Hawaiirose i januar
Siden jeg allerede har begynt å glede meg til våren, synes jeg det passer med et bilde av blomstring i solveggen.
Dette som en liten kontrast til alle de flotte vinterbildene som legges inn her nå.
PS. Jeg må jo innrømme at dette bildet ikke er tatt i solveggen hjemme i januar, , men i Krabi, hvor det jo er litt varmere :-)
Jeg liker komposisjon og farger, og synes min ''gamle'' Coolpix har kommet brukbart fra det.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-13 15:19:21
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon CoolPix 900
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger306
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_176595} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Vegard L.

Flott blomst. Fin skarphet på hele blomsten. På min laptop virker bildet litt blasst, men ellers bra.
Mvh Vegard
Tone A.

Godt med litt sommarminne i alle snøbilda. Hawaiirosa har skarpe detaljar spesielt på dei spesielle støvbærarane. Fine linjer og former på kronblada som har ulikt lys. Dei to øverste har litt hardt lys på seg, mens dei bedre har eit mjukare lys og dermed er rosatonane betre. Fin komposisjon med alle dei grøne blada bakover som gir litt dybde. Og kor er nå Krabi?
:) Tone

Roger K.

Hei hei, Helge!
Det gjorde seg godt med litt blomst selv om det råder vintertid på kalenderen. Utsnittet sitter vel nesten etter det jeg kan se. Ville tilført litt mere på venstresiden slik at hele knoppen har kommet med med litt luft til kanten. Som Vegard er inne på virker det også litt blast her på min lyse skjem, men det er små justeringer som skal til. Litt justeringer i levels og øket midttonekontrasten så er det rettet på. Når det gjelder fokus ville jeg bikket det litt ned til venstre hjørne og fått litt bedre på støvbæreren. Huff nå var jeg da svært så småpirket, Helge. Vakker sak er det så absolutt.

Ha en fortsatt fin søndag

Mvh RK
Avsluttet .

Hei Helge
Hawaiirose er en flott og veldig fin artig blomst. Som stueplante er de virkelig velvillige med flott svære blomster.
Her har du en utevariant, mulig den er nokså vanlig i de trakter. Lyset er litt hardt på de øverste bladene, men ellers har coolpixen gjort en fin jobb for deg ja.
Fin komposisjon og gode farver ellers.

mvh arild
Helge A.

Takk for hyggelige og konstruktive (nyttige) kommentarer. På min noe mørke skjerm blir ikke bildet blasst, men jeg forsøkte å justere litt i levels og ga bildet litt mer fargemetning. Etter å ha komprimert og lagt det inn som V2, ser jeg at det nesten ikke blir forskjell her, hmm...
Tone: Krabi er i Thailand, bare å bestille flybilett til Phuket, og en taxitur derfra på ca 2 timer rundt bukta :-)
Roger: Jeg er jo enig med deg i dine forslag til ( små) forbedringer. En liten justering av fokus betinger jo at jeg tar en ny tur til Krabi, og det har jeg ikke noe imot :-) Jeg og ønsket meg litt mer luft på venstresiden , men dette er selvfølgelig den ene siden hvor det ikke er mer å gå på i orginalbildet .
Arild: Der nede i varmen fant jeg store flotte busker med hawaiiroser rundt leilighetene, inne på hotellområdet.

Helge
Avsluttet .

Ja det lille ekstra hevet bildet endel, iallefall på min skjerm.

mvh arild
Gunnar H.

Bra bilde med fin komposisjon der støvbærerne tilsynelatende skytes ut av blomsten. Det ble bedre med den økte fargemetningen i versjon 2, synes jeg. Gunnar
Tone A.

Versjon 2 med meir fargemetning blei friskare spesielt rødtonane på hawaiirosa gjorde at den kom meir ut av alt det grøne, som også vart friskare i fargen. Komposisjonen gjer at dei spesielle støvbærarane gjer mykje for bildet.
Takk for opplysninga om Krabi. Svogeren min var der under tsunamien, men dei merkte lite til den katastrofa. Det var ein vakker stad, og med slike fine blomar må det vera mangt å sjå på.
:) Tone
Bente K.

Fint med en knallrød hawairose som en hilsen fra varmere strøk nå. Skarp og fin er den mot det grønne bladverket rundt. Den er godt plassert i bildet. I versjon 2 synes jeg blomsten kommer best frem.
mvh Bente
Roger K.

Hei Helge!
Det var ikke mye som skulle til og forandringen løftet bilde flere hakk. Her dro du ut litt grått til klarere farger og litt bedre kontrast. Passer mitt øye bedre.

En fin søndag til deg

Mvh RK
Helge A.

Takk for de siste kommentarene også . Hyggelig at en liten redigering av bildet falt i smak :-)

Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu