Motvekt
Det sner store filler, verden er blitt monokromt vakker i hvitt, grått og sort.
Så i dag velger jeg meg en fargeeksplosjon som motvekt.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger699
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_176002} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Line Kristin W.
Oops, det var voldsomt og dét, Ann! ;-)

Både fargeeksplosjonen og litt av hvert. Må innrømme at min første reaksjon da jeg fikk opp bildet var å hoppe baklengs i stolen. Eller var det bildet som hoppet på meg?

Nei'a, jeg var kjappest og fikk forminsket bildet til omtrent halv størrelse før det rakk å gå til angrep. Jammen ble det både mer vennligsinnet og ''oversiktlig'' med én gang, gitt :-)

OK, tipper du har tatt poenget nå, - og med et stort glis!
Dette ble rett og slett for tung kost for en sart sjel som meg ... for kraftig, for stort, for nært, for mye og for lillaklissete (bakgrunnen selvsagt, det gule/røde er jo ytterst delikat).

Hehe, men jeg våknet med frisk bakoversveis i hvert fall og dét er jo ingen liten bragd i disse slappe, vintergrå tider! ;-)

- Line :-)

André M.
Liker lillaklisset, men ville nok dempet gultonene noe. Kronbladene med skarphet gir godt holdepunkt i komposisjonen, men kronbladet i forgrunnen, og som ligger utenfor fokusområdet, ville jeg mørknet noe for at det ikke skal stjele oppmerksomhet.
fiona s.
bilder er lagt ut alt for stort men alt i alt er det er nydelig bilde.er stor fan av fargene.et bilde jeg ville plassert et sted i leiligheten der jeg trenger litt enegi,lys og
kreativitet.
fiona
Espen A. I.
Dette Arild, var knallekkert!! Svært flott flatefordeling hvor farver går igjen bakover i bildet. Skarpheten er nydelig, ja hele bildet. Synes skarpheten ligger godt. Har intet valg enn å anbefale!

mvh Espen
Espen A. I.
Arild??? Beklager, hehe, her har jeg gluppet. Trøtt! Ann selvfølgelig.
unnskylder meg igjen, ikke første gangen dette skjer.

mvh Espen
Tove Å.
Dette var balsam for slitne øyne. Vakkert!
Avsluttet .
Dette er et bilde som varmer en kald kropp!
Jeg finner ikke mye å pirke på her - meget bra.

MvhJRH
Ishi K.
fint og egner seg i liten størrelse... mao enig med LKW, ble litt voldsomt...
Odd Tore S.
Fin blomst, stor nok til å kunne betraktes på trygg avstand fra Bill G. og hans demoner, fargen på avgrunnen er ikke mi greie, men jeg har ingen gode forslag.
Destruktiv i kveld før enda en tørn med snøen, men blomsten gjorde bra.
Odd Tore
PS:
Drar antageligvis på den store vidda for en oooooval weekend, tvilsomt om jeg rekker årsmøtet i AKK.
Magnar B.
likte godt den korte dybden og uttrykket du får fram på rosa, den er deilig å sjå på. Bakgrunn og det gule i toppen blir litt heftig for meg…
Andreas L.
Ja, det var godt med litt farger! Takk... :) FLott bilde, med riktige fokuspunkter.

-Andreas'en
ingeborg w.
Jeg liker fargene godt, også den rosa bakgrunnen, men jeg savner mer dybdeskarphet og bildet kunne godt vært litt mindre.
Avsluttet .
Hei
Et flott bilde med spreke vårlige farver. Synes komposisjonen er meget bra, litt synd med det fremste bladet som er uskarpt, men jeg tror ikke det gjør så mye.
Ellers er det noen redigeringsmerker rundt blomsten øverst og til høyre i bildet.

mvh arild
Anita I.
Nydelig bilde, fantastiske farger! Men hvorfor har du med det gule hjørne øverst til høyre? Kunne kanskje også tenkt meg litt mer dybdeskarphet. Men jeg er novice, så jeg skal ikke si for mye.
Bente K.
Jeg blir imponert over hvor vakre blomsterbilder du tar. Dette var helt nydelig. Litt frekk fargekombinasjon du har valgt med den rosalilla bakgrunnen. Jeg reagerte litt på fargesammensetningen først, men den gir bildet et feminint uttrykk synes jeg.
mvh Bente
Ann F.
Tusen, tusen takk for kommentarer!
Og verden utenfor vinduet er fortsatt like monkromt vakker.
Line: har du kommet deg igjen? :-D

Jeg er litt i tvil om hva som menes fra de av dere som mener bildet er for stort. Det ligger trygt innenfor størrelsebegrensningen her, og på en skjerm med 1280x1024 som jeg sitter ved nå, ses hele bildet og vel så det. Eller er det andre grunner til den reaksjonen enn pikselantallet?
De som vel kalles redigeringsmerker under meg litt, jeg ser at det er noen linjer langs bakre kronblad og ved overgangen mellom lilla og gyldent mot venstre kant, men ingen del av bildet er separert og behandlet spesielt, alt er tatt under ett med diverse adjustmentlayers etter konvertering i ACR.
Men med f/4 og sterkt sidelys kombinert med enda en lyskilde fra en annen vinkel, vet jeg at mange rare effekter kan oppstå i et objektiv, og de blir gjerne tydeligere med kontrastøkning.

Beklager lillafargen til de som ikke liker den. Jeg synes den er en frekk kontrast.

Hvorfor det gule hjørnet? Balanse i komposisjonen. Fargemotvekt. Og at blomsten strekker seg mot lyset der oppe. Velg hvilken du synes passer best, alle tre er like riktige. Og viktige.
Jeg simpelthen _elsker_ stor blender. Og det uskarpe bladet nærmest oss øker dybdefølelsen.

Odd Tore: du får referat fra årsmøtet. Og mitt kurs i digital bilderedigering som skal være etterpå, trenger du ikke likevel.

Mvh Ann
Line Kristin W.
Hehe jo takk, Ann! Du og, håper jeg? ;-)

Iler til med å si at en nedjustering av skjermens lyshet gavnet den smukke rose, - den er mindre aggressiv nå :-)

Med ''stort'' mente jeg at bildet gir et bedre visuelt inntrykk i mindre format. Det gjelder selvsagt slik jeg opplever med nesa klistret til skjermen. Jada, ren latskap, - men det kan fort bli slitsomt å sprette frem og tilbake for å få ''riktig'' inntrykk ;-)
ingeborg w.
Jeg har nok mindre skjerm enn de fleste her, for jeg kan ikke se hele bildet ditt (i høyden) uten å scrolle, men jeg må få legge til at med min skjerm må jeg scrolle for å få oversikt over mange bilder som blir lagt ut her. Det gjelder derfor ikke bare deg og dette bildet.
Linde G.
Energibombe ! Flott størrelse her på min knallnye deilige MacIntosh maskin !

Hilsen
Linde Gilberg
Ann F.
Linde. Takk for godord.
Line: Å ja takk, jeg har det aldeles utmerket.
Ingeborg: jeg møtte det samme problemet som du beskriver når den tillatte størrelsen på bildene her på foto.no ble endret til større. Løsningen for min del var å endre skjermens oppløsning - har du prøvd det? Jeg har nå en oppløsning på 1280x1024, da går det greit. (Unnskyld meg hvis du ikke allerede vet det -), men gå inn på Start - Innstillinger - Kontrollpanel - avhengig av hvilken visningsform du har, velg enten ''Skjerm'' eller ''Utseende og temaer''.
Ved valget Skjerm, gå til Innstillinger og velg en oppløsning med større tall en du har.
Ved valget utseende og temaer, velg Endre skjermoppløsningen.
Mvh Ann
ingeborg w.
Takk for tips, det funka bra det, så nå er ditt bilde passende og mine veldig små. Hvis de fleste har denne oppløsningen kan jeg visst godt legge ut bildene mye større. Mine bilder har fyllt skjermen for meg og derfor har jeg ikkke villet legge dem ut større men det skal jeg prøve framover.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu