Bildet inngår i albumet Mølen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-24 14:37:10
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-02-24 14:38:11
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 18-70/3.5-4.5 G
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/6s
  • FilmtypeRAW, ISO 400
  • Nei
  • AnnetTekniske data lagt inn etter 7 kommentarer.
    Opptaket er gjort i skygge.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger729
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_178241} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Carsten A.

Karakteristisk Mølen-utsnitt. Pent gjort og presentert, men det er nok ikke på høyde med den morgenstemningen du ganske nylig viste fra det samme stedet. Knakje litt vel hardt i presentasjonen?

Jeg blir forøvrig ikke helt fortrolig med den delen av en (uskarp) stein som kommer inn fra venstre, det samme gjelder (men i mindre grad) skalken av en (uskarp) stein i venstre overkant.

MVH CA
Geir F.

Som vanlig et teknisk godt bilde fra deg. Hovedmotivet behagelig plassert i bildeflaten. Ikke så orginalt som i dine andre bilder, men siden dette også er Mølen og en del av en serie synes jeg det gjør seg med varisasjon i motivvalget. Og det synes jeg du har lykkes med i din Mølenserie,

Takk ellers for rådene du ga meg i forhold til støyproblemer.

-geir f-

Ketil K.

Pene rullesteiner i næropptak. Det beste i bildet er at steinene danner en slags bord i bildet. Men bladtangen som bærende element og fokuspunkt blir ikke interessant nok i form og farge, selv om tangen skaper kontraster i forhold til resten. Mer bruk av gjentagende linjer kunne øket det dynamiske i bildet. Et mer slående midtpunkt ville også hjulpet. Litt høyere DOF og noe mer spennde lys likeså.
Per Harald O.

Bør kansje beskjære den venstre steinen.
Vel flatt lys. Kunne kansje ønsket et litt mere formende, morgen/ ettermiddags lys.
Avsluttet .

Nydelig bilde .. Flotte behagelige og varme farger. Ser at Carsten har kommentert den uskarpe steinen i bildet. Jeg for min del syns at det ikke gjør noe, den setter bare mer fokus på ''tangen'' i bildet..Nydelig....
Gleder meg til sommeren allerede.
Torbjørn K.

Enkelt, velkomponert og pent. Jeg også kunne tenke meg et litt varmere lys og en mer skarp stein til venstre.
Tone A.

Fine rullesteinar med fine former og detaljar. Eg er enig med Ketil om at steinane lagar ei slags bord i bildet. Dei tre uskarpe steinane dannar ein slags ramme rundt bildet. Dette gir også litt dybde med tangen som gir litt liv til bildet med sine fargar og former. Kaldt vinterlys der tangen har litt frostpreg. Den tynne kvisten på høgresida virkar litt forstyrrande med formene til steinane og tangen. Eg synes dette rullesteinsbildet er flott, der tangen og den store steinen med rosatonane er kontrastar mot dei kalde fargetonane i bildet.
:) Tone
Christian H.

Takk for gode kommentarer alle sammen. At det er delte meninger sammenfaller godt med mitt eget syn. Personlig har jeg sansen for fargespekteret og kontrastene, men er enig i at det er noe som mangler. Godt mulig bedre plassert DOF hadde hjulpet.

Når det gjelder lyset var store deler av Mølen badet i varmt morgenlys på opptakstidspunktet, men som det nå fremgår av tekniske data så er opptaket gjort i skygge. Med sollys på dette motivet ville det vært vanskelig å få noe særlig blåfarge, noe som jeg altså mener er viktig.

Carsten: Hva mener du med litt hard presentasjon? Jeg tror jeg har fått det omtrent som jeg vil, men er åpen for innspill.

Ellers er jeg enig i at dette nok ikke er det mest øyenfallende bildet i serien, men som Geir sier det greit med litt variasjon. Det var vanskelig å få til de bildene vi hadde planlagt denne dagen og slikt som dette ble dermed resultatet.
Åsmund I.

Pent, selv om det ikke er like iøynefallende og slående som dine andre bilder fra vår lille morgentur til mølen. Fint å se at du fikk noe ut av all den tiden du sto med nesa i rullesteinene. Jeg er litt enig med Carsten mtp de uskarpe steinene, de forstyrrer litt. Synes også delen av tangen som er nærmest kamera er litt for lys, den er akkurat bittelitt for dominerende. Ikke at det er noe stort problem, egentlig. Synes komposisjonen er bra, fin plassering av bildets elementer, kun usikker på disse uskarpe steinene... Alt i alt, et fint nærbilde av karakteristiske mølenrullesteiner.

Mvh Åsmund
Carsten A.

For ''Knakje litt vel hardt i presentasjonen?'' les ''Kanskje ... osv''. Jeg sikter til det jeg ser som svært høy lokalkontrast i de skarpe omtådene, dvs. deler av en sten i øvre venstre hjørne, en til venstre for den og en rett under denne samt i tang med frostroser. Slikt er jo helt ut en smaksak, jeg stilte spørsmålet fordi jeg var i tvil om du hadde gått litt langt på dette punktet.

MVH CA
Christian H.

Åsmund: Sånn jeg ser det er det nødvendig at tangen er så lys som den er. Dette for å stå i mot de ellers dominerende rullesteinene, men også for å å beholde fargeskalaen så vid som mulig.

Carsten: Ok, det var det jeg antok du mente. Som du sier er det en smakssak og som regel foretrekker nok jeg litt større kontrast/fargemetning enn det jeg har inntrykk av at du gjør. For øvrig er det riktig at jeg konkret har gjort grep for å øke lokalkontrasten med USM:25,25,0 tror jeg det var.
Carsten A.

CH: Akkurat, tenkte meg det var den teknikken som hadde satt sine spor. Virkningen av 25/25/0 - eller det jeg ofte bruker som er 30/30/0 eller sogar helt opp til 50/50/0 - er ellers svært motivavhengig. Selvfølgelig er slike raffinementer i presentasjonen en personlig smakssak.

MVH CA
Christian H.

CA: Det bør ikke være nødvendig å anstrenge seg så veldig hardt for å gjette hvem jeg har snappet opp denne teknikken fra. Jeg pleier som regel å ta utgangspunkt i 30,30,0, for deretter å skru ned til 20 eller 10 alt ettersom. Å skru opp har faktisk ikke slått meg. Har lagt ut to nye vesjoner for å illustrer forskjeller - jeg er ikke i tvil hvem jeg selv liker best.
Setter pris på god oppfølging!
Carsten A.

Jeg ser bedre hva du har gjort og hvordan det virker, og bøyer meg for at V1 gir den beste presentasjonen. Særlig har du fått frem litt mer brillians i den versjonen - nå sett i forhold til V2. At V3 er i meste laget tror jeg vi skal være enige om.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu