Ung pike i kirken
Et motiv som ble tatt intuitivt, og som jeg hadde lyst til å dele med andre fotofrelste.Gode motiver kan oppstå på sekundet, og da gjelder det.
Er selv fornøyd med dette bildet både farger motiv og komposisjon.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-18 02:53:12
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon Nikon D100
  • Sigma 15-30 mm
  • Brennvidde15mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeDigitalt
  • Nei
  • AnnetHer har jeg ikke gjort mye annet enn å øke kontrasten litt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger947
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177172} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Tja. Motivet er jo fint, og fargene er bra. Men det er jo uskarpt og skeivt, da. Ville i det minste rettet det opp litt.
Avsluttet .

Å kommentere uskarphet og ''skjev horisont'' er noe stort tullprat ift. denne type motiver...irrelevant. Motivet er ok det, men personlig ville jeg vurdert å kutte ganske kraftig på venstre side og litt på høyre side, til kvadratisk utsnitt.
John Rune Enstad L.

Enig med Tommy, ok motiv. Det størstre problemet her er vel jpg-komprimeringen. Bilder er kun 25kb.
Pixeleringen er sterkt sjenerende.
Thomas R.

Det hadde kanskje vært interessant å vite hvorfor TN mener der er tullprat å påpeke åpenbare svakheter med bilde, men bare kanskje. Et bilde skal jo helst kommunisere noe og da faller dette veldig fort igjennom på grunn av den tekniske kvaliteten, ikke bare er det skjevt og uskarpt, men det er komprimert alt for hardt i tillegg, alt dette tar oppmerksomheten bort fra motivet.

Fotografen har brukt et digitalt speilrefleks til opptaket og det er ikke mange sekundene med bilderedigering som skulle til for å ''redde'' dette bildet. Fotografen har i tillegg bedt om ærlige velbegrunnede tilbakemeldinger, Guldseth har begrunnet sine meninger, mens TN bare påstår at hans tilbakemeldinger er irrelevant. Det burde være unødvendig.
Avsluttet .

Tja. Jeg er jo da ikke nødvendigvis enig. Kunne kanskje vært lettere å vurdere som en del av en serie, eller dersom det var flere bilder fra fotografen som var lagt ut. Hva synes fotografen selv?

Ellers ser jeg ikke poenget med den type språk som Tommy bruker over her. Når man er blitt 32 år gammel, har vel de fleste vokst fra kommentarer som ''stort tullprat''.
Kai Frode G.

Thumbnailen så lovende ut, og motivet i seg selv er også litt utradisjonelt og dermed interessant. Desverre gjør det tekniske bildet uinteressant for meg. Litt PS jobbing og langt mindre JPEG komprimering er helt nødvendig for å kunne gi oss en opplevelse av hva bildet egentlig er. Du skriver at det er et øyeblikksbilde, men det unnskylder ikke de åpenbare tekniske svakhetene som kommer av manglende bildebehandling. Legg ut bildet på ny, vil gjerne se en bedre versjon.
Håvard R.

Må si meg litt enig med Tommy her, selv om jeg ikke deler hans ordvalg.
Synes mange bilder får negativ kritikk pga at det er skjevt, og det må være lov å være uenig (med flertallet).
Synes det fungerer veldig godt her og regner med at Bjørn har valgt å ha bildet slik det er her. Det er, i mine øyne, et utrolig stilig bilde.


Avsluttet .

Uansett om ordvalget var smart eller ikke smart...jeg mener fremdeles at å henge seg opp i ''skjev horisont'' på denne type motiver ikke viker særlig relevant. Hadde vi stått overfor et landskapsmotiv med fjell, fjord, skog eller lignende hadde saken blit ten annen. Jeg ser vanligvis på ''motivet'' fremfor teknikken når jeg kommenterer bilder. At bildet er hardt komprimert og ditt og datt synes jeg ikke er så viktig. Originalen er helt sikkert bedre teknisk. I forhold til dette bildet mener jeg at arkitekturen, fargebruken, plasseringen av personen osv sammen med den myke/softe toningen er poenget.
Christian S.

Slik jeg ser dette bildet ,så kan det se ut som det er klippet rett ut fra ett eller annet pc, playstation eller xboxs spill. Det er omtrent samme grafikken.



c.s.
Carl Martin N.

må si meg enig med christian. ser mistenkelig playstation ut.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu