Gate 1 i Narvik ca 1902
Bildet er fra Gate 1 i Narvik rundt 1902. Bildet er tatt av ingeniør Finn Trygvarsøn Klingenberg fra Oslo. Ut i fra bilder vi har, kan det se ut som han har arbeidet med utbygging av kaianlegg i Narvik havn. Vi tror også at han har arbeidet som landmålingsingeniør ved kraftverksutbyggingen i Glomfjord.
Bildet er under restaurering. Det som fasinerer meg mest, er at det her er ''frosset'' 1 sekund av livet i Narvik i 1902. Sannsynligvis, lever ingen av disse menneskene i dag.
Utstyr
  • ukjent
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger342
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_176779} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Kongens gate, for de uinvidde.
Jan v.

Hei Thorleif.

Her er flere interessante detaljer: Gasslykt(?), som evt. indikerer gassverk, og selvsagt ganske mange telefonlinjer, samt at forretningsgårdene ligger adskilt.

Er der noen likhetstrekk med dagens gatebilde? Har du den versjonen til oss? Dette blir ikke så ulikt settlements i den nye verden.

Ja, her er det bare å gå igang å fjerne riper etc., men ellers er jo bildet ikke så skadet. Utbrent himmel var vel obligatorisk på den tiden?

Mvh Jan
roar h.

Kjempemoro. Som hverdagsbilde er dette unikt synes jeg. Hadde vært veldig moro å se samme gaten i dagens situasjon.
Thorleif G.


Hei Tor-Arne, Jan og Roar!

Takk for kommentarer. Nå virket det som Tor-Arne var godt kjent i Narvik da han kjente navnet på gata i dag. Kanskje han har kontakter som har, eller som kan gå ut å ta et bilde fra samme plass. Jeg bor i Telemark og kjenner dessverre ingen i Narvik. Skulle ikke Tor-Arne kjenne noen, så får vi håpe at det er noen som kan skaffe et bilde fra samme sted i Kongens gate i Narvik. Hvis det er ønskelig, kan jeg legge det ut hos meg. Regner med at det er lovlig.

Med vennlig hilsen
Thorleif

Avsluttet .

Det er etterhvert blitt 13 år siden jeg flyttet fra Narvik. Tror ikke det er mulig å ta et bilde fra nøyaktig samme sted da gaten er totalt forskjellig i dag. Ingen av bygningene på bildet står igjen i dag etter hva jeg klarer å se.
Gate 1 i dag: http://frv.funn.no/webcam/
Geir F.

Alltid interessant med historiske bilder, men i følge retningslinjene hos FOTO.NO heter det i første ledd:
Det er KUN lov å legge ut egne bilder.

Dette er for å kunne gi kritikkk av hverandres bilder.

-geir f-
Villy N.

Geir Fløde.
Det ER lov å legge ut eldre bilder (iflg. CF Wesenberg), så lenge man opplyser om at det ikke er ens eget og om f.eks. bildet tilhører en diskusjon eller om det er andre opplysninger som trengs.

Se også diskusjon:
http://www.foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=...&kat=0

mvh Villy Norås
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu