Xx
Det er ikke bare skispor som krysser Vidda nå for tiden.
--------------
Fra ryggen mellom Dalboretjern i Kjeldedalen oog Langevann mot Store Grønenut og Bjordalsnutene. Herfa ser man helt til Gausta.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger901
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179666} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (43)
Hege J.
Nei, det skal være sikkert! Bra observert.

Dette ble skikkelig flott. Fine, kryssende diagonaler og lekre farger. Stilig med de horisontale linjene som bryter diagonalene. Synes du har med passe mye (eller lite(!)) av selve landskapet til å framheve den spesielle himmelen.
Vakkert lys hadde du jammen også.
Ingenting konstruktivt fra meg her, lurer bare på hva de horisontale linjene er.

Mvh Hege
Jan Frederik V.
Les mer om fenomenet på www.weatherwars.info
Kalles for Chemtrails, og brukes for å spore bruken av værmanipulasjons
teknologier som f.eks HAARP.
Audun S.
Vakkert dette, kanskje litt snaut nede (men ikke mye).
Stig B.
Likte dette enkle grepet som gir øynene god følelse ved å ha rene vandringslinjer mot en ren og pen bakgrunn. Forgrunnen er akkurat nok til å forankre bildet, som er nødvendig. Ren himmel ville ikke gitt samme opplevelse.

Vakkert utsnitt.

Mvh Stig
Odd Tore S.
De horisontale er også kondensstriper, har et annet opptak i en litt annen retning hvor det er en nydannet i denne retningen og en på tvers som dannes, og hvor flyet er synlig.
Forskjellen i bredde på linjene tror jeg kom av vinden i høyden, som så ut til å blåse i samme retning som de horisontale.
Venche J.
Nydelige farger og flott utsnitt.
Kondensstriper kan lage de flotteste mønstre. Lekkert å se på.

Wenche.
Avsluttet .
En bild som går från moder Jord och hela vägen ut i rymden.. Så upplever jag den då den verkligen har djup i himlen.

Väl sett med dessa striber som ger lekfulla mönster på himlavalvet. Jag gillar utsnittet som focuserar på det som händer i det blå men ändå är förankrad i jord så att säga. Gillas!
Mvh
Elisabeth
Inger Anne Maritsdotter V.
Lyset og blåfargen på himmelen var det som gjorde hele bildet.
For min del kunne du bare hatt himmelen med og kuttet bort nedre del, for å få mer fokus på flystripene på den vakre himmelen.

Inger Anne
Avsluttet .
Dette er et bilde med skikkelige dimmensjoner. Kondensstripene etter flyene setter bokstavelig talt spor i bildet. Utsnittet er velvalgt i mine øyne. Du har kanskje brukt polafilter for å få en slik himmel som her! Meget godt bilde.

MvhJRH
Kjell Sigurd S.
Spillet mellom ''urørt'' natur på vidda og forurensende fly(striper) er vel historien... Fine linjer i himmelen og godt komponert mht. plassering av elementene. På min skjerm ser forgrunnen i overkant kontrastrik ut. Himmenelens øverste del er også i mørkeste laget.

Kjell S
Hans-Einar O.
Bare himmelen er jo et motiv i seg selv, men det føles riktig at du
tar med landskapet under for å skape en slags balanse.
Utrolig hvor fargen på himmelen går fra det helt lyse til
det kraftige mørke blå.
Og spesielt med de to kondenskryssene som var bra plassert i forhold til hverandre.
mvh Hans-E
Kurt S.
Skulle tro at her var det holdt oppvisning på himmelrommet for at du skulle få et fint motiv-:)
Et fint utsnitt og flott geometri på himmelen.
Godt oppservert.
En nydelig blåfarge på himmelen.
Litt mørkt oppe men for min del gjør det ingenting.
Er ikke veldig opptatt av at fargene skal være helt naturlige. Ikke alltid vel å merke.
Det avhenger selvfølgelig av hva man skal vise.
Mvh Kurt
Fred S.
Tydelig at det tid for de store linjer på dotten; og du har så mange på kryss og tvers at en nesten kan spille bondesjakk på denne himmelen. Pent ble det, i alle fall, geometrisk pent, og himmelen som suksessivt blir blåere og blåere jo mer jeg scroller ( du har store bilder) er et flott syn.
Ikke til å unngå at øynene dras rett til himmels, men fjellene må likevel være med, ingen tvil om det.

vh fred
Steinulf L.
I min ungdom skjedde denne krysningen over Kalhovd. Nå skjer det vel litt lenger nord... Vakker natur,kombinert med high tech. . Funker bra. Får skikkelig Hardangervidda følelse.
Johan K.
Pent dette.
Liker utsnittet du har valgt. Kondensstripene, sammen med toppen av fjellene lager en trekant, eventuelt lavvo :) Så, av den grunn mener jeg du har med akkurat passelig med fjell. Er i alle fall uenig med IAV at du bør fjerne dem. Da får du bare striper på himmel, og det kan bli litt tamt tror jeg.

Fint med den graderte himmelen. Lekre farger

Johan
Odd Tore S.
Ikke noe polafilter her, men en gradient fra horisont til vertikalt som jeg knapt har opplevd ellers. Lav kveldssol med iskrystaller og farget bisol.
Objektivet vignetterer litt på 17 mm, og de øvre hjørnene er faktisk gjort litt lysere.
Litt vidde må med, linjene må forankres. Forgrunnen hvor solstrålene nesten tangerer er kontrastrik. Det var som vanlig ikke særlig lyst da vi kom tilbake til veien.
Odd Tore
Torbjørn K.
Det jeg først og fremst liker i dette bildet er den graderte himmelen, som går fra lys blått til nesten svart. Den gir en fin dybde i bildet. Du hadde absolutt ikke oppnådd samme resultat dersom du hadde 1/3 forgrunn og 2/3 himmel som ofte er det ''læreboka'' sier.

Stripene er vel det som gjør dette bildet, derav tittelen, men jeg hadde nok også likt det bra uten disse. Liker lyset og fargetonene i forgrunnen, og bra med et par steiner som livner opp ellers flat mark. Jeg ser tendenser til litt hard oppskarping her og der.

Torbjørn
ingebjørg fyrileiv g.
Det andre jeg legger merke til er hvor fin de dype blåtonene er.
Spennende foto, Odd Tore. Vakker natur.
Kan si meg enig med Trobjørns kommentar.

vh ingebjørg
Bente K.
Du har en evne til å se formasjoner ute i naturen andre ofte overser, noe vi ser et eksempel på her. Denne gangen assosierer du flystriper med kryssende skispor. En artig og ny vinkling på et bilde fra vidda ble dette.
mvh Bente
Avsluttet .
Det varme lyset på snølandskapet i bunnen og den lys til dyp blå himmelen skaper en fin kombinasjon her. Synes absolutt ikke du trenger noe mer i bunnen her. Teknisk bra gjennomført (som vanlig fra din hånd). Har ikke så mye annet å si enn at dette må da være riktig så bra.
Stine J.
Hei Odd Tore,

Lekkert skue dette. Himmelen med de diagonale linjene og tonene som blir lysere og lysere ned mot vidda er et nydelig syn.

Et severdig bilde.

mvh Stine
Asbjørn M.
Ser litt de ironiske i bildet !
Her er de flere ''spor'' på himmelen enn de er i den innbydende snøen.
Passer godt med mye himmel her.
Litt stort format, for oss med mindre skjerm. Bra dette.

Asbjørn
Janne L.
Stiligt! Ikke så mye annet å si. Fotografisk ok. Men stiligt var det iallefall.
Janne
Avsluttet .
hei,
takk for kommentaren.
likker dette bilde-bra sett og utført!


hilsen


ulle
Tom A. T.
Flott fenomen du har fått med deg her. Etter min mening har du tatt med deg akkurat passe mye landskap under til å gi blikket et godt ''ankerfeste''.
Skikkelig severdig bilde.
mvh Tom T
Espen A. I.
Hei! Dette likte jeg svært godt. Fremtredene gode farver som på en måte eksploderer på himmelen, det jeg liker også er hvordan den etterhvert mørke himmelen som skaper dybde. Bakkenivå er det varme farver noe som står i kontrast mot den svært kalde himmelen. Flotte skyformasjoner.

mvh Espen
Hans Jacob H.
Her gikk det mye på kryss og tvers, og jeg håper man har full kontroll i kontrollsentralen, uten sykemeldinger. Himmelen er fin den, likte graderingen fra blå til blåsvart øverst, får nærmest følelse av at flyene er på vei ut i det ytre rom. Hadde det vært mer bakke med tydeligere skispor som matchet flystripene hadde dette vært fullkomment. Eller evt. en ensom skigåer hadde heller ikke vært å forakte, som for å synliggjøre et bedagelig tempo på bakkenivå mot de der oppe som haster av sted. Nå fungerer bakken kun som et ''anker'' for himmelen, men således må den selvsagt være med.
Øyvind A.
Severdig bilde. Den som løfter blikket (og bruker ørene) vil observere at ubesudlet natur knapt finnes. Jeg tenkte som Hans Jacob, at det hadde passet fint med en skiløper som krydder her. Men det er bra uten også.
Ø.
Christian E.
Godt sett...!

Ellers er vel det meste asgt.

Mvh CE
Rune L.
Synes du har fått en kledelig fargegjengivelse i både himmel og landskap. Begge elementene er vel balansert i forhold til hverandre. Det mørke feltet som vokser mot venstre ser ut til å balansere bildet i forhold til bakken som vokser mot høyre.

Herlig syn.

Mvh
Rune
Odd Tore S.
Jeg ser at skiløper etterlyses. Hun er travelt opptatt med å fotografere Hardangerjøkulen og tilliggende herligheter bak meg.
Skisporene våre går nok over forgrunnen, men siden steinene er mannshøye blokker, så er de ikke synlige. Skiløperen hadde nok blitt ganske liten også.
Nå går turen til Vidda igjen, søndag var det -33 oC, i dag bare -24 oC. Det lukter kalde fingre og tær, og batteriproblemer.
Odd Tore
Ketil K.
Jeg blir stum sittende og telle CO2 utslippsstriper. Er det 8? Hytte- og ferieopplevelsen synker når du langt innpå fjellet ser alle jetstripene. Som vi selv er skyld i. Ikke rart det blir jordoppvarmning. Meget god dokumentasjon, sentralt og godt i bildet!
ingeborg w.
Jeg synes dette ble veldig pent, blåfargen som blir mørkere oppover og stripene på kryss og tvers. Forgrunnen må være med. Har ikke noe å trekke her.
Nina S.
Mektige saker dette her, En strålende himmel, hadde jo vært fint motiv selv uten CO2striper.
Likte også at bakgrunnen var grå, passer ikke med ramme med et sånt mektig scenario.
Mvh Nina
Lars-Anders M.
Meget bra.
Odd Eirik S.
En skiløper hadde nok knapt kunne blitt oppdaget. Utrolig romfølelse du får frem her. Mektig landskap og fine farger. Kondensstriper er jo noe jeg prøver å unngå, men du får det jo til å bli riktig så lekkert.

mvh
OddES
Jan Frode A.
Jeg har virkelig sansen for slike luftige bilder; høy himmel over landskapet. For at det (etter mitt syn) skal fungere, må der være noe som gjør himmelen ekstra. Her lykkes du, med linjer som bryter i forskjellige retninger; tilfører et mønster og bidrar til en dybdefølelse.

mvh Jan Frode
Inger-Lise S.
Dette var virkelig flott! Èn ting er de vakre blåtonene på den mektige himmelen..Så all trafikken vi ser spor av i luften! Et merkelig syn.. Kunne vært Luftforsvaret som hadde øvelse, men det forstår jeg jo at det ikke er.
Jeg har stor sans for den høye himmelen og ditt valg av mengde landskap og vann.
Landskapet har en god fred over seg og framstår på en måte stødig og evig,- i kontrast til stripene på himmelen som forsvinner fort.
Artig hvordan et tilsynelatende rolig landskapsbilde kan vekke så mange tanker.....

Inger-Lise
Heidi Helene S.
Storslått vakkert, rett og slett. Tok nesten pusten ut av meg.
Judit W.
Hei Odd Tore!

Luckily the Xx-s didn't cross each other in the same altitude level ;) I like the way as the colour of the sky turns into the very dark-blue tone. Your composition about the crowded sky is very beautiful; the barren land is a good counterpoint of it.

Judit :)
Odd Tore S.
Takk for flere kommentarer!
Er akkurat tilbake fra en iskald uke med strålende sol på Hardangervidda.
En mengde flytrafikk, men bare korte kondensstriper som aldri dannet noe mønster.
Det må ha vært litt spesielle forhold i atmosfæren den dagen.
Likevel, dette er bare barnemat i forhold til det vi opplevde over Tec Nos Pos der fire stater møtes i USA, og det er jeg glad for. Det er ikke bare de som må bruke bil for å komme på arbeidet som forurenser!
Odd Tore
Arne S.
Landskapsbilde med ''perspektiv''. De kryssende hensyn mellom vekst og og natur.
Magnar B.
Artig vri på vinterbilde i blått… fungerer godt m flystripene på den blå blå himmelen. Vakkert og litt vedmodig med tanke på forurensinga der oppe…
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu