Storkobbe i Smeerenburgfjorden
Opptak fra en Svalbardreise i august 2004
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Lukker-s
  • FilmtypeISO 800 RAW
  • Nei
  • AnnetOpptak fra gummibåt. Deler av kobbens ''skjegg'' viser såkalte ''jaggies''. Dette vises ikke i en større fil med utskrift til 20x30cm. Det er ikke en JPEG-artifakt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger953
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_175838} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Kurt S.
Meget gode detaljer i pelsen og veldig flotte barter-:)
De lysende punktene, d.v.s isen, øverst balanserer fint mot bunnen av bildet og lager en fin innramming pluss at det skaper litt miljø.
Et meget flott bilde av en godslig og fin skapning.
Mvh Kurt
Lars-Anders M.
Nesten overdrevet skarp. men det er bra for jeg begynner å se dårlig. Meget bra bilde.
Eirik H.
Eg ser eit grønnstikk i barten på selen. Eg er litt usikker på om det er reflektert lys frå isen.

Dette kan vel kallast portrett i halvfigur, og det fungerar godt. Selen ser ut som den poserar erfarent. Eg synest biletet fekk eit sterkare uttrykk i svart/kvitt.
Dag T.
Han minner meg om en eller annen .-)

Strukturen i pelsen er bra, men jeg blir ikke helt fortrolig med fargene særlig blått og grønt.
Erling K.
Jeg likte dette her! Skarpheten er nevnt. Likeså fargene. Men de kommer vel av gjennskinnet av isen og sjøen.

Hilsen Erling.
Ann F.
Han har samme uttrykket i ansiktet og vinkelen på bartene som katta mi, hvis hun vekkes av tung søvn og ikke er helt våken med det samme.
Blåskjæret fra isen virker litt unaturlig for oss som ikke har vært der og opplevd det, du har kanskje jekket det opp litt ekstra i tillegg?
Det blå bak er OK balanse mot isen.
Mvh Ann
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg synes ikke at det er noe å si på skarpheten, for meg fungerer den bra.
Grønnstikket er det litt verre med. Han er litt grønn på ryggen også,
vet ikke om det stemmer? Isen bak er bra for helheten.
Godt kobbe portrett.

ha en fin dag, hilsen ingebjørg
Odd Tore S.
Teknisk topp etter det jeg ser på denne skjermen, fin positur som kan tyde på velvære.
Jeg fikk et så en slags parallel til Kaptein Vom på en av hans eldre og gode dager, eldre pga barten.
Blågrønnfargen her er noe overraskende, kunne muligens finnes på eldre amerikanske damer med skjegg. Fargen stemmer jo med isen, og da tar jeg det for blågrønnstikk, men registrerer likevel et men her.
Odd Tore
Arne S.
Det er utrolig at disse store, menneskelignende dyrene kan leve i dette is'ødet. Men bare man har mat og klær er vel alt mulig. Barten til Storkobba er prima vare og svært visuell. Den lyse grønne fargen i barten står godt til blåskjæret i isen. Dette fargespillet utgjør en viktig del av motivets visuelle energi. Drivisen der oppe er viktig for balansen i bildet.

Carsten A.
Takk for kommentarer!

La meg bare legge til at like utenfor bildet, bak fotografen og til venstre, er det en høy brevegg hvor Smeerenburgbreen avsluttes mot fjorden. I lyset på tiden for opptaket (ca. kl. 19.00) og med ganske lavt skydekke hadde breen en nærmest selvlysende blågrønn farge. Den som ikke har opplevd Smeerenburgfjorden har utvilsomt gått glipp av noe! Dette uansett om man treffer på storkobbe, eller for den saks skyld polarmåke og teist som det var mye av.

MVH CA
ingeborg w.
Dette ser ut som en feit og fin og avslappa kar, barten er fascinerende og jeg visste faktisk ikke at de hadde sånn småtjafs på ryggen. Da lærte jeg noe nytt. Som de fleste andre reagerer jeg på grønnfargen, spesielt i ansiktet hans, men det har du jo forklart ovenfor.
Line Kristin W.
For én gangs skyld er jeg glad jeg leste kommentarene først, ellers hadde jeg umiddelbart iverksatt omfattende kalibrering av både skjerm og bustebartepinn ;-)

En usedvanlig sjarmerende type i upåklagelig positur, - der den liksom tilfeldige henslengtheten bare avsløres av strittende nysgjerrig barteføring.

Kjenner at jeg lar meg erte opp av den sterke kontrasten i isflakene i bakgrunnen, men ser samtidig at de er helt essensielle for bildets fortelling.
Konklusjonen blir at det er tre ting jeg gjerne vil gjøre;

1. Bli mer fortrolig med lengdeformatet ved å kappe halvveis inn til venstre isflak
2. Reise til Svalbard
3. Skaffe meg en kobbe ;-)

- Line :-)
Nina S.
Kul sel, virkelig fanget i rett øyeblikk. Skarpt og fint. Isflakene i bakgrunnen skaper dybde, men lurer på om kutt i venstre billedkant allikevel hadde gjort seg, det hadde skapt enda mer nærhet til selen.
Mvh Nina
Inger-Lise S.
Meget bra. Dyktig eksponert. De blå flekkene ( isflaken) i overkant gjorde seg veldig og står utmerket til bunnen. Du er mobil,ser jeg :-)

Inger-Lise
Stein Rune B.
Skarpt
Jon Fredrik S.
Med fare for å gjenta en del av det som er sagt:

Liker veldig godt hvordan lyset lager ulike fargestikk, som jeg regner med er gjengitt slik de ble opplevet i opptaksøyeblikket.

Positur på kobben selv er upåklagelig og vitner om tålmodighet og syn for øyeblikket.

Komposisjonen bæres flott av motivet, isen under og de uskarpe lyseblå flakene i bakgrunnen. Bildet hadde vært ganske annerledes og ikke like godt uten disse.

Jeg lekte med noen ulike utsnitt, blant annet med å skjære fra venstre inntil et kvadratisk format, noe som også fungerer, men kommer til at utsnittet du har valgt nok yter motivet mer rettferdighet.

Med vennlig hilsen JFS
Carsten A.
JFS: Ja, det var litt merkelige farger her, kraftig blågrønt gjenskinn fra breveggen, mens det uskarpe landet i bakgrunnen er brunrødt og delvis farger sjøen (=gir gjenskinn i overflaten) i samme fargetone.

MVH CA
Avsluttet .
....et vakkert portrett.....som selfanger har jeg hatt noen spennende nær møter med ''blåsæl'' som vi kaller den.....det kommer veldig godt fram på dette bildet...bra artsbilde i miljø...
mbh Bjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu