Fossekall
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-04 21:53:16
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger287
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179804} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Erik A.

Meget pent stemningsbilde dette. En mindre beskjæring i bunn kan utføres. Ellers er kompet godt i balanse. Særdeles dekorative omgivelser, og det lille bølgemønstret rundt stenen gjør seg virkelig godt. Videre kunne du redusert noe cyan, og kjørt en liten støyreduksjon for å dempe kornstøyen noe. Endelig bør kontrasten også økes litt. Vesentlig bedre dette synes jeg, enn ditt andre bilde bilde nr. 223172. Får vi en v2?
Mari W.

Dette var virkelig et nydelig bilde, liker v2 best. Flotte farger og fint utsnitt!
Christian H.

Fint motiv i fint lys. v2 er til det verre, fordi dynamikken er dårligere utnyttet og fordi NI er misbrukt. Har vanskelig for å se noe kornstøy som er sjenerende. Foreslår heller at du letter opp fossekallen litt og demper stripa mellom vannet og snøen noe.
Morten W.

Dette bildet av Fossekallen synes jeg er svært flott, med V2 som en ener. Meget heftig med snøkanten over fuglen.
Erik A.

Yepp - v2 klart bedre!
CH: Om ikke sjenerende, så synes nå kornstrukturen godt i v1. Og jeg kan ikke se at NI er misbrukt her. Dog enig i at fuglen kan lettes opp en tanke, for bedre å stile den ut imot den mørke bakgrunnen. Og fortsatt lovlig mye cyan etter min smak.
Christian H.

Om ikke kornstøyen er sjenerende; hvorfor fjerne den? Jeg har for øvrig erfart at hva som er synlig kornstøy noen ganger er svært skjeravhengig, så det er godt mulig du ser det tydeliger enn meg. Imidlertid syntes jeg kornstøy uansett ikke er noe å kritisere bare fordi det _er_ der.
Jeg mener NI er misbrukt fordi de fineste detaljene er glattet ut. Det gjelder til og med noen av de litt grovere detaljene.
Erik A.

CH: Korning opptrer veldig forskjellig fra skjerm til skjerm. Jeg har sett på dette bildet på 3 forskjellige skjermer, to LCD og en CRT. På sistnevnte synes korningen lite (men synlig der óg), mens på LCD'ene er den særdeles framtredende. Defor mener jeg at i dette tilfellet bør den dempes. Hvor mye et bilde skal ''glattes'' er vel også en smaksak, og fotografens valg her er nok på grensen mot taket for hva som er gangbart. Men dette motivet tåler heldigvis såpass, det hadde vært verre med fx løvtretopper på avstand, lyngheder, fjellurer e.l. i bakgrunnen. Slikt blir da helt utglattet og unaturlig, mens her har vannflaten og snøkanten ingen ''fasit'' på hvordan det skal se ut, og tåler derfor mer støydemping. Men i det store og hele er jeg nok mye enig med deg i at kornhysteriet er overdrevet i mange bildekritikker - og kameratester...
Sverre H.

Dette synes jeg er et godt bilde på Fossekallen. Ringene i vannet, fuglens posisjon på steinen og dens plassering i bildet liker jeg svært godt.

Jeg er litt enig i det som er sagt angående oppletting av fuglen slik at den kommer litt bedre frem mot den mørke bakgrunnen. Vers 2 er klart min favoritt.

Flott jobbet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu