The humble, and the high and mighty
De høye kneiser med rak rygg, den lille bøyer seg ydmykt mot jorden.
Men det skal en sterk rygg til å tåle en slik kneisende holdning.
Da vinden tok seg opp, ble det mye toppbrekk blant de høye.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger588
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_175587} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Avsluttet .
Veldig kalenderaktig motiv og påskeaktig stemning. Imponert over hvor god detaljering du har fått til i hele spekteret fra de lyseste til de mørkeste områdene i bildeflaten. Fin demonstrasjon av eksponeringsteknikk.
Dag T.
Enig med Tommy angående bildet, men teksten var jo morsom da .-)
Joachim H.
ÅÅÅÅÅÅ


Lengter etter hytta på fjellet når jeg ser slike bilder

Synes bildet er fint men tror at det kan bli enda bedre hvis du drar litt i spakene i PS. :-)

alt i alt en fint bilde


JH
Fred S.
Det første jeg tenkte på her var faktisk engelsk grammatikk:''humble'' tilhører en gruppe tostavelses-adjektiver som skal bøyes med -er og -est, men akkurat når det gjelder det ordet er ikke engelsklæreren enig oppe i hodet sitt, han vil si more/ most humble.... Det er imidlertid uvesentlig i dagens skole, det er ingen elever lenger som kjenner ordet ''ydmyk'', og da slipper jeg å lære dem den engelske varianten.
Ja,ja, dermed har i alle fall bildet ditt to funksjoner i mitt tilfelle, for jeg nyter det også. Ikke nødvendigvis bare fordi bildet er flott, og i forhold til den grumsete haren din upåklagelig eksponert og i teknisk god stand, men også fordi den situasjonen du beskriver i tittelen er der så til de grader. Den vesle granpjokken er så ydmyk at det nesten er trist å se på, og det kneisende grankompaniet har ''attitude'' så det holder. Teknisk bra, innholdsmessig svært bra, med andre ord.

humbly, fred
Janne L.
Et kikk på dette postkortet og jeg gleder meg til vinterferien.
Janne
Kurt S.
Vinteren kan være vakker! Dette viser du til fullt mon her.
En flott eksponering.
Lyset, skyggene og kontrastene ''made this picture'' -:)
Meget vakkert.
Mvh Kurt
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var svært pent. Trærne står og svaier stille, om man kan skrive det slik..
-minner meg om ''drunken forest'' (skogdeler i Alaska).
Fargene er fine og det samme er lyset/skyggene.
God stemning med tåka bak. Kan ikke finne noe negativt her.
Det er så fint når det glitrer slik..

ha en fin dag, hilsen ingebjørg
Jan O Ø.
Hei. Lange slanke grantrær, slik de ofte har lett for å være i mer hardførne strøk. Et flott vinterbilde. Liker spesielt de lange skyggene som vandrer i retning mot fotografen. Bra.
Mvh Jan O.
Johan K.
Et småmorsomt og pent vintermotiv dette. Litt postkort som nevnt. Uten at det trenger å være negativt.
Fint lys, som skaper fine skygger i bildet

Eksponeringen satt som et skudd.

Johan
Ronnie S.
Det som ''gjør'' bildet her er fargene som snøen har i forgrunnen, lyset bak granene, samt føyka i lufta. Bra!
Avsluttet .
Flott løsning av et så klassisk vintermoytiv at det nesten blir en klisje. Her unngås klisjeen ved bevisst bruk av motlys og skygger som gir motiv og spill både i snøen, i skogen og på himmelen.

Er ikke enig i at du burde dra ''i spakene'' i Photoshop her. Lys, farger og skygger sitter som de skal og det er balanse i bildet.

Vakkert, selv om bildet får meg til å lengte til Syden :-)
ingeborg w.
Veldig pent, god bruk av motlys, tåka i bakgrunnen hever bildet. Jeg skulle gjerne sett et breddemotiv med mer skau og mindre himmel, men det er jo ikke sikkert at landskapet rundt var like dekorativt.
Lars-Anders M.
Dette syns jeg er ett helt allminneligt vinterbilde. Ok.
Ann F.
Teknisk helt godkjent, med detaljer både i de lyse og de mørke flatene.
Komposisjonsmessig helt Ok siden den lille bøyde får såpass mye rom rundt seg at det balanserer mot de stolte høye.
Innnholdsmessig - der butter det. Et skapelig pent vintermotiv, men egentlig uten noe interessepunkt som varer utover de første 5 sekunder. Din undertittel er - for meg- nødvendig for å heve bildet fra et vanlig pent vinterpostkort til et bilde med innhold.
Og så kan man spørre seg - skal et bilde være titteluavhengig for å gi klangbunn hos betrakteren?
Jeg vil ikke gi svaret . . .

Mvh Ann
Inger-Lise S.
Flott vintermotiv med skikkelig stemning. Spesielt liker jeg forgrunnen her.Også lyset og det vesle treet som står duknakket alene.
Teknisk godt bilde.

Inger-Lise
Odd Tore S.
Utsikten på vei mot Vestergyllen er vel verdt et bilde, men her gikk jeg bevisst etter motsetningen mellom den duknakkete og de kneisende høye.
Bildet var tenkt som et innlegg på Bildekritikken rett etter delingen, da det var mye de høyes tale til de sølle som rotet seg over på rødsiden. Men stilen dempet seg, og det symbolske budskapet i bildet hadde gjerne forblitt like uoppdaget som symbolikken i ''Forurensning?'' ble.
Lenge siden nå, men jeg tror at det gir uttrykk for min mening i forhold til dine tanker, Ann. Det bildet som skal stå helt på egne ben uten tittel må være temmelig bombastisk, svært enkelt, eller i fase med betrakterne om det skal klare seg uten en ledetråd. Dagens tempo tillater oftest ikke mye innlevelse eller ettertanke.
Og Fred, jeg gikk også gjennom det lille av engelskpensum som er i behold etter div år i USA før jeg skrev tittelen. ''The high and mighty'' er et velkjent uttrykk hvor adjektiver brukes uten f.eks. substantiv eller pronomen som ''one(s)'', og for meg skurrer heller ikke bruken av ''humble'' på samme måte. Med ''one'' og ''ones'' blir tittelen blytung i mine ører.
Fred S.
Engelsken din er helt korrekt, Odd Tore, du har helt rett i at i at one eller ones er mer enn overflødig her. Det var ordet ''humble'' jeg falt i helt personlige tanker over, så mine ''flanerier'' rundt ordet hadde ingen ting med din engelsk å gjøre.
Ellers ser jeg at Ann gjør seg tanker om ''ledende tekst'' her, men er litt uenig med henne der. Muligens fordi jeg selv er fæl til å tekste bildene mine litt i den retningen jeg vil at folk skal se bildene mine, men også fordi teksten din setter fokus på det som for meg ble veldig klart da jeg leste tittelen, og fordi jeg derfor mener at den nettopp gjør innholdet i bildet klart for seeren. Kan ikke være noe negativt i det i dette tilfellet. (...men om tanken om ''the humble'' etc hadde slått meg uten tittelen kan jeg ikke garantere...)

vh fred
Odd Eirik S.
Fantastisk bra eksponert. Dette trodde jeg skulle ha vært nesten umulig med så mye motlys. Fin tekst. Ser det ble en liten diskusjon rundt dette med tekst på bildene. Egentlig hadde jeg ønsket å kunne legge ut bildene uten tekst slik at de som så dem fant budskapet uten å måtte lese det. Men som du påpeker så er det litt ''turbo'' her på dotten og ledetråer må gis. Ser ikke noe galt i det så lenge det ikke blir det vesentlige av innholdt samlet sett. Der har i allefall du en egen evne til å balansere. Det som gjør bildet i mine øyne er nok stemningen skapt av lyset, skyggene og komposisjonen i sin helhet.
Ble enda mer giret på en skitur nå. Er nesten klar og drar om få minutter. Så får vi se om jeg har lært noe av dette.

mvh
OddES
Avsluttet .
Veldigt fint motiv og det passer utmerket i høydeformat. Lys og farver er jo veldig godt gjenngitt.
Dette er nok noe tilnærmet det optimale bilde.


mvh arild
Espen A. I.
Det første som slår meg er troll og hufser og det andre er, wow for en fantastisk eksponering. Den er meget imponerende.

mvh Espen
Carsten A.
Pent, men kanskje litt ordinært natrurutsnitt. Teknisk svært pent presentert.

For min del hadde jeg sett det som en fordel å slippe den litt for forklarende tittelen.

MVH CA
Hans Jacob H.
Pent, ordinært og teknisk meget flott presentert er også det inntrykket jeg sitter igjen med. Man kan jo fabulere mye omkring snødekte og nedbøyde grantrær, og her har du jo funnet en artig kombinasjon av den sorten. Teksten sjenerer ikke meg, men jeg tror jeg hadde tenkt i samme baner som deg, selv om den ikke hadde vært der. Jeg savner vel kanskje mest skikkelig granskau og stabilt skiføre her jeg bor nå, når jeg ser slike bilder.
Roger K.
Hei og god dag, Odd Tore!
Ja her settes ryggen på en skikkelig prøve. Her har du fått med deg det flotte lysspillet som er inne i skogen. Fine diagonale lys og skyggepartier som du har utnyttet godt. Nok lysåpning på venstresiden til å skape litt spenning i hva som er videre ut i marka til åskammen. Som vanlig teknisk godt og et motiv jeg synes godt om. meget vakkert.

Ha en fin dag

Mvh RK
Odd Tore S.
Takker for positive kommentarer!

Som et lite apropos til noen av utstyrsdiskusjonene om kameraer og objektiver her på dotten:
Kameraet her er plastikkDSLRen
Canon 300D,
objektivet den meget utskjelte plastikkjallaen
EF-S 18-55 mm (kit-objektivet som er uegnet til det meste),
stativet anpusten fotograf på ski i dyp løssnø.

Jeg synes at endel av rådene til nybegynnere om L-optikk osv. er å skyte vel høyt over målet. Det går an å få brukbare bilder med enklere utstyr også.
Arne S.
Ordinært utsnitt av et vinterlandskap. Jeg tror jammen ikke jeg kan hoste opp flere gullkorn enn det.

:)
Øyvind A.
Enig med Arne.
Det er et pent motiv som gir gode assosiasjoner. Men ut over det, har ikke dette bildet særlig mye å by på.
Ø.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu