Utsnitt fra Rørosmartnan
Sko blakken
Sko blakken
Med hammer og tang.

Mitt førsteinntrykk fra Rørosmartnan 2006
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde65mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger503
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_178646} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Inger-Lise S.

Et godt bilde med fin bevegelsesuskarphet. Ellers skarpt og fint.Fin komposisjon, gode farger.
Blir rent nostalgisk, som gammel heste-eier. (Nå skodde jeg ikke selv da) Men den kunne jo trengt et tak med hovskrapa,da;-)
Liker dette bildet.

Inger-Lise
Liv Anette T.

Hei!
Så det ble tur?
Flott og nært bilde dette. Skarpt der det skal være skarpt. Likte bevegelsesuskarpheten i området der det skjer noe.

Hilsen Anette
Frank N.

Bra bilde som illustrerer situasjonen godt. Teknisk meget bra.
Torbjørn K.

Dette likte jeg. Fin situasjon som er teknisk perfekt gjengitt. Fin bevegelsesuskarphet og bra komposisjon.

Torbjørn
Espen A. I.

Dette er perfeksjon. Både innhold og teknisk sett. En flott lukkertid skaper en magisk atmosfære som ellers hadde forsvunnet om du hadde fryst den. Må bare bøye meg i støvet og si gratulerer. Du klarer jammen og få et kjempegodt bilde ut i fra en om ikke så hverdagslig situasjon, men folkelig i allefall;-)

mvh Espen
Kurt S.

Her kan man se at det går raskt for seg med øvede hender. Det er nok ikke første gangen denne karen skor Blakken.
Som Espen sier: Et flott bilde du har fått til av en hverdagslig situasjon.
Bra!
Mvh Kurt
Steinulf L.

Jepp, meget bra. Håper det kommer flere bilder fra Rørosmartnan.
Inger Anne Maritsdotter V.

Bildet vart noko meir enn berre eit ''rett på'' situasjonsbilde, p.g.a. bevegelseuskarpheten, interessant med den, syns eg, det skapte liv og dynamikk i bildet.

Bra levert!

Inger Anne
ingebjørg fyrileiv g.

Ja, du klarer litt av hvert du.. Godt gjort å komme på å ta bildet av dette.
Enda bedre gjort å få det bra..

ha en fin lørdag! vh ingebjørg
Johan K.

Synes dette var storartet.

Bevegelsen gjør det hele synes jeg. Skaper liv og dynamikk.
Fargetonene er svært kledelige, og gir på et måte et litt nostalgisk preg over bildet.
Nært og fint utsnitt.

Svært bra dette!

Johan
Judit W.

Hei Jan Frode!

GREAT! I am fascinated by your photo! Congratulations :)

Ha en god kveld!

Judit :)
Helge A.

Dette synes jeg er et vellykket situasjonsbilde. Fint fokus og uskarpheten på hender og verktøy gir liv i bildet. Minner meg på at det er ca 50 år siden jeg sto og så på at min morfar skodde Blakken :-)

Helge
Tone A.

Eit flott bilde frå ein arbeidssituasjon som ikkje mange kjenner lenger. Dattera mi har eigen hest og ho fortalde at mange hovslagera blei tidleg pensjonerte pga dårleg ryggar. Dette fortalde ho då ho sag bildet ditt, Jan Frode.
Og nettopp bildet viser kreftene som er i sving når foten skal haldast, mens hesteskoen skal skiftast. Hendene gir liv til bildet. Fargetonane er jo så samstemnte med bruntonar og det svarte hestehåret som kontrast. Også chapsen er i lyse bruntonar med mørke slitne flekkar.
Då eg var lita budde eg i nabolaget til ein av dei få i Norge som lagde hestesko. Det vart jo så utruleg varmt inne, og me stod utanfor og kikka inn. Det var Årbakke som dreiv denne smia. Jammen fekk du nostalgien fram hos meg.
Bildet er kjempeflott. Hestebilda mine går det visst ei stund før eg får til, pga lukta ikkje er til å halda ut!
:) Tone
Hege J.

Flott bilde som oser av nostalgi. Fargene er varme og gyldne og går igjen i hele bildet, noe som gir en fin helhet til bildet. Godt gjort å få et fargebilde til å se gammelt ut. Du har lykkes med det.
Lukkertiden du har brukt, gir god dynamikk til bildet. Flott med bevegelsesuskarpheten. Det ville ikke blitt det samme uten.
Bra!!

Mvh Hege
ingeborg w.

Et meget godt dokumentasjonsfoto. Skarpt der det skal være og bevegelsene er talende. Farger og kontraster sitter som det skal.
Odd Tore S.

Skulle trodd at dette var fra barndommen, hvor det å sko hester fortsatt var dagligdags og kamera en mangelvare.
Men ikke helt: Bevegelsesuskarpheten hadde nok blitt betraktet som teknisk mindreverdig, prøv igjen!
Faktisk heller jeg i samme retning i dag, mesteparten av denne øvelsen er såpass langsom at det ville gitt et riktig bilde om også hender og hovtang er skarpe.
Ellers er miljøet troverdig, meget velvalgte farger og utsnitt.
Odd Tore
Bente K.

Et bilde med historisk sus for meg. Bevegelsesuskarpheten synes jeg passet godt inn her, det gjør at vi får inntrykk av at her er det raske, øvede hender i arbeid. Et godt dokumentarbilde.
mvh Bente
Stine J.

Hei Jan Frode,

Jeg fikk litt nostalgisk følelse av bildet, situasjoner jeg bare har sett på s/hv bilder før, selv om dette sikkert er hverdagskost fremdeles. :-)

Jeg liker spesielt godt det tette utsnittet og bevegelsesuskarpheten. Et bra bilde av en hverdagshendelse.

mvh Stine
Fred S.

Fin situasjon , og for meg er det noe journalistisk over bildet; dette er av den typen motiv en våken journalist bør fange på et evenement som f.eks. Rørosmartna`n.
Ikke helt overbevist om at bevegelseuskarpheten er ''riktig'' valg her: kommer selvsagt an på hva karen driver på med, men jeg innbiller meg at han skor hesten, og at tangen er for å fjerne spiker i hesteskoen. Derfor ser jeg mer for meg en kraftig hånd og et fast grep, skarpt gjengitt.

vh fred
Ann T.

Hei Jan Frode - this is a really nice picture of an activity which reminds me of my youth (when I had lots to do with horses). It's tough work changing horseshoes and you have captured the feel of this activity really well. It looks like he has just removed one of the nails from the shoe, if I have understood this correctly.
Regards, Ann
Jan Frode A.

Tusen takk til dere alle sammen, for kommentarer og sånn. Og takk for 2 anbefalinger :-)

Artigt å lese synspunkter og betraktninger rundt bildet, spesielt fordi jeg prøver på tema som har ligger i dvale i massevis av år. Jeg tar altså ikke bare bilder av natur og landskap :-) Hender fasinerer, og hender som utfører noe, fasinerer enda mere. Litt tilfeldig at det ble bilder som dette og 'Knivsmeden'. Jeg tok en tur, for 1. gangen til Røros og Rørosmartnan, uten å spesielle planer eller tanker mht motiver og fotografering; bare en tur for å suge inn stemning og inntrykk fra denne martnan som jeg har hørt og lest så mye om. Tok bare med meg Nikonen med 18-70 mm påmontert i sekken, med tanke på at jeg skulle fylle opp sekken med ting og tang fra martnan (og ja, den ble ganske så tung på hjemveien, med godsaker fra diverse gårdsmatprodusenter). I ettertid er jeg ikke helt sikker på om jeg skal ergre meg over, eller være glad over, at jeg lot 70-200mm ligge igjen hjemme. Det var litt vanskelig å komme innpå motivene, så dette bildet er ca 50% utsnitt i forhold til originalfila. Kanskje det er det som gjør at det blir et litt røfft preg? I tillegg var der gråvær, og ikke allverdens beste lys, noe som blender/lukker sier litt om. Bildet er tatt håndholdt, og bevegelsesuskarpheten er naturlig nok den. Jeg ble fasinert over hvor rask denne karen var når han holdt på; ble stående å betrakte denne handlingen. Her er han i ferd med å trekke ut nagler, og det gikk jammen unna i en rasende fart! So you are right Ann, he is busy with removing the nails, and he worked very fast.

mvh Jan Frode :-)
Audhild E.

Fint fanga situasjonsbilde!!
Liker at det som ikke er i bevegelse er skarpt! Fint utsnitt og komposisjon!

Mvh-Audhild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu