- Vinterkveld -
Bildet inngår i albumet - Nattbilde om vintaren - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-10 00:26:04
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-02-10 14:18:35
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO-100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger341
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_176270} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Espen A. I.

Småvakkert, helt klart og noen svært pene detaljer som fuglene forsvinner i et bilde som for meg blir for stort. Tenker da på i område og ikke størrelse, det forsvinner og man må myse. En god crop kanskje?

mvh Espen
Kurt S.

Beklager å måtte si det Tone: Her synes jeg du har gjort en klassisk bommert når det gjelder foto.
Du har ikke klart å bestemme deg for hva som skal være hovedmotivet i bildet. Dermed har du satt kameraet på tilnærmet vidvinkel og tatt med alt for mye.
Du kunne latt fuglene være hovedmotivet med litt av landskapet rundt som miljø. Da måtte du brukt en annen brennvidde slik at de kom mye nærmere.
Slik det er nå ble de alt for små og mere et forstyrrende element i bildet.
I dette bildet er det faktisk en masse motiv for flere fine enkeltbilder.
Fine linjer og mønstre i isen, som nevnt fuglene, isflakene mot steinene og et fint landskap med en fin himmel over. Dette bare for å nevne noe.
V2 ble mye bedre når det gjelder fargene og lyset. Her synes jeg kanskje du har gjort det litt for lyst. En liten demping av mellomtonene og en liten økning i fargemetning kunne gjort seg. (Små justeringer)
Derfor: Husk å bestemme deg for hva du vil ha som hovedmotiv i bildet. Deretter finner du en brennvidde, kameravinkel og et standpunkt som gjør at du får presentert dette best mulig.
Selv om du vil ha et oversikts/landskapsbilde er det ikke alltid det lønner seg å bruke full vidvinkel og ta med mest mulig. Velg ut det du synes er finest.
Bildet ditt ble likevel ikke helt mislykket. Ikke forstå meg slik-:) Det er et vakkert syn dette. Ble bare litt mye på en gang.
Lykke til videre!
Mvh Kurt
Tone A.

Takk til Espen som først sa ifrå, om at det var for mange detaljar som forsvinn i bildet.
Tusen takk til deg, Kurt som verkeleg ga meg ei skikkeleg forklaring på kvifor eg ikkje skulle tatt med så mykje. Det er jo godt at dette er ein klassisk bommert då, slik at det ikkje berre er eg som lar meg blenda av storslagen natur og dermed tek for mykje med. Eg såg jo det i PS at det var litt vanskeleg å kutta, nettopp pga alle detaljane. Men ein må jo berre læra av feila sine, og etter di grundige forklaring Kurt så gjer eg det. Takk for oppmuntringa på slutten!
Eg har lege på isglatte steinar med mitt nye objektiv 70-300mm f/4-5,6 IS for å få til eit svanebilde, men det var ikkje lett! Noko fuglefotograf blir eg ikkje! Det var 60 svaner på isen i mørket denne kvelden!
Eg skal legga ut ein 3. versjon seinare i dag.
:) Tone
Jan Frode A.

Veldig interessant å lese kommentaren fra Kurt. Han vet så absolutt hva han snakker om, så her var der masse gode tips og innspill.
Duverden, jeg kjenner så godt igjen en slik situasjon der en opplever så mye på en gang at en blir helt overveldet. Problemet er å klare å videreformidle slike opplevelser via bilde. Jeg har selv tatt masse bilder av denne sorten, for så å komme hjem, kikke gjennom bildene og oppdage at dette ble ikke slik jeg egentlig opplevde det. Vel, nok om det. Det handler vel også mye om å kunne isolere deler av helheten der og da, altså mens en er på stedet og fotograferer. Når jeg ser dette bildet, så tenker jeg på isen i forgrunnen, og en lignende opplevelse jeg hadde selv. Et landskap med islagt vann, og mye fint rundt og på vannet. Allikevel, klok av 'skade', valgte jeg å gå på detaljer. Bl.a. tok jeg dette bildet denne dagen: bilde nr. 207238
Jeg trekker altså sammenligninger her, fordi jeg ser at du sikkert kunne fått mye spennende ut av denne forgrunnen; isen med linjer og lys.

mvh Jan Frode

Kurt S.

Tone: Nei du må for all del ikke tro at du er den eneste som begår en slik ''bommert'' - De fleste av oss går nok i denne fallgruven en gang iblant.
Vi blir, som du sier, overveldet av et fint syn og har lyst til å ta med alt vi ser i ett bilde-:) Det blir sjelden helt vellykket.
Det kan være mye som påvirker oss i en slik situasjon. Lys, lyder, kanskje lukt og stemning, stillhet, action osv..
Å få alt dette frem på et foto lar seg ikke gjøre.
Dersom vi klarer å få til et bilde så bra at betrakteren fornemmer noe av dette er vi langt på vei til å lykkes.
Det vi da må gjøre er å ROE OSS NED og TENKE FOTOGRAFISK.
D.v.s:
Bestemme oss for et hovedmotiv, isolere motiv,hva blir beste kameravinkel? standpunkt, brennvidde, ta hensyn til lyset osv..
Ang. standpunkt: Blir det best om man står oppreist, legger seg ned på bakken eller klatrer opp i et tre eller opp på en stein. Prøv deg frem.
Dette er IKKE ENKELT. Man blir ofte overveldet eller distrahert og bare trykker i vei og håper på det beste-:) Tren på å ha dette i bakhodet og øving, øving...må til.
Prøv å tenk på disse tingene neste gang du er ute på fototur.
Nok en gang. Lykke til-:)
Mvh Kurt


Torbjørn K.

Fyldige kommentarer som er gitt her, så jeg tror jeg nøyer meg med en kort en her. Komposisjonsmessig er v2 best. Men jeg synes alle er litt ''tunge'' i toneforløpet. Jeg ville hatt en mørkere himmel og lysere forgrunn, og gjerne mer kontrast. Dette kan du gjøre med gradert gråfilter eller med layers i photoshop.

Torbjørn
Tone A.

Spesielt takk til Kurt for to grundige kommentarar med god informasjon om korleis ein kan ta bilde i nauren på den best fotografiske måten. Det er det jo ofte lett å gløyma ute i ein natur med mange ulike inntrykk. Og eg har lært mykje av både dine, Jan Frode og Torbjørn sine vakre naturbilde. De har evna til å skapa spesielle naturbilde som ein ikkje gløymer fort!
Men dette bildet lar eg berre stå att slik, pga at eg ikkje er flink nok i PS til å starta med layers. Utgangspunktet når det gjeld bildet skulle ha vore betre, det mørkna og det var frostrøyk som gjorde det litt disig bakerst.
:) Tone
Liv Anette T.

Mye interessant og lærerik lesning her. Jeg har også litt å lære her. Har ofte en tildens til å gjøre samme tabbe, med alt for mange detaljer i bildet. Likte vel V1 best, synes stemningen var god her. Men det er vanskelig å vite hvor en skal feste blikket. Tror du kunne fått flere gode motov her om du hadde isolret deler i dette bilde......Du har svanene, fyret og isen som alle kunne blit spennende motiver hver for seg.

Hvh Anette
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu