Ravn
Her kommer mitt første bilde fra Flatanger. Dette er riktignok en ravn, men det kommer ørnebilder etterhvert også. Sånn sett er nok Ravn en mer skjelden fulg enn ørn her på foto.no :-)
Bildet inngår i albumet Flatanger 2006 - 18-19. februar dro jeg på tur sammen med Biofoto Midt-Norge til Flatanger for å fotografere havørn fra Ole Martin Dahle sine skjul. Vi fikk sett 3-4 ørner, men de kom ikke så nært som vi hadde håpet på. Noen gode bildet ble det likevel, både av ørn, ravn, kråke og skjære.
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 300mm f/4L IS + 1.4x MkII
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger955
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_178013} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Steinulf L.
Svart ravn i sollys er en utfordring. Det fungerer svært bra her. Fint fuglebilde.
Morten W.
Skikkelig bra! Alle detaljer på fuglen er med.
Håkon L.
Veldig bra......Ingenting å klage på her.
Avsluttet .
Herligt billede af Ravnen her - og endda i en, for fuglebilleder, sjælden god komposition. Knaldskarpt og fint duset baggrund.

Inger-Lise S.
Et knakende godt bilde! TUtmerket teknisk , lekre farger. Fin og passende bakgrunn.

Inger-Lise
Wigdis W.
Et herlig ravne-portrett, vanskelig objekt dette, men du har løst oppgaven med glans ! Du er herved bokmerket :-)
Kurt S.
Det gleder mitt fotografiske hjerte å se et så flott bilde som dette.
Flotte detaljer i fjærdrakten og du har fått frem en flott glans/skinn i fuglen.
Et nydelig lys, teknisk helt på topp og en nydelig bakgrunn.
En tøff fugl.
Dette har du all grunn til å være fornøyd med.
Mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.
Trenger ingen ørn, når en får presentert et sånt flott ravne-bilde.

Det er imponerende bra, flotte skarpe detaljer, god ''blikk-kontakt'', og lyset er særdeles severdig.

Anbefales gjerne!

Inger Anne
Tone A.
Dei duse og varme fargevalørane gjer mykje for bildet, når ravnen har slike mørke og kalde fargetonar. Flott lys som gjer at det glinsar i all fjærprakta. Skarpe og fine detaljar faktisk over heile ravnen. Det er berre imponerande!
Kjempebra at slike '' vanlege'' fuglar blir fotograferte med skarpe detaljar, då kan slike som meg kan få grunnleggande fugleinformasjon. Terningkast 6 ifrå meg, Torbjørn.
:) Tone
Lars L.
Fint artsportrett av en ravn. Som fotografi eller bilde stopper det der for meg. Svært sentrert og lite spennende komposisjon. Jeg savner en fortelling, noe mystisk eller egenart som vi ofte mer ser av en fugls eller et dyrs oppførsel og væremåte. Dette er ikke akkurat fuglen jeg automatisk tenker på som Odins utkikkere.
Torbjørn K.
Hei, og takk for all positiv tilbakemelding.

Lars: Setter også pris på at du er ærlig og mot ''strømmen her.'' Her satt jeg egentlig og ventet på ørn, så da tok jeg bilder av andre ting mens jeg ventet. Lyset var fint og en ravn dukket opp i nærheten, så da ble den avbildet slik. Jeg har et par andre ravnebilder i mer tungt, mørkt og dystert lys med bevegelsesuskarphet og action som mer viser ravnens atferd. Skal få lagt ut disse i denne serien også etterhvert.

Torbjørn
Jan Frode A.
Lyset, sammen med detaljrikdommen i fjærdrakta, er så absolutt et pluss. Kanskje en litt 'passiv' positur, men allikevel et veldig flott og godt gjennomført portrett av ravn. Det uskarpe i nedre bildekanten irriterer litt, men duverden...det er jo ikke noe du kunne gjort annerledes her etter hva jeg kan se.

mvh Jan Frode
ingebjørg fyrileiv g.
Utrolig godt tatt, Torbjørn. Kan ikke annet enn å stille meg bak i rekken for skryt..
Svært fine detaljer og skarpheten sitter perfekt.

vh ingebjørg
ingeborg w.
Veldig vakkert, flotte farger, nydelig lys og skarpt med massse detaljer.
Johan K.
Er enig i godordene.
Synes dette var et meget fint bilde av ravnen. Mye pga bakgrunnen og de nydelige fargene, og så klart detaljene på fjærdrakta.

Synes du har blitt meget dyktig på fuglebilder i det siste, og ser fram til fortsettelsen på denne serien. Gjerne actionbilder av fugler :)

Johan
Jon A.
Hepp. Knallbra portrett av ravn!
Avsluttet .
Du har tydeligvis gjort jobben din meget godt her. Teknisk er det helt upåklagelig jobbet. Fargetonene i bakgrunnen synes jeg passer bra mot den mørke fugelen, Eller sitter komposisjon og fargene, detaljer og skraphet. LYset er varmr og fint.

God jobbet

Jan Roar
Kjartan T.
Bra portrett av ravnen, men som andre har vært innom så mangler det noe mer for å være et hakk bedre enn et godt identifikasjonsfoto av ravn. Likevel ingen grunn til å kritiserer dette særlig mye, for bildet har fin bakgrunn, bra lys, det er knivskarpt, tett og nært. Ser fram til noen gode ørnefoto her også!
Stine J.
Hei Torbjørn,

Utrolig bra bilde av ravnen. God tegning i fjærene og fin positur. Kanskje ikke det mest spennende bildet, men et nydelig artsportrett.

mvh Stine
Avsluttet .
Udsedvanlig pent bilde av Ravnen. Her har du lyktes meget bra med både lys, bakgrunn og det tekniske. Ravnen er også pent plassert i bildefalten.

MvhJRH
Christian H.
Om du fikk gode bilder av ørn, syntes jeg likevel du burde lagt ut dette. Egentlig begynner jeg å bli litt lei av ørnebilder, da det stort sett er de samme løsningene som går igjen. Derfor syntes jeg det er mer spennende å se kråkefuglene, selv om dette bildet ikke gir noe mer ut over å være et rent artsfoto. Etter min mening kunne du vært noe heldigere med lyset; skinnet i fjærdrakten enkelte steder blir litt for sjenerende. Detaljering og skarphet er det lite å si på.
Audhild E.
Flott, skarpt bilde av Ravnen!
Bakgrunnen er dus og fin også!

Mvh-Audhild
Espen A. I.
Perfekt på alle måter, mer kan ikke jeg si i denne sjangeren. Kom med mer bare!!

mvh Espen
John-Tore G.
Virkelig noe av det beste ravnebildet jeg har sett.
( det er riktignok ikke mange hehe) Må bare gratulere med et supert bilde. Det ser ut som om du har hatt krevende forhold med direkte sol.
Uansett bra jobba
mvh John-Tore
Vegard L.
Flott bilde dette. Fine fargetoner i bildet.
Mvh Vegard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu