''Graveyard''
Et eksperiment til.

Jeg prøver ut nye ting. Mer eller mindre vellykket. Vil gjerne ha din mening om bildet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-28 20:05:40
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-02-28 20:06:33
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor 18-70mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger542
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179133} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Hege J.
Hei Stine!

Dette bildet nærer opp under min livlige fantasi. ;-) Fargetonene og den uskarpe effekten du har brukt, gjør at jeg forbinder dette med en vond drøm. Stemningen er dyster. Jeg assosierer med død og fordervelse, marerittaktige drømmer og allskens elendighet... ;-)
Hva skal denne personen inne på kirkegården? Er det jeg selv på veg inn i dødsriket (i drømmen)? Eller muligens kan det være en som har hatt en snarvisitt tilbake til livet, og her er på vei tilbake til graven etter endt oppdrag? Hva vet jeg? :-) Bildet setter, som du skjønner, fantasien i sving hos meg.

Det er sjelden jeg begir meg ut på slike tolkninger. Du får ha meg unnskyldt hvis du synes det ble for voldsomt!

Jeg ser det slik at når et bilde gir rom for tolkninger, har man lykkes med det. Konkluderer derfor med at dette ble et meget vellykket eksperiment... Takk for at du delte det med oss!

Ha ei god og drømmerik natt!! ;-)

Mvh Hege
Geir F.
Dette bildet har et sterkt uttrykk og jeg likte bildet.
Fargetonene du har valgt gir bildet den dissharmonien du sikkert er ute etter. Flott komponert.
Skulle jeg pirke på noe må det være at jeg kanskje savner et fokuspunkt. Et punkt som er litt skarpere enn resten. Dette ville gitt blikket mitt et utganspunkt for videre vandring i dette mytiske landskapet.
Synes ekspermentene dine på de siste bildene dine har vært spennende.
-geir fløde-
ingebjørg fyrileiv g.
Hei Stine. Mystisk stemning, et uttrykk som sikkert er meningen.
Gjenferdaktig. Som Geir er inne på, savner også jeg et skarpt punkt.
Noe som kunne vært enklere å feste blikket på.

vh ingebjørg
Kjell Sigurd S.
Her er det rom for ulike fortolkninger. Slik sett fungerer det bra, og du har vel kanskje oppnådd det du ville med bildet. Er ikke komfortabel med at hele bildet er uskarpt, som gjør det slitsomt å betrakte det. Enig med Geir og Ingebjørg om savnet av et fokuspunkt (hvilepunkt).

Kjell S
Nina S.
Synes du klarer å formidle en litt dyster stemning her.
Enig med foregående om fokuspunktet, merker at blikket mitt vandrer litt.
Alt er nesten helt symmetrisk, fra porten som er nesten midtstilt, trærne i bakgrunnen, støttene på hver side av porten, skulle hvis mulig ha sett enda mer symmetri.
Liker grenene øverst, de danner en fin ramme rundt det drømmeaktige uttrykket i bildet.
Mvh Nina
Jan Frode A.
Jeg ser på bildet, leser de øvrige kommentarene, og ser på bildet igjen. Fokuspunkt er et savn leser jeg. Jeg føler ikke det. Eller sagt på en annen måte: jeg finner et slags fokuspunkt i det miderste treet (eller hva det nå er) i midten av bakgrunnen. Grunnen er nok at portrommet, og veien innover, tilfører en dybde som leder blikket inn hit.
Personen ser ut til å stå litt på stedet hvil der ved porten. Sånn skal, skal ikke situasjon føler jeg. Spennende bilde med rom for tolkninger. Antydningen av greiner i øvre bildekanten gir en fin innramming.

mvh Jan Frode
Steinulf L.
Her synes jeg at komposisjonen er nøytral og lite spennende, og det blir for mye effektmakeri. Enig i at bildet trenger et fast fokuspunkt, da kunne dette fungert bra.
Johan K.
Bildet behøver ikke noe fast fokuspunkt, mener jeg. At ingenting er 100% i fokus gir ofte en fin effekt. Her synes jeg du balanserer ganske så bra, ikke for ufokusert til at en ikke ser hva det er. Og, det gir bildet en spennende stemning synes jeg. Litt dyster som sådan.

Synes eksperimentet er vellykket.

Johan
Kurt S.
Skikkelig skumle saker dette. Ikke et bilde jeg vil ta frem før jeg legger meg på kvelden-:)
Det blir nok en del smak og behag. For min del skulle jeg gjerne hatt et fast fokuspunkt som nevnt ovenfor. Fargetonen, effektene og utsnitt fungerer godt.
Når det gjelder komposisjonen ville jeg gjerne hatt mannen/spøkelset litt lenger bak og til venstre. Altså idet han svingte inn porten. Slik det er nå ble han litt midtstilt i bildet.
Imidlertid ville han da kanskje gått litt i ett med sokkelen eller hva det er der til venstre. Enkelt skal det ikke være-:)
Et spennende bilde og eksperiment ble det iallefall.
Mvh Kurt
Arne S.
Eksperimentering er bra. Og du har kommet brukbart ut av eksperimentet. Men ikke helt i mål. Du legger opp til en mystisk undertone. Det duse, uskarpe uttrykket er helt greit. I mine øyne hadde en råere overflate vært mer egnet her. Med råere overflate mener jeg mer kontrast og korning. Diffuseringen er i dette tilfelle for ''snill'' i forhold til min blodige fantasi :-)

Greinene i overkant gir en fin ramme og understreker følelsen av bevegelse og ruskevær (som hører med til min historie). Personen er ikke optimalt plassert. Enten ville jeg la personen komme inn fra bildekanten nede, litt til venstre, slik at hodet ble fristilt mot den lyse veien. (Det hadde gitt økt dramatikk). Eller en skygge som beveget seg på tvers mellom - og på innsiden av - portene.

Uansett, mye bra i dette bildet!

Johan K.
Må få tilføye at jeg er enig med Arne.. kjør på mer kontrast og muligens korning. Så blir det kanskje ''slemmere''
I alle fall mer dyster stemning tror jeg.

Johan
Cristina B.
Spennende bilde, som absolutt falt i smak.
Egentlig liker jeg det akkurat slik det er, fordi det får meg til å tenke på drømmer, denne gang, helst en drøm man vil våkne opp av.

På den annen side hadde det mer tradisjonelt gjort seg om f.eks porten eller inngangspartiet og trær og busker hadde vært skarpe, mens personen fortsatt var diffus.

Personlig så liker jeg altså bildet akkurat slik det er, nettopp fordi det er annerledes, og overlater mer til fantasien hos den enkelte.

Fargen synes jeg gjør bildet mindre nifst, og det er bra. :-)
Men enig at litt mer grovere overflate hadde gjort det mer skummelt, gjerne i s/h.

Supert bilde, synes jeg.
mvh Cristina


Stine J.
Tusen takk til alle dere for kommentarer og konstruktiv kritikk.

Hege; Må bare gi deg en spesiell takk for å dele din spontane reaksjon og dele dine følelser om bildet med oss. :-)

Til dere som savner et skarpt punkt; Jeg var inne på tanken om jeg skulle ha noe skarpt, men syns selv stemningen i bildet ble slik jeg ville ha den når alt var uskarpt. Litt mer uhyggelig og dystert. :-)

Kurt; Enig i at plasseringen av personen (gjenferdet) kunne vært mer optimal nå når du påpeker det.

Arne; Spesiell takk til deg også for forslaget om korning og økte kontraster. Har lagt ut en ny versjon.

Cristina; Har lagt ut en versjon i s/hv som du foreslår.

Igjen, tusen takk til dere alle.

mvh Stine


Sidsel A.
Uten tittelen oppfatter jeg i hvert fall ikke bildet som skummelt, mer mystisk. Liker godt fargetonene i fargeversjonen, men tror jeg hadde ønsket meg et noe mørkere inntrykk for å frem mystikken enda bedre. Synes det diffuse uten skarpe punkter funker bra her. Bra eksperiment.
mvh Sidsel
Odd Tore S.
Jeg må avsløre meg som passgjenger enda en gang.
For meg blir dette litt for snilt med den fargetonen som er valgt her. Uskarpheten er av samme type som når jeg tar av meg brillene, det kan jo være skummelt nok, men av andre årsaker.
Jeg er nok forutinntatt: Kirkegårder er mye mørkere, med grønnblå og andre skumle farger som lyser rundt gravstøttene. Gravstøttene kan godt være skarpe, men med hvileløse sjeler som pusler omkring.
Jeg har nok sett for mye på Deadly Ernest og gjengen hans.
Odd Tore
Avsluttet .
Versjon 3 ble fin synes jeg. Stemning og feeling i massevis her. Som andre er inne på blir versjon 1 litt for ''bløt'' for meg også. Et spennende lys og en positur på personen i omgivelser som åpner for å skape assosiasjoner. Det er bra.
Avsluttet .
Spennende bilde Stine og faktisk litt skummelt... det får meg også til å tenke på drømmer.

Bakgrunnen ser nesten ut som et lerret av et slag, men det gjør ikke noe. Fint ble det uansett.

::are

Inger-Lise S.
Her er det rom for fantasi. Liker best v#2, med v#3 hakk i hæl.
Spesiell stemning du ar fått fram :-)
Greinene gjorde mye her.

Inger-Lise
Avsluttet .
V3 ble særdeles bra.
Bildet og tittel passer meget godt sammen. Du er flink til å prøve nye ting, som du også lykkes veldig bra med.

MvhJRH
Venche J.
Sort/hvitt versjonen ble utrolig flott og er min favoritt.

Bra jobba Stine. :)

Wenche.
Stine J.
Tusen takk til dere siste også. :-)

mvh Stine
Fred S.
...men mens jeg synes ''torsoen'' din er et interessant spor som bør følges videre, er vel dette mer et blindspor. Nesten så en kan tro at en begynner å bli blind av det også, ble ubehagelig å se på i lengden. Å rope på et ''fokuspunkt'' er selvsagt meningsløst, du har valgt å presentere det nærmest som en blurrete, nifs drøm ( vel, jeg ble ikke så veldig skremt), men for meg fungerer det ikke hverken bruntonet eller svart. Jeg har vel sant og si aldri hatt sans for slike totalt ute-av-fokus saker, så ingen av versjonene fungerer for meg.

vh fred
Jon-Petter T.
Synes bildet har mye rom for historie. Det er opp til betrakteren å fylle det med innhold, men du har lagt grunnlaget til mange spennende historier for dem som ser bildet.
Prøv gjerne med flere beskjæringes alternativer, det funker godt slik, men noe tettere vil også funke bra og dra fokus over mot porten og personen.
Spennende dette.

J-P
Hans Jacob H.
Bra dramatikk og mangel på fokus er helt på sin plass her. Kornet s/hv passet best i mine øyne, guloransjetoningen ble for ''hyggelig'' i forhold til budskapet. Skulle gjerne hatt personen helt frilagt fra bakgrunnen. Greinene i overkant gjorde mye for bildet, skapte en mer fortettet stemning og komposisjon. Skulle gjerne hatt en god cm til av de, gjerne på bekostning av tilsvarende mindre av bakken.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu