Yv
Bildet tatt i både studio og på en flott topp i nærheten av Madland (Rogaland). Er selvfølgelig ennå endel detaljer som må på plass. Bli bedre naturfotograf bl.a. Også å få alt til å se ekte ut ;)
Dette er i en serie med ett uttrykk eg har lenge jobbet for å klare.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • 35-80mm
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetBildene er satt sammen i Photoshop, og restrerende effekter som røyk er også blitt laget i Photoshop.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger667
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_175648} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Jan v.

Hei Trond.

Dette var interessant.

Etter som du sier du har jobbet lenge for å klare uttrykksformen, skal jeg dele opp problematkken på samme måte som jeg antar du har laget bildet.

Studiodelen med virkning av tåkerøyk i le av modellen ser ganske realistisk ut tror jeg, hvilke fargetoner du velger på røyken blir avhengig av den gitte situasjonen du ønsker å skape.

Naturopptaket er selvsagt helt ordinært, og du har valgt en flott forgrunn med fine tegninger i fjellet, som godt kan invitere til å plassere et aktstudie-objekt der.

Hva så om resultatet? Du har fått en fin balanse mellom fjellets mørke farge og modellens hudtoner, mao synes jeg høyre billedhalvdel er vellykket. Når det gjelder venstre del av bildet, synes jeg tåkerøyken er for mørk, og det er intet i naturen rundt som tilsier en slik effekt. Skyggen over venstre del av landskaper blir også uforklarlig mørk, synes jeg.

Det jeg savner, er en logisk sammenheng mellom de ulike elementene i bildet. De må understøtte fortellingen og få elementene til å samarbeide for å skape en komplett illusjon.

Det første betrakteren vil spørre seg om, når en ser dette bildet, er hvor kommer røyken fra. Da må du ha et svar på det, og forklaringen må ligge i bildet, det gjør den ikke synes jeg.

Hadde du valgt en ren gråhvit tåkerøyk, og dersom andre elementer i bildet tilsa at det var slike forhold, så ville betrakteren kunne falle for ilusjonen om slik tåke som oppstår i le av fjelltopper.

Etter som du utvilsomt behersker røykteknikken, er det ingen grunn for at du ikke skal få dette til, men i dette tilfellet savner jeg sammenheng mellom årsak og virkning.

Mvh Jan
Klas Niklas F.

Stay away from the dark side.. Mektig bilde spør du meg

-Niklas
Kim O.

Jeg synes.. Da har jeg oppfylt et tips til kommentering av bilder.

Jeg satt akkurat og så gjennom dagens bilder, dette var det bilde jeg stoppet på som intereserte meg. En nydelig manipulasjon.

Liker godt at halve bildet er helt mørkt, i motsetning til Jan som ikke ser logikken i røyken og hvordan den passer inn, tolker jeg bildet på en helt annen måte.

For meg er det mer som om den ''onde'' siden av fjellet suger den unge kvinnen mot seg.

Det er nesten som om hun ser på kjæresten/mannen sin og sier at hun har forlatt han og at hun har funnet seg en ny(den mørke siden). Hun er naken og viser at hun forlatt stakkaren og gir den andre alt.

Flott bildet.

- Kim

Henrik H.

Flott bilde! Jeg liker dine manipulasjoner!!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu