Ensom overvintrer
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-14 10:54:08
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger853
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177002} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (41)
Vegard L.
Hei den så litt ensom ut ja. Ensomheten forsterkes av det tunge været. Det ser ut som om bildet heller mot høyre, men ser at det ikke er tilfelle da masten er loddrett. Det hadde kanskje vært bedre om spissen av båten vendte inn i bildet og ikke ut av, slik tilfelle er her. Altså et utsnitt der du hadde båten mer til venstre i bildet, men da hadde du kanskje ikke fått med de andre fine elementene i bildet. Teknisk på topp med naturlige farger.
Mvh Vegard
Morten W.
Dette bildet er svært behaglig å se på! Synes du har lykkes 100%
Retningen på brygga utover veier opp for retningen på båten, men jeg ser poenget til VL. Men så lenge den ligger innefrosset får man ingen følelse av bevegelse i bildet, og dermed synes jeg det ikke gjør noe.
Chr. G.
De røde, repetitive pontongene i det ellers grå og hvite omgivelsene fungerer særs bra, også sammen med de mørke elementene skapt av påler og brygger. Full klaff i fargene, et toneforløp som taler stillhet og forlatthet. Bildet hadde også klart seg uten den forlatte seilbåten. Stusser dog litt ved horisonten, den ser skeiv ut, men er muligens reel?
Avsluttet .
Bokstavlig talt grå vinterdag. Den grå stemningen forsterkes av den enslige forlatte båten og gråblasse fargetonene. Skikkelig gråværsbilde, men illustrerende.
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var jo nesten litt trist..Tungt og grått og en forlatt båt.
Synes at den er viktig i bildet.
Men jeg kan ikke unngå å ikke nevne horisonten..

vh ingebjørg
Dag J.
Flott dette, og fortellende som bare det. Kompet er bra.

Bildet er definitivt skjevt, og det irriterer i allefall mine øyne.
Odd Tore S.
Regnet med at horisonten skulle dukke opp som tema.
Hva er egentlig ''riktig'' oppretting her??
Bildet er rettet opp i PS (< 0,1 grad i forhold til råbildet) med bruk av Rectangular Marque Tool og Actual Pixels under forutsetning av at de de midtre mørke pålene på flytebrygga er vertikale. Disse er paralelle med masta på båten.
Med ''rett'' horisont ser båt og brygge påfallende skjeve ut, mulig at en mellomting som er litt skjev i begge retninger ville vært den beste. Samme problem her som i bilde nr. 183351 .
Etter min mening er ''riktig'' oppretting den som betrakteren oppfatter som ''riktig'', uansett om den er geometrisk riktig eller ikke. Ut fra dette konstaterer jeg at her må jeg prøve en annen oppretting, håper det kan la seg gjøre i kveld.
Odd Tore
Ann F.
Jeg synes bildet var riktig så lekkert, men føler meg litt skjev i øya siden jeg forsøker å få det til å bli rett både i horisonten og masta samtidig, denne var pussig.
Det røde i pontongene og i sprayhooden og stoffet forøvrig på båten spiller på lag mot det monokrome.
Hvor i all verden har du funnet en brygge hvor man kan gå ut og slippe gjerde etc.,?

Mvh Ann
Avsluttet .
Bildet er som kommeret av flere lekkert!
Komposisjonen og den tekniske biten er meget bra. Jeg synes at V2 ble den beste versjonen.

MvhJRH
Kjell G.
Det er mye hyggeligere å være båteier om sommeren. Det får du veldig bra frem med denne flotte stemningen. V2 er jo en forbedring, uten at jeg ser på forskjellen til V1 som særlig avgjørende.

mvh kjellg
Caroline M. S.
Bra bilde! Flott med det tunge grå og alt det dempede røde. Vet sannelig ikke hvilken versjon jeg liker best. Horisonten irriterte på v1, men samtidig synes jeg v2 ble litt kjedeligere.
Inger Anne Maritsdotter V.
Absolutt severdig bilde og best i #2.

Likte godt den fredelige ''tomme'' stemningen i dette bildet. Bra formidla.

Inger Anne
Kurt S.
Ser du er havnet opp i en ''horisont-diskusjon'' igjen-:)
I så måte foretrekker jeg absolutt V2 uansett hvordan det henger sammen med geometrien.
Et vakkert og stille vinterbilde med masse fine linjer.
At det er grått føler jeg understreker stillheten.
Mvh Kurt
Kurt S.
Ser du er havnet opp i en ''horisont-diskusjon'' igjen-:)
I så måte foretrekker jeg absolutt V2 uansett hvordan det henger sammen med geometrien.
Et vakkert og stille vinterbilde med masse fine linjer.
At det er grått føler jeg understreker stillheten.
Mvh Kurt
Jon Fredrik S.
Du lykkes i å formidle en helt spesiell stemning med dette bildet. Jeg liker godt å gå ned til båthavnen også om vinteren, men blir nesten litt melankolsk av det. Den samme stemingen treffer meg når jeg ser dette bildet.

Hva horisont og mast angår: Selv en såvidt umoderne rigg som denne båten har heller vel noen grader akterover? Ser poenget med strømforsyningsstolpene på flytebryggene, men disse er vel sjelden helt i lodd. Uansett synes jeg versjon 2 fungerer best.

Ann: Ta en tur nedover Vestfoldkysten. Få, om noen, av båthavnene i Tønsberg-området har de irriterende anti-kikke-og-drømme-gjerdene som Oslo og Akershus er fulle av.

Mvh JFS

Sophus L.
Bildet formidler en flott stemning av tung og våt vinter i båthavna. Slik jeg tolker det forteller også bildet en historie om en som tydelig har gått lei av båten sin. Den ligger innefrosset i isen, seilet ligger krøllet på bommen og båten er utildekket med sne på dekket.
Bra bilde!
Mvh
Sophus
Asbjørn M.
Et grått vinterbilde, som er blitt riktig så bra.
Båten har du plassert i ''de gylne snitt'' ,noe som kler dette motivet. Den hvite snøen på isen lager en fin ramme rundt den grå isen.
Godt sett. Lett å overse sånne motiv i grått lys.

Asbjørn
Espen A. I.
Ja, han var ensom stakkar, men pytt slikt blir det gode bilder av. En helt grei avbildning av en litt morsom situasjon ved havna. Liker tonene godt her, beskriver en tung vinter og at det vipper på null grader. Slike ting gjør at man liker bilder, når fotografen klarer å sette sanser i spill. Ellers er jo plasseringen av båten flott.

mvh Espen
Inger-Lise S.
Jeg syns motivet er elegant ,ikke minst som følge av gjentagelsene i pontongene. Illustrerende stemning.
Men selv om jeg liker best v#2, føler jeg at bildet fremdeles heller mot høyre så vannet vil renne ut der...Selv om masta er rett.. Kan båten ligge skjevt? Vel, horisonter kan i blandt være vriene..

Inger-Lise
Venche J.
Dette ble flott Odd Tore.

Versjonene blir litt sånn etter smak og behag. Jeg likte nå det du har fanget uansett. Flott og harmonisk utsnitt. Stemningen kan en jo ta og føle på her.

Wenche.
Steinulf L.
V#2.
Lekkert bilde hvor de få fargene bryter med de mange elementene i bildet. Gjentakelsen av like elementer - båtplassene - bidrar til roen i bildet. Stemningsfullt og litt trist. Ikke så mye mer å tilføye. Særdeles severdig bilde.
Øyvind A.
Bra stemningsrapport, den ser veldig ensom ut. V2 virker riktigst, du kunne kanskje til og med rotere enda litt mer.

Grått er det, og grått skal det være. Men (bortimot) fravær av lyse toner gjør at bildet framstår for daft etter min smak. Mao litt justering i histogrammet så sitter'n.

Ø.
Jan Frode A.
Versjon #2 er nok den som fungerer best etter mitt syn.
Det hviler en slags ro, samtidig med en tristesse, over motivet. Inntrykket blir nok forsterket av de grå tonene som går igjen i hele bildeflata. Akkurat dette; gråtoner med litt innslag av farger på båten og pontongene, gjør bildet delikat. Dette er en flott formidlet stemning, i et meget severdig bilde.

mvh Jan Frode
Bente K.
Jeg liker veldig godt lyset i dette bildet. Det er bløtt, grått og mykt. At brygga og båten trer så skarpt og klart frem mot dette lyset ga bildet et virklighetsnært og delikat uttrykk. At også en gråværsdag på brygga kan være vakker og fredfull ser vi her.
mvh Bente
Kjell Sigurd S.
Dette satt. God plassering av elementene i bildet og en fin stemning. Jeg stemmer også for V2, selv om jeg ikke hadde reagert spesielt negativt på V1 heller. Liker strukturen i forkant i kontrast mot den grå og ensformige horisonten/himmelen. Strukturen forsterkes av ponpongene på bryggen som har tilnærmet samme farge som kalesjen på båten. Her oser fred, ro og stillhet.

Kjell S
Nina S.
Sikker på jeg hadde kommentert dette.
Liker det grå landskapet med kun en antydning og tynne elementer av rødt.
Veldig ensomt og i dvale.
Likte dette.
Mvh Nina
Øystein E.
Stemningsfullt!

Teknisk upåklagelig, de desaturerte fargene forsterker opplevelsen. Et bilde som får tankene til å vandre :-)

mvh
Øystein
Kjærsti L.
Dettan va skikkelig flott! Behagelig å følge alle linjen i bildet.
Føle mæ nesten inspirert te å begynne å fotografere igjen.. Gratulerer med et GODT bilde:)

Kjærsti:)
Trygve K.
Glitrende gjort i all sin enkelhet. Stram fin komposisjon med en tilnærmet monchrome fargeskala som tiltaler enormt denne betrakter. V2 er bedre fordi horisonten er mindre plagsom. Båten vil naturlig lute akterover, - tipper den har sittebrønnen full av is og snø. Ikke bra for båten, og ikke bra om båteier. Det vage men effektive samspillet mellom fargene på Sprayhood (Kalesje for ikke båtfolk) og pontogene på flytebryggene er suverent godt fanget opp, og gir bildet det lille ekstra ''piffet'' som skiller det fra almuen. Eksponering og fargemetning minner om tidligere tiders AGFA CT 18 lysbildefilm med en blenders undereksponering. Så enkelt kan det gjøres, - og likevel så vakkert. Bravo.
Lars-Anders M.
Her har du fått noen stygge brygger å se noelunde vakkre ut. Båten er fint plassert i vannet og bildflaten.
Roger K.
Hei og god søndag, Odd Tore!
Du roter deg inn i vaterlinja igjen, ser jeg. Har vel noen der jeg også. Ikke helt enket til tider hva man skal velge å gå ut fra. For øyet stemmer nok din versjon best her. At masta kommer ut av lodd her er nok mere sansynlig for meg som ikke vet helt sikker på om båten ligger trimmet helt rett. Noe kommer nok også kanskje av din kameravinkel til motivet i forhold til brygga. Det var iallefall nok av linjer å ta av. Å gjøre en ensom overvintrer i småbåthavna til et godt motiv har du klart fint. Litt dyster stemning over det kan registreres.

Ha en fortsatt fin søndag

Mvh RK
Roger K.
Hei igjen, Odd Tore!
Skulle selvfølgelig skrive at din versjon 2 stemmer best for mitt øye her.

Roger
Odd Tore S.
Takker for kommentarene.
Jeg skal ta en grundig vurdering av horisonten en gang til.
Det hjelper ikke akkurat at utstikkerne heller innover mot hovedbrygga, og kameravinkelen kommer ogå med i vurderingen.
Båten heter forresten ''Fanitullen''. Kanskje eieren håper at navnet beskytter mot overvintringsskader?
Odd Tore
Hege J.
Dette var BRA!
Enkelt og stilrent. Fin plassering av den forfrosne båten.
Rene, kalde farger gir en dyster stemning her. Fint med de gjentagende røde feltene. Fine linjer i bildet.

Horisontdiskusjonen blander jeg meg ikke inn i.
Jeg liker det jeg ser- åkke som!!

mvh Hege
John-Tore G.
Hei. Et litt annerledes bilde. Dette sitter jo som et skudd. Teknisk lekkert.
v2 stemmer best i mine øyne ja. Nydelig bilde rett og slett.
mvh John-Tore
Johan K.
Hmm.. denne har jeg gått glipp av...

Uansett, meget pent bilde, med god stemning. Stillhet, tomt og (nesten helt) forlatt. Et motiv som absolutt kler ''det fine'' gråværet. Et innslag av rødt gjorde seg godt.
Flott komponert. Foretrekker den med visuelt mer korrekt horisont :)

Veldig bra

Johan
ingeborg w.
Et bilde jeg kunne tatt selv, trist og grått og naturlig. Derfor liker jeg det godt. De røde fargeklattene gjør mye for bildet. Jeg ville nok resonert som du og lagt ut et bilde som v1, men er enig i at v2 for øyet ser mer riktig ut. Kan ikke vurdere dette med master, om de eventuelt heller og i hvilken retning for jeg vet ikke noe om båter. Glad du ikke har overjustert i levels, ville fjernet mye av stemningen.
Odd Tore S.
Takker for flere kommentarer!
Jeg tok en tur til åstedet igjen i går for å sjekke opp horisont og vinkler, og burde nå være i stand til å lage en korrekt versjon. Korreksjonen i forhold til v2 vil bli så liten at jeg ikke ser noen grunn til å legge den ut her.
Odd Tore
Nils G.
Enstonig. Grått. Livløst. Ensomt. Gjentagelser i fleng.
Virkelig flott! De buede snølinjene bak båten gjør seg godt her. Slike enstonige motiver har så fin ro og gjentagelsene skaper harmoni. Det blir så fin dybdevirkning i billedflaten når disen tetter igjen for bakgrunnens detaljer.
Fascinerende, inspirerende og flott bilde.

Nils
Avsluttet .
Hei Odd Tore!
Dette er grått, trist, forjævlig, vitne om en båteier som gir f..den; absolutt et negativt input i min verden....
Men fototeknisk er det jo bra. Gir meg jo akkurat de assosiasjonene...
Hilser Erik J; som lengter til sommeren
Carsten A.
Meget bra, og delikat presentert med en sober tone- og fargeskala!

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu