- Stille kjem natta -
Dette bildet er tatt same kvelden som:bilde nr. 224647 ''Silence speaks.'' Det var 8 kuldegrader og berre eit lite vindrag i den fiske lufta. Lyden av isen som flytta seg og vart knust etter bølgene, var det som braut stilla. Vingeslaga etter svaner, ender og skarv høyrde eg også, der eg såg positurane på den klare himmelen med mest fullmåne. Ikkje så lett å formidla slik ei stemning med eit bilde! Det er mykje is som har lagt seg i denne bukta nå. Eit sjeldan syn på Jæren. Obrestad fyr lyste opp i nattemørket også.
Bildet inngår i albumet - Nattbilde om vintaren - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-15 23:09:03
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-03-16 15:23:28
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/11
  • Lukker20s
  • Nei
  • AnnetStativ og fjernutløysar
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger536
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_181581} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Steinulf L.

Fin flateinndeling,men jeg synes fyret blir for midtstillt. Vakre fargetoner.
Avsluttet .

Flotte radielle stråler fra fyret, og ellers bra teknisk. Kunne kanskje vært litt skarpere.
Bente K.

Klart, fint og åpent landskap i blåtimen. Jeg likte særlig godt refleksjonen av fyrtårnlyset, lyset blir her en fin kontrast mot alt det blå. Jeg er enig med Steinulf i at fyrtårnet blir litt for midtstilt her. Et forslag fra meg blir å kutte ca. mellom de to store steinene til venstre i forgrunnen, samt en del av himmelen. Sjekk og se hvordan du synes det blir.
Bente
ingebjørg fyrileiv g.

Hei Tone! Jeg liker denne plassen. Kjenner den bare gjennom dine bilder (og kanskje andres?). Jeg liker den dype blåfargen i bildet. Som varmes opp av fyret.
Men jeg ville gjort noe mer med utsnittet slik at fyret mister sin midtstilling. For det er ikke behagelig.

vh ingebjørg
Audhild E.

Flott bilde fra Obrestad fyr igjen.
Liker godt lyset og den fine blåtonen det gir! Fin komp, men det blir litt midtstilt, så jeg ville forsøkt kuttforslaget til Bente. V2 best av 1 og 2.

Mvh-Audhild
Odd Tore S.

Fin belysning, og fyrlyset gjør seg naturligvis bra.
Noe midtstilt, men ikke slik at jeg tror det er mye å vinne på et kutt.
Heller en annen vinkling eller et utsnitt som i utgangspunktet plasserer fyret lenger til venstre, og tar med mer til høyre. Det siste er kanskje en kommentatordrøm.
Odd Tore
Torbjørn K.

Det ser ut som dette er tatt samtidig med ''-Vinternatt på Jæren-.'' Dette liker jeg mye bedre enn det forrige. Her får man et helt annet inntrykk av dybde med alle lagdelingene i bildet. Fyret blir midtstilt her, men det gjør ikke noe. Jeg kutter du her mister du lagdelinga, som gjør dette bildet.

Torbjørn
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gode råd. Eg er klar over at bildet er midtstilt, men versjon 3 er betre slik. Men pga at eg ville ta bildet av fyret frå eit anna ståpunkt enn '' Vinternatt på Jæren'', så var det ikkje mogleg å gjera det annleis. Eg stod på ei høgde rett ved sjøen, dvs på kanten og pga båthusa som ligg utanfor høgre kanten, så tok eg bildet slik. Ikkje etter fotoboka når det gjeld det ''gylne snitt'' altså.
Torbjørn: Det er ei veke mellom '' Vinternatt på Jæren'' og dette bildet. Det bildet vart tatt heilt nede ved sjøen til venstre, for å visa korleis isen låg utover.
Takk for at du likte bildet slik det er, pga det nettopp er korleis laga går innover, som eg ville ha fram med bildet. Det åpne landskapet ville eg også ha mykje med av. Eg skal leggja inn originalen i morgon. Det er månelyset som gjer bildet såpass lyst. Men eg er glad for både ros og ris, pga landskapsbilde er ikkje lett å komponera.
:) Tone
Inger-Lise S.

Jeg syns dette er et nydelig motiv. Vakkert lys og fine blåtoner.
At fyret er midtstilt syns jeg ikke har noen betydning i dette motivet, pga trærne inne til venstre.De gir tyngde og balanse.Jeg liker best v#2.

Inger-Lise
Geir F.

Igjen et nydelig bilde, Tone
Men jeg synes nok at midtplasseringen av fyret var noe statisk og likte derfor best alternativ 3.
-geir fløde-
Inger Anne Maritsdotter V.

Flott stemningsbilde med fine blåtonar, fint lys på fyret og bra skarphet i bildet.
Velbalansert komposisjon.

Inger Anne
Tone A.

Takk til de siste for kommentarane. Så mildt som det har vore dei siste dagane er det nok ikkje mykje snø og is at ved sjøen.
Det er nok lenge til at eg får oppleva ei slik kald og roleg vinternatt med ei slik stemning i 8 kuldegrader.
Batteriet virka ikkje etter 2 timar i kulden.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu