Ersfjorden i månelys
Tåler vi nok en bølge med Nordlys? :-) I går hadde vi det som må være denne vinterens sterkeste nordlysaktivitet. Så jeg regner med det er fler enn meg som klør i fingrene etter å få vise hva vi opplevde på nattehimmelen her oppe. Ersfjorden er et yndet observasjonspunkt og relativt nært Tromsø, så det måtte bli et stopp her da himmelen kokte over på vår ferd til yttersiden.
Bildet inngår i albumet Nordlys -
Utstyr
  • Canon D60
  • Canon EF 17-40mm 1:4L
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/4
  • Lukker25s
  • Nei
  • AnnetUrk! Må skaffe meg et mer lyssterkt vidvinkelobjektiv!!!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger603
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_180272} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

nydelig bilde! syns fargene er kjempeflotte og komposisjonen er også ok! :) veldig veldig bra bilde!
Tom K.

Vi tåler flotte bilder.Bra komp. Fint nordlys.
Mvh Tom
Avsluttet .

Hei Frank.

Jeg er meget imponeret af dit Nordlysbilde. Fint med de 4 elementer - jord, luft, vand og ild. Desuden månelyset og træets skygge og det svage lys på fjeldene. Veldig fin helhed og god komposition. Det smukke Nordlys har jeg ikke set i Danmark

Willy
Morten W.

Hei! Fint nordlysbilde! Ser du ønsker et mer lyssterkt objektiv. Hadde større blender vært til noe nytte her?

mvh
Morten W.
Frank K.

Hei og takk for kommentarer.

MW: Ja og nei. Kortere eksponeringstid er til det bedre i de fleste tilfeller. Det benyttede objektivet er et zoomobjektiv med største blender f4. Stor blender er ikke ensbetydende med god lysstyrke, da andre forhold også spiller inn. Feks. så vil mitt 28-70mm 2,8L satt på 50 mm og blender 2,8 kreve lengre eksponeringstid enn mitt 50mm 1,4, satt til blender 2,8. Disse to, på papiret, like innstillingene vil mao. resultere i forskjellig belyste bilder ved samme eksponeringstid. Dette er fordi zoomen har flere linseelementer og et større lystap, da lysets gang gjennom flere ''faser'' er mindre gunstig enn passasje gjennom få faser. Hvordan feks 16-35 2,8L @ f4 ville ytt ift. min 17-40 f4 @f4 vet jeg dessverre ikke noe om.
Tom R.

Hei Frank, et helt greit bilde fra en kjent plass. Jeg ville ha godt litt lenger frem for å få mere av fjorden og Nordlyset. Men på en annen side så likte jeg forgrunnen også, men det er liksom noe i kompen som ikke stemmer helt for meg.

Tom:)
Frank K.

Hei Tom.

Om det er den litt tilsidesatte buska som skurrer her, så ønsket jeg å spille litt på skyggen kastet av denne. Derfor tittelen. Om det fungerer får dere som kritikere avgjøre :-D
Rune L.

Sorte trær, mørke skygger og sort ramme. I sum noen sorte elementer som gir bildet en litt dramatisk og mørk stemning. Men alt funker som bare det. Helt glimrende å se på.

Mvh
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu