dette virker, hvilket altså er min ''ærlige og seriøse'' tilbakemelding.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu