Sangsvane4 270106
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-24 23:14:55
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-02-24 23:17:59
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-12-10 09:52:47
    Versjon #4
Utstyr
  • Ja
  • Ja
  • Blender-
  • Lukker-s
  • Nei
  • AnnetStativ m. Wimberly Sidekick
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger2856
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_178623} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Avsluttet .
Finfint lys under vingen; ser nesten ut som en lampeskjerm med lys inni. Liker dybdefølelsen som gis gjennom forholdet nærmeste vinge, hals/hode og bakre vinge.
Frank N.
Fint utsnitt. Her har du fanget en fin positur. Lyset gjennom fjærene setter prikken over i,en. Pass på for influensaen, hehe.
Kirsti S.
Et herlig lys og en fin positur på fuglen. Tok meg selv i å ville se litt mer av fuglen i høyrekant, men det er kanskje bevisst gjort? ''spør for å lære mer'
Avsluttet .
Nydeli bilde. flott lys, og bra utsnitt! Bra jobba!
Christian H.
Skulle jeg finne noe å kritisere her må det være at bildet er lagt ut på BK, hvor det vel forventes at man kommer med mer konstruktiv kritikk. Form og lys kunne neppe vært bedre. Jeg ser på denne serien og Lasse Hennings siste som referanser på hvordan det bør gjøres.
ingebjørg fyrileiv g.
Elegant og vakkert. Skarpheten er på topp og lyset treffer bra.
Spesielt liker jeg hvordan det treffer vingen. Fjærene får en fin
farge som blir en varm kontrast til det blå. Det gjør mye for
bildet. Ingenting som forstyrrer i bakgrunnen. Helhetlig og bra.

Kan ikke finne noe å trekke ned på.

God helg, hilsen ingebjørg
Odd Tore S.
Velvalg komp og utsnitt, med vingene og lyset gjennom den ene av dem som høydepunkt.
På denne skjermen er det hvite som er blått veldig intenst vinterkaldblått, uvant, men dekorativt på vingene. Halsen er kanskje en litt annen sak? Men det er gjennomført.
Odd Tore
Åsmund I.
Enig med Christian, dette skulle ligget på BG, så vill det vært mer på sin plass med skrytete kosekommentarer... Form, komposisjon, farger og skarphet sitter som et skudd. BRA!

Mvh Åsmund
Avsluttet .
Lyset som ser ut til å komme fra høyre side er perfekt. Du har fanget denne svanen i et godt moment.

Du har fått til bra bokeh og bakgrunnen er ellers vel egnet. Det ble kanskje litt blått, men det er vel slik lyset var. Skarpheten er det ikke noe å si på og jeg likte veldig godt komposisjonen slik den ble.

Som vanlig meget bra Carsten!

:Are
Inger-Lise S.
Meget bra! Snakk om å fange lyset! Skulle jo tro svanen var dressert.. Meget god komposisjon,-topp bilde. Nydelig bakgrunn, vakre fargetoner.

Inger-Lise
Frank K.
Fin positur som på mange av dine andre svanebilder. Jeg forsøkte å se etter en tidligere kommentar jeg har gitt til ett av dine andre bilder men fant det ikke nå. Mener at jeg også da var inne på det følgende: Jeg forstår det slik at du vil gjengi realistiske farger i dine artsdokumentasjoner, men jeg opplever mange av disse med noe harde i fargene. Med forbehold om feil fra min side, så opplever jeg det andre kaller vinterblå, som en nesten sprengt blåkanal. Jeg hadde forventet å se en farge som ligger nærmere midtpartiet på vingen også i områdene ved basis av fjærene (vingens øverste/fremre del), og da fortsatt være vinterblått.

Lurer på om det hadde vært mer kledelig å også få med vingetuppene i denne posituren, om det ikke hadde ført til at man kun hadde ekskludert deler av underkroppen da, som igjen hadde ført til /mas/ om å få med hele fuglen. :-) Morsomt og pent å se på hvordan svanen tilsynelatende varmer brystet i vintersola. Igjen flott å se hvordan du alltid treffer med fokuset i de partiene som teller.
Lars-Anders M.
Litt for mye blått.
Geir Helge S.
Hei Carsten.
Du leverer ofte gode artsdokumentasjoner, men dette ser for meg ut som om du har bommet litt på (i etterbehandlingen). Jeg opplever som Frank Kræmer at skyggesiden på vingene blir unaturlig farget. På min skjerm fremstår mesteparten av det som jeg er vant til å se som hvit på en sangsvane, som cyan. Ikke det a cyan er unaturlig i denne typen lys, men her fremstår fargen som alt for mettet og fremtredende slik jeg ser det. Legger spesielt merke til dette langs randen av nebbroten, rundt øyet og som nevnt på vingene.
Mvh Geir
Geir Helge S.
Hei igjen.
Har kikket litt på de andre svanebildene dine nå, og på dette bildet: bilde nr. 217249 er fargene akkurat slik jeg ville ønsket det.
Mvh Geir
Torbjørn K.
Hei

Dette er etter min mening det klart beste svanebildet ditt i denne omgang. Synes spesielt det gyldne lyset er delikat her. Det kvadratiske utsnittet gjør seg bra, og så synes jeg du kombinerer linjene veldig bra i dette bildet. Teknisk i toppklasse og så har du gjort en utmerket jobb med konvertering/bildebehandling.

Torbjørn
John S.
Jeg tipper at dette bilde er akkurat så blått som Carsten vil ha det. Jeg er spesielt glad for farven på halsen, hode, nebbet og det partiet på vingene hvr lyset skinner i gjennom. Likte også usnittet.

Mvh
Skjærefotograf
John
Geir Helge S.
V2 faller i smak hos meg.
Mvh Geir
Carsten A.
Takk for kommentarer.

KS: Utsnittet er slik jeg vil ha det ja.

CH: Takk for den!

FK: Se bemerkningene nedenfor om ulike fargerom, og hvordan de i dette tilfellet gjengir saærlig blått ganske ulikt. Vel, '' flott å se hvordan du alltid treffer med fokuset i de partiene som teller'' takk for det, men du (og andre) får jo heller ikke se de tilfellene hvor fokus ikke treffer!

JS: Ja, dette bildet er nok akkurat så blått (og gult) som jeg vil ha det, men akkurat den fargen det fikk i V1 kan diskuteres, slik det også er gjort. Når det gjelder opptakssituasjonen var det sent på dagen (for januar), meget lav gul sol og knallblå himmel. Alle omgivelser var omtrent fullstendig dekket av snø og rimfrost og ga refleks av blått himmellys i massevis. Og når så bildet har et betydelig innslag av gult i svanens øvre hals og hode og særlig der det gule sollyset skinner gjennom vingene i nedre bildekant, så virker selvsagt komplementærfargen særlig blå. Og det var da også hensikten.

V1 er altså konvertert fra fargerommet Pro Photo RGB (som er det jeg bruker som arbeidsfargerom) til sRGB - og det stemmer ikke helt. Konvertering til sRGB kan slå litt merkelig ut noen ganger, tildels slik at det hele blir nesten glorete. Selvom det skal være korrekt etter ''boka'' å konvertere til sRGB når bilder skal vises på web, er det min erfaring at bilder som er svært kritiske mht. fargene ikke alltid kommer så godt fra en presentasjon i sRGB, andre fargerom som f.eks. AdobeRGB kan ofte gi en vel så ''korrekt'' (troverdig, hensiktismessig) presentasjon. Her er V2 som det fremgår lagt ut i aRGB (og er etter min mening bra på blått), mens V3 viser blått med et noe forsterkt innslag av magenta.

MVH CA
Kjell G.
På min skjerm er kanhende tendensen mot blått en tanke i overkant, men slik var trolig lyset der og da. Skulle man ha ønsket seg noe ytterligere i kvalitet på et så flott bilde, måtte det være det lille glimtet i øyet.

V2 er min favoritt. Nok et svanebilde fra øverste hylle!

mvh kjellg

Torbjørn K.
Fargene i v2 ser mer ''ekte'' ut på min skjerm og etter min smak.

John-Tore G.
Føyer meg til de siste her. For meg passer v2 med det jeg har som oppfatning av hva som ser naturlig ut mht farver. Nydelig lys langs halsen og gjennom vingen.
mvh John-Tore Gundersen
Per R. G.
dette er et flott bilde carsten men v2 syes jeg er best
ingeborg w.
Flott positur, fint lys og god skarphet er det jeg synes gjør bildet, glad du la ut v2.
Cristina B.
Strålende utnyttelse av motlyset.
Komposisjonen av bildet fremhever også dette fantastiske lyset.
Fargene gir videre klasse over bildet.
Har ikke lest de andre kommentarene over, men dette er ett svanebilde som skiller seg ut fra alle andre. Skal lese kommentarene etterpå, men måtte bare forte meg å skrive denne kommentar før jeg stikker.
Rett og slett nydelig bilde.
mvh Cristina
Kurt S.
Tror dette er et av de flotteste svanebildene jeg har sett og V2 blir min favoritt. Tett fulgt av V3.
Flott positur og lyset nederst i fjærene ble supert.
Meget bra!
Mvh Kurt
Arne S.
Sjeldent fint svanebilde. Versjon 1 er eventyrisk vakker, men jeg velger meg toer'n i det lange løp.
Ketil K.
Henger meg på med godordene her. Sjelden bra utnyttelse av lyset, på en art som kan være meget vrien å få til. Her har du virkelig greids det! V#2 for meg også.
Jon Fredrik S.
Synes også dette er et nydelig svanebilde. Liker posituren og utsnittet veldig godt.

Jeg lastet ned bildet du har lagt ut som versjon #3 og åpnet dette i Photoshop. Ved konvertering til sRGB fikk jeg ikke de samme fargene som du har fått i versjon #1, mye mer likt slik versjon #2 vises her. Har heller ikke opplevd det du beskriver ved konvertering til sRGB tidligere.

Jeg finner ingen god forklaring på dette, og mener du under et bilde også tidligere har skrevet noe om store fargeforandringer ved konvertering til sRGB.

Mvh JFS
Carsten A.
JFS: les i tilfelle denne tråden:

http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=253688

MVH CA
hilde b l.
Flott! Nydelig lys og positur. Liker det tette utsnittet. Veldig bra!

-hilde b
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

Jeg har nå, for helt å utelukke at jeg selv kan ha gjort en feil, gjort samme operasjon omigjen, resultatet er vist her:

http://carnholm.home.online.no/ - Menypunktet ''Fototeknikk'', emnet ''Alltid sRGB for web?''

Jeg får helt automatisk disse forskjellene (hvor hovedpoenget altså er et hue-shift) og kan ikke riktig forstå hvorfor andre ikke får samme resultat.

MVH CA
Kjell G.
Jeg setter pris på denne interessante visualiseringen med tema fargerom og fargestyring!

Det er fort gjort å svi av time etter time med å foreta masse forsøk med denne agenda. For ikke å snakke om den tiden det tar å evaluere resultater på forskjellige skjermer og med forskjellige programmer etterpå.

Her kommer man til dekket bord. Blir ting dokumentert så bra som dette, bør man bruke tiden bedre enn å finne opp kruttet på nytt.

Det er tydelig at nyansene i blått er mest påvirkelige. Det er også tydelig for meg at fargerommet Adobe RGB er det mest tiltalende i dette eksempelet. Det kommer tydelig frem i v4.

Honnør til Carsten for sitt flott bilde og for sin overbevisende dokumentasjon!

mvh kjellg



tommy s.
Gratulerer med mange flotte bilder i TRØKK utgaven til media trykk. Fikk det i posten i dag. Tror det var dette de brukte på forsiden. Kjente det igjen med en gang.

Alle superlativer er stort sett brukt opp, ville bare nevne at jeg kjente igjen bildet med en gang jeg så forsiden. Da sier det gjerne seg selv.

Ha en god helg!

Mvh Tommy
Carsten A.
Takk for det - det var meget hyggelig å høre!!

Ja, det var avgjort dette bildet som ble brukt på forsiden.

MVH CA

Line Kristin W.
Satt ikke langt inne den, nei! ;-)

Kjempemorsomt og veldig gledelig, Carsten!
Må legge til at ''Trøkk'' har laget en meget delikat presentasjon (flink AD!) av et svært godt sammensatt utvalg (dine prioriteringer, tipper jeg) særdeles fine og sarte øyeblikk fanget av en fremragende fotograf.
Av det jeg kjenner til, tror jeg samtlige må ligge på listen ''CA's Ti på Topp'' (+ fire ;-)

Det skal godt forvares i min skattekiste med inspirasjon og gode minner! :-)

- Line :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu