Bergstadens Ziir
Røros Kirke fotografert fra Sleggvegen.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger407
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179237} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Paul Henrik W.

Hei!

Personlig synes husene i forgrunnen tar mye av oppmerksomheten fra det som ligger bak. Det hadde vært mulig å kanskje fokusert på det som var bak mer, eventuelt gått inn mellom husene og tatt bildet derfra.
Steinulf L.

Dette var Røros kirke fra en litt uvanlig vinkel. Fin virkning med sidebygningene som rammer inn kirken i det fjerne. Blågrått vinterlys. Det er greit, men skulle kanskje sett litt hviete snø. Fint bilde.
Helge A.

Røros kirke er jo et kjent og mye fotografert motiv, så jeg synes det er en god ide å forsøke en annen innramming av motivet. Jeg har selv hatt gleden av en tur her sammen med en meget engasjert lokalhistoriker. Etter min oppfatning har du fått til en godkjent miljøskildring. At det ser ut til å være et noe grått vintervær er jo noe du vanskelig kunne få gjort noe med :-)

Helge
Espen A. I.

Liker eksponeringen din, flott innramming og pene gamle detaljer. Får en liten stemningsrapport fra Røros med denne, fint at du tok med den velkjente kirka.

mvh Espen
Hege J.

Hei Jan Frode!

Hver gang jeg ser bilde fra Røros blir jeg mer og mer overbevist om at jeg må ta turen dit ''en vakker dag''. For et flott sted!

Siden Røros er et yndet fotograferingssted, er det sikkert vanskelig å finne nye og spennende motiv. Mange ideer er allerede brukt opp og de spennende vinklingene blir ikke fullt så spennende lenger. Her har du gjort et forsøk på å finne deg et alternativt ståsted. Jeg liker det jeg ser, bygningene i framgrunnen er fine og leder blikket innover mot den kjente kirken. Allikevel flakker blikket litt. Jeg blir ikke fortrolig med hva som er hovedmotivet ditt. Er forgrunnen en ''port'' inn til kirken, eller er bygningene i front hovedmotiv med kirken som en vakker bakgrunn?
Uansett, Røros er en vakker by, takk for at du deler et trivelig motiv derfra med oss! :-)

Mvh Hege
Odd Tore S.

Litt uvanlig vinkel, men med typisk Rørossjarme.
Kulda ser riktignok ikke så veldig bitende ut, men du har klart å gjemme nesten hele den gule fargekladden midt i.
Er ikke helt med på at vindskien på huset til venstre så nær tangerer øvre rammekant, men det er gjerne et utslag av det muliges kunst.
Odd Tore
Kurt S.

Et fint bilde fra et sjarmerende sted.
Litt enig med Paul om at husene i forgrunnen tar litt mye oppmerksomhet fra kirka og bakgrunnen.
Når man står i omgivelser som dette gjelder det virkelig å ha ''forenklingens kunst'' liggende i bakhodet-:)
Det som først og fremst stjeler oppmerksomhet synes jeg er den lyse strukturen på treveggen til venstre. Den som ligger midt imot.
Likeens har Odd Tore et poeng når det gjelder vindskia og avslutningen oppe.
Alt dette kan du fikse med en enkel beskjæring.
Et lite stykke inn på røstveggen på huset til venstre og i overkant ned mot det øverste vindskibordet på huset til høyre.
Da blir samtidig kirka dratt litt til venstre og kommer mere i henhold til det gyldne snitt. Prøvde i P.S og syntes det ble fint.
Samtidig kan du vatre opp kirketårnet litt -:) Synes det bikker litt til høyre.
Flott dybde i bildet og masse fine detaljer.
Et sjarmerende og fint bilde.
Mvh Kurt
Johan K.

Et mye fotografert motiv dette. Og jeg synes du har funnet en fin vri på det. Er uenig med Paul at du skulle gått mellom husene å tatt bildet. Det hadde kanskje blitt litt tradisjonellt? Det er nettopp denne vinklingen du har valgt, som jeg liker ved bildet. Blir litt mer enn et bilde av kirka. Mer ''inni'' Røros på en måte :)
Ser også at små beskjæringer som KS er inne på, har noe for seg. Det blir kanskje litt mer balansert. Men, kun små inngrep :)

God reklame for Røros dette. Mange år siden jeg har vært der, men får veldig lyst å ta en tur når jeg ser bilder som dette. Veldig bra

Johan
Avsluttet .

Bra stemning du har fått til der Frode. jeg synes ikke de bygningen foran er i veien. Treverket ser veldig naturlig ut og man får virkelig et godt inntrykk av hvor gammelt det er.

Snøen er litt utrent syns jeg, men ellers var det fint.

::are
Tone A.

Dei to bygningane med fine detaljar dannar mest som ein port inngangen til kyrkja. Ved å ta med desse to husa, kjem også det ulike treverket fram. Huset på venstresida har veldig svart treverk mens det andre huset virkar som om det er brunbeisa. Den lødde steinmuren og fotspora i snøen leiar blikket innover mot Røros kyrkja bak neste bygning. Det karakteristiske tårnet viser godt mot den gråe himmelen. Eg har aldri vore på Røros, og eg tenker alltid Kristin Lavransdatter. Dei bøkene var spesielle. Du har fått mange råd her, men eg likte bilde pga mange detaljar og flott dybde.
:) Tone
Inger-Lise S.

Et fint bilde. Her har du tatt med bygninger med fin struktur og fargenyanser. Likeså steinene. kirken kommer litt langt vekk..Undres på om du hadde trengt å ta med så mye av bygningene i forgrunnen..Men mener at de måtte med.

Inger-Lise
Jan Frode A.

Takk takk for kommentarer med synspunkter og innspill :-)

Joda, jeg ble betatt av Bergstaden og det spesielle miljøet. Egentlig litt flaut å innrømme at jeg etter å ha bodd i Trøndelag i 8 1/2 år, tok første turen til Røros denne fredagen 24. februar. En dag med masse opplevelser og inntrykk, og en med et garantert løfte til meg selv om å ta turen til Røros igjen flere ganger. Det var ikke bare martnan som fenget meg; førsteinntrykket av Røros ga mersmak. Så selvfølgelig måtte jeg ta noen 'turistbilder'. I dette bildet var det vel litt feil å la tittel fokusere på Røros kirke. Den ligger nå der. men er vel ikke det egentlige hovedmotivet i bildet. En rusletur i denne spesielle Sleggvegen, på en mild gråværsdag som nok hadde tæret godt på snøen. Fant denne vinklingen på et motiv derifra, og syntes jeg fikk med det jeg egentlig ønsket; det spesielle miljøet. Absolutt ei anderledes bygate.

mvh Jan Frode
Judit W.

Hei Jan Frode!

The Røros Kirke is beautiful in your presentation. The small yellow wall of a house nearby is very exciting. I like the old buildings in the left and right parts as well. They have nice details too. The sky and the snow give a good ''frame'' to your picture what is very well balanced. Nice one!

Ha en god kveld!

Judit :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu