-Vinternatt på Jæren-
10 minusgrader, liten bris og stjerneklar himmel. Lyden av bølgene i den stille natta. Så kjem ein skjærande lyd etterfulgt av knusing. Det er isen i bukta som rører på seg og blir knust. Eg står der åleine i mørket og støkk kvar gong det skjer! Det er Obrestad fyr som lyser bak.
Bildet inngår i albumet - Nattbilde om vintaren - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-07 17:56:23
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-03-07 22:11:30
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/4,5s
  • FilmtypeISO-400
  • Nei
  • AnnetStativ og selvutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger597
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_180298} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
John B.

Hei ! Min første tanke når jeg såg dette bildet, var at nå må jeg reise avsted å få i hus litt mer ved...
Synes dette var kjepeflott, nydelig stemmningslys, med fyret som prikken over i-en. Det eneste jeg har lyst å bemerke måtte være at du kan spare inn litt på pixlene, synes det er veldig greit å se hele bildet med en gang eller ???
John B.
Liv Anette T.

Et flott bilde med masse stemning, selv om det ser kaldt ut. Herlige blåfarger og lyste fra fyret fint plassert. Ellers er jeg enig ang. pixler. Kan ikke se hele bildet på min skjerm.

Mvh Anette
Espen A. I.

Pent landskap og nydelige farger, men litt flatt lys og kjedelig komposisjon. Men det helt klart kvaliteter som gjør dette severdig og fint.

mvh Espen
Kurt S.

Flott stemningsrapport.
Bare slapp av. Det er en treningssak å stå slik alene i mørkra-:)
Etterhvert vil du oppdage at du liker det-:)
Kjempefine blåtoner som skaper en kald og fin vinterstemning.
Fyret som sprer sine varme lysstråler ut i de kalde omgivelsene ble selvfølgelig prikken over ièn.
Tror bildet tåler enda litt mere USM og det ble litt stort til min skjerm også.
Uansett: Vakkert ble det!
Mvh Kurt
Steinulf L.

Du har fanget et vakkert lys, men tror bildet blir bedre uten gresstustene i bunnen.
Hege J.

Hei Tone!

Ser du har tatt dette på samme plass som jeg tok mitt isbilde fra Jæren, men du har vendt kameraet omtrent 180 grader, altså sørover.

Kjempefin stemning i bildet ditt, Tone. Jeg liker det jeg ser. Blåtonene er nydelige. Fyret blinker fint i det fjerne. Isen i front kler dette ''kalde'' bildet. Bra!

Grei komposisjon, men jeg synes bildet har rom for mindre utsnitt. Tilgi meg, men jeg har lekt meg litt med bildet ditt i PS med andre utsnitt. Sender deg et forslag på mail. Ikke på langt nær sikkert det er bedre, men annerledes. Jeg har i tillegg til å forandre utsnitt, også gitt bildet en liten ekstra trøkk USM. Take it or leave it!!

Mvh Hege
Ragnar E.

Hei

Likte versjon 2 best. Du kunne gjerne ha kuttet enda mer i nedre del av bildet og fått et mer panoramapreg på bildet. Et flott stemningsbilde.
Torbjørn K.

Jeg også går for v2. Fint blått lys og fin komposisjon, men bildet kan virke noe kjedelig. Jeg tror en lavere kameravinkel ville hjulpet mye her for å gitt deg ekstra dybde i bildet.

Torbjørn
Tone A.

Stor takk for alle positive kommentarar og gode råd om forbetringar.
Versjon 1 fekk eg inn på min 17'' skjerm, men eg er enig at det er irriterande å ikkje sjå heile bildet med ein gong.
Stor takk til Hege for at ho laga eit panoramaformat av bildet. Og med meir USM blei bildet flott! Eg slit lit med USM, pga at det skal så lite til før bildet er for oppskarpa.
Eg har ikkje tatt bildet på same staden som Hege, men det er ifrå Vojen meir der Håelva renn ut i sjøen.
Torbjørn: Du ville hatt meir forgrunn: Eg hadde senka stativet så langt det gjekk oppe, og måtte til å skrua på beina om det skulle lengre ned. Det var det berre for kaldt til i 10 kuldegrader. Dessutan hadde eg gløymt lommelykta så eg sleit litt med innstillinga av ulike program. Og eg torde ikkje går ned til sjøen i mørket.
Kor kaldt kan det vera ute utan at kameraet får frostskadar? Eg hadde eit ullskjerf eg tylla det inn ved flytting. Eg har eit basalt Gitzo- stativ som eg er veldig fornøgd med pga at det er så lett, når ein har fotoryggsekk med seg også.
Kurt: det var svært mørkt då eg gjekk tilbake til bilen og då var eg mørkredd!
Eg kan ikkje sjå på bildet utan å frysa, pga heile kvelden gjekk med til å få varmen i seg. Fotogalskap er det etter 4 veker med sjuke ungar og eg har vore sjuk sjølv, så då måtte vintaren verkeleg opplevast ved sjøen!
:) Tone
Avsluttet .

V3 ble et mye mer spennende utsnitt.

MvhJRH
Torbjørn K.

Jeg tviler på at du klarer å ødelegge kameraet pga kulde i vinter-Norge. Jeg kan nesten garantere deg at all elektronikken i kameraet er designet for å kunne takle minst -40grader (jobber med slik elektronikk). LCD-skjermene vil nok bli veldig trege, men du vil neppe ødelegge disse. Den store skjermen bak kan du også skru av. Det som skaper problemer er at batteriet ikke klarer å levere størm i kulda og går fortere ''tomt.'' Dersom du varmer det opp igjen etter det er tomt, vil du se at det fortsatt er mye å gå på før det blir helt tomt. Derfor lønner det seg å ha et reservebatteri i en varm lomme nært kroppen. Dersom det blir virkelig kaldt kan mekaniske deler som lukker og speil fryse fast.

Det du bør passe på er å ikke ta det inn i varmen direkte. La det varme seg gradvis opp for å unngå dogg. Jeg pleier å legge det tilbake i bagen som er like kald før jeg går inn. Da skjer oppvarminga mye tregere.

Torbjørn
Geir F.

Hei Tone.

Dette var fint synes jeg. Dyp og smakfull blåtone preger bildet som blir brutt av det gule lyset. Dette var virkningsfult.

Husene til høyre skulle jeg kanskje hatt litt lenger inn i bildet eller kuttet de ut. Ser på siste beskæringsforslaget at et av husene er kuttet ut. Huset/husene blir på denne måten ''presset'' ut av bildet og forstyrrer dermed det rolige og litt meditative preget på dette bildet.
Ellers skulle jeg ønske at det hadde vært en stein e.l. som hadde vært litt tettere på betrakteren.

Men i hovedsak er dette et meget godt bilde. Skjønner at du har fått mange gode kommentarer på bildet ditt.

-geir fløde-
Stine J.

Hei Tone,

Et flott bilde med fine blåtoner som understreker hvor kaldt det er. V3 ble min favoritt. Bra!

mvh Stine
Inger-Lise S.

Et vakkert motiv med lekre blåtoner. Ikke lett å velge versjon her...Jeg liker både v#2 og v#3..
Fint at du tok opp spørsmålet om kamera og kulde! Jeg har engstet meg for kameraet mitt i kulda...

God helg!

Inger-Lise
Jan Frode A.

Så kaldt så kaldt, og så vakkert så vakkert. Versjon #1 er den jeg forholder meg til her. Det spesielle lyset. blåtonene og det ekstra lys- og interessepunktet som fyret gir. Jeg syntes du presenterer et veldig flott bilde her Tone, med stemning så det holder. Snø og is gir et spesielt inntrykk, og vinterlandskapet er så fint formidlet pga. av lyset og fargevalørene. Forgrunnen spesielt er utrolig vakker, og gir en tiltalende balanse i motivet. Jærmotiv av denne sorten vil alltid fasinere meg, så egentlig burde jeg vært inhabil vedr. kommentarer av slike bilder :-)

mvh Jan Frode
Audhild E.

Flott bilde av vinter på Jæren!
Fint med steinene og isen i forgrunnen.
Lyset er bra i den blå timen! Gir så fin stemning!! :)

Mvh-Audhild
Steinulf L.

Synes v#3 ble flott!
ingebjørg fyrileiv g.

Hei Tone. Jeg blir avslappet av å se dette. Rolig og god stemning.
Da jeg først så v1, forstyrret den uklare forgrunnen meg.
Så jeg liker v3 best. Gode blåtoner..
Kan tenke meg at det var godt å komme dit etter å ha vært syk.
Nydelig plass ser det ut til å være.

Benytter også anledningen til å takke Torbjørn for nyttige opplysninger!

hilsen ingebjørg
Jacob V.

Hei, Tone

Dette var et behagelig bilde å se på. Herlige kalde farger. Får frysninger.


Mvh

Jacob V
Tine Elise V.

Fint bilde..:) liker blåfargen:)
Tone A.

Stor takk til Jan Frode Åse som anbefalte bildet! Det er gildt pga at han har så mange vakre naturbilde, som eg vert inspirert av å sjå på.
Tusen takkfor alle kommentarar og tilbakemeldingar. Denne staden har eg vore på mange gonger i vintar. Eg vart heldigvis ikkje sjuk etter den kalde fotograferinga.
Torbjørn: Takk for god informasjon om kamera og kulde. Eg var på same staden i helga i 8 kuldegrader og etter 2 timar var kameraet dødt. Eg hadde gløymt ekstra batteri, men var jo mest ferdig. Etter litt oppvarmeing av battertiet i lommen heime, så virka kameraet igjen. Kor lenge skal kameraet liggja i fotosekken heime før ein kan ta det utav utan å få kondensskadar?
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu