månen
dette er det førse bilde jeg har tatt av månen som jeg er rimelig fårnøyd med.
men jeg synes det er vanskelig og få i fokus.
er det noen som har noe tips?
Utstyr
  • Konica dynax 5d
  • 300mm med tele kov på 2x
  • Brennvidde600mm
  • Blender-
  • Filmtypedigetal
  • Nei
  • Annetjeg har tatt og klipt ut av et stort blide.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger485
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_176940} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Svein Arild A.
desverre litt uklart!
Christian Erik B.
Nødvendigheter er stativ, speillås (uunnværlig ved bruk av så lange objektiver), nedblending for ekstra skarphet (med extender er dette enda viktigere), raske nok lukkertider for å slippe månebevegelse (helst raskere enn 1/50s) og 2 sekunders selvutløser.

Prøver du å ta bilder av månen når den halv (eller mindre) vil du også få mer kontraster og skygger siden sollyset treffer skrått på overflaten. Slik bildet er nå blir det for grått, kontrastløst og uskarpt dessverre.

Prøv igjen ved en senere anledning! Finn den minste blenderen du kan bruke uten av månen blir uskarp av bevegelse.

Mvh CEB
Frank K.
Satt faktisk akkurat å fiklet med et bilde av månen fra en stund tilbake. Resultatet kan du se her: http://foto.no/cgi-bin/bruker/dittnavn/layout1/show_kateg...deid=14105
CEB forklarer vel det mest vesentlige her. I mitt tilfelle hadde eksponeringen de følgende data: ISO 100 - 300mm - 1/250 - f/8,0. Objektivet som er benyttet er en 75-300mm av billigste sort, som krever manuell fokus for å øke sjansen for at fokuset skal treffe - og derav en rekke eksponeringer med mikroskopiske justeringer på fokusringen. Vel hjemme foran datamaskinen må du finne de av disse som har potensiale for videre behandling. Det henviste bildet fremsto som lett undereksponert og litt soft. Justerte så levels for økt kontrast og forholdsvis hard bruk av USM. 187 / 1,0 / 0 i dette tilfellet.

Vil også anbefale å gjøre et forsøk uten converteren din neste gang.
Christian H.
Ser at du har brukt 600mm, f/29 og 1/160s lukkertid. Det er ingen grunn til å bruke så liten blenderåpning som du har gjort, med mindre du ønsker diffraksjonsuskarphet. Bruk heller noe sånt som f/8 hvis du har 300/2.8 eller f/11 hvis du har 300/4. Dette vil også gi deg vesentlig raskere lukkertid, omtrent rundt 1/1250s, noe som vil redusere problemet med kamera- og speilrystelser. Imidlertid er bildet en god del undereskponert, så jeg ville nok prøvd en lukkertid på rundt 1/500s.
Ellers er det et godt tips å bruke manuell fokus som Frank beskriver.
roger r.
Takker får mange gode tips til en ny begynner.
Nå har jeg fått en bra pekepinne på hvordan jeg kan få et bedre bilde.
Da er det bare og prøve videre.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu