Kveld ved Skiftesjøen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-20 21:13:49
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger633
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177838} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Inger-Lise S.
Hei! Du verden, dette var flott. Aldeles nydelige farger, topp komposisjon og svært dekorativt bilde. Fantastisk lys!

Inger-Lise :-)
Steinulf L.
Svært vakkert. Fin komp med god flateinndeling. På et bilde som dette tror jeg at jeg ville klonet bort de to, tre bare steinene som synes. Du som er naturpurist er sikkert ikke enig i det.
Fred S.
Liker godt både de gyldne istappene og den tomme båthavnen dine/din, men satser på nykommeren. Har sans for den, jeg, med unntak av det rosa sløret øverst, som i mine øyne overhodet ikke kler resten av bildet. Det som gir meg mest, og ganske mye faktisk, er fjellet med tilhørende blåfarge. Det er helt Harald Sohlbergsk, og den gulgrønne himmelen tar jeg gjerne med på kjøpet.

vh fred
Tom A. T.
Pen solnedgang med bra fargekombinasjon, som understrekes litt ekstra med blåtonen i forgrunnen.
mvh Tom T
Eirik H.
Sukkersøtt og pent, men utan særleg substans som gjer biletet likandes i lengda.
Espen A. I.
Farvene er vel det som jeg liker best her. Om flatene er interessante nok eller ei, skal ikke jeg spekulere i, for det syns jeg den er. Flott himmel som i all sin prakt vises fint på dette bildet.

mvh Espen
Avsluttet .
Fint lys ja, utvilsomt. Stilen minner litt om enkelte av de standard bakgrunnsbildene som følger med Microsoft Windows. Et finfint vinterferiemotiv dette.
Avsluttet .
Fint lys ja, utvilsomt. Stilen minner litt om enkelte av de standard bakgrunnsbildene som følger med Microsoft Windows. Et finfint vinterferiemotiv dette.
Tore B.
Elegant!
ingebjørg fyrileiv g.
Svært behagelig foto. Fine farger/kontraster og god inndeling.
Fred liker ikke det rosa sløret, jeg for min del ser bare orange.
Og jeg synes det passer godt. Det gjør den fargemessige delen
mer spennende og interessant. -kanskje en liten innføring av dramatikk.

ha en fin dag, hilsen ingebjørg
Kurt S.
En ganske dristig fargekombinasjon og et litt uvant bilde fra din side.
Eksperimentering er bra.
Bare for å sagt det: Likte bildet og synes absolutt det ble severdig.
Det jeg ble litt betenkt over er den store avstanden mellom de blå fjellene og de oransje skyene. Blått og oransje skaper stor kontrast og spenning.
I og med at det ble så stor avstand mellom disse to fargene føler jeg det som om at blikket vandrer opp og ned i bildet. Det oransje feltet vinner. Det er der blikket mitt stopper.
For å bøte på dette forholdet ville jeg beskjært i toppen slik at ca halvparten av de oransje skyene forsvinner.
Elegant synes jeg er en passende beskrivelse av bildet.
Mvh Kurt
Johan K.
Et pent solnedgangsbilde dette. Ganske behagelig å betrakte.
For min del er det fargene som gjør det hele. Likte de godt.

Johan
Lars-Anders M.
Dette syns jeg er for lyst. Tror ikke dette er en ren avbildning. Fargerne er ikke naturlige og stemmer ikke med lyset syns jeg. Men som kunstfoto er det ok. Men jeg har forstått att du helst vil unnvike og forandre bildene dine i ett eller annet bildebehandlingsprogramm.
Men jeg liker att du prøver deg. Tar jeg feil, ber jeg om unnskyldning!

Lars-Anders
Inger Anne Maritsdotter V.
Har sett på dette bildet noen ganger, ser du har fått mye ros.

Eg blei dessverre ikkje like imponert, stemningen er der, men fargene framstår unaturlege og kompet syns eg virker intetsigende og avkuttet nederst, dessverre, slik ser eg det.

Inger Anne
Torbjørn K.
Her har du dratt mye og vel så det i spakene, og jeg liker det jeg ser. Bildet spiller likevel kun på fargene her. Jeg har lært at dersom et bilde skal bli virkelig bra, så må det også kunne presenteres i sort-hvitt. Jeg tror ikke dette bildet passerer denne ''testen.'' Likevel er dette et flott skue som minner oss om at de grå vinterdagene snart er over, og det flotte lyset kommer tilbake.

Torbjørn
Hege J.
Det er fargene som gjør dette bildet, synes jeg. Lyset var jo på din side rett etter solnedgang, og resultatet er dekorativt. Jeg synes ikke det oransje feltet øverst er bra for helhetsinntrykket. Kunne tenkt meg at det ikke var der, og at du heller hadde en siluettfigur som interessepunkt i bunnen. Men da blir det jo et helt annet bilde. Konkluderer derfor med at dette var et bilde som er pent, ja, men ikke av dine ''høydare''... ;-)

mvh Hege
Odd Tore S.
Skiftesjøen er det høyeste punktet på veien over Hardangervidda. Jeg synes at motivet med de runde ryggene foran Dyranutane er spennende sommer som vinter, men det krever lys som samarbeider.
Her har jeg forsøkt å lage et bilde slik som jeg ville gjort med kontrastrik og fargesprakende Kodachrome II, hvor jeg ville undereksponert kraftig for å få blå fjell og sterk farge på himmel og skyer.
Langt fra sukkersøte forhold her, - 17 oC og kraftig nordasno, gir den spesielle blåfargen rett over fjellene.
Utsnittet er det god grunn til å vurdere. Min første versjon hadde bare kanten av skyene med. Den som jeg la ut, har alt. v2 konsentrer seg om det kalde bandet over fjellene, og gir på en måte et mer riktig bilde av kulda.
I v2 burde også linjene på ryggene bli mer synlige, de er vesentlige etter min mening. Om bildet blir gjort om til grayscale, synes de bedre. Dette er likevel ikke lys eller eksponering for s/h bilde.
Dette er et motiv som jeg til stadighet sjekker, men lyset er sjelden slik jeg ønsker. Her var det brukbar himmel, men jeg jakter på helt annet lys som streifer toppen av de runde ryggene. Hittil uten hell.
Øyvind A.
Greit nok, men det fenger ikke mer enn sånn passe. Klart det er pent, men bortsett fra det har vel ikke bildet så mye å by på. V1 er best.

Ø.
Asbjørn M.
Enkelt og greit dette, men fargene blir nok litt for''søte'' etter min smak.
Høsten er en spennende tid i dette området.
Likte bedre de forrige bildet ditt !

Asbjørn
John-Tore G.
Hei.
Jeg synes dette var fint. Ditt forrige fikk meg nesten ut av balanse så bra var det:-) Litt mere ordinært dette føler jeg. kanskje noe mere lys på forgrunnen og mere detaljer hadde gjort det enda bedre for meg. Farvene virker bra ut. Ønsker litt mere skarphet i forgrunnen kanskje.
mvh John-Tore
Nina S.
Slående farger i vakkert lys.
For meg ble bildet litt i største laget, blir sittende og scrolle opp og ned for å få med elementene opp og nede. Kurt sier noe om konkurrerende farger og må si meg enig i at elementene her slåss om oppmerksomheten.
Ellers delikat og vakkert.
Mvh Nina
ingebjørg fyrileiv g.
Måtte en tur tilbake å se litt mer på bildet.
Så veldig fine farger.. Liker fortastt #1 best,
men samtidig ble ikk #2 dårlig, for å si det slik.
Vakkert i sin enkelhet.

God helg! Hilsen ingebjørg
Geir F.
Odd Tore
Du ødelegger bildet ditt med versjon 2.
Bildet nr 1 var flott.
Første gang jeg sveipet innom virket det som et billig oljemaleri med for mye terpentin, men etter å ha kommet tilbake til det kunne jeg nesten ikke tro det var samme bildet. Rene elegante flater satt opp mot hverandre med spennende farger.
Minner meg om Wiedebergs fargebruk.

Med bare to fargeflater som i versjon 2 synes jeg mye av dette flotte gikk tapt.

-geir fløde-
Erik J.
Nydelige farver/lys.
Erik
Ann F.
Jeg vet nok ikke om dette bildet har substans nok til å bli husket veeeldig lenge, men det er vakkert her og nå. Og i de riktige omgivelser kan jeg nok tenke meg det innrammet.
V2 ble litt for snau, tror jeg ville tatt med den nederste lille fliken t.v. av skynene for å bryte av litt. Men i V1 er det for mye av dem, de forstyrrer fjellinjen og dens komplementærfarger mot himmellyset.
Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu