Fossekall
Uten snorkel og dykkemaske driver fosskallen ekstremsport i bekker og elver. For å skaffe maten kaster den seg gjerne ut og dykker i det skummende vannet. Like ofte gjør den som bildet viser, finner seg en stein i strømvirvlene og posterer, den står der med hodet under vann og kikker etter et bytte som kan komme drivende forbi.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • 300 mm 2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger946
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_181621} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
ingebjørg fyrileiv g.
Det er lagt inn mange flott bilder av fossekallen i det siste, men jeg vil nok si at dette er det beste. -selv om hodet ikke er synlig.
Det som gjør bildet så bra, er at den er i action og fargene.
Detaljene i fjærdrakten er delvis gjengrodd i de mørkeste partiene,
men det kan være at skjermen min er litt mørk.
Jeg lurer på om jeg ville ha gjort et lite kutt i toppen, men er usikker.

vh ingebjørg
Robin J.
Dette var et fint bilde med flott lys og god skarphet. Bruker du skjul eller hjortefotmetoden? Av egen erfaring reagerer disse forskjellig fra lokalitet til lokalitet. Noen er ganske tillitsfull mens andre stikker med en gang? Kan du si litt om blender/lukker for dette bilde?
Mvh RJ
Morten M.
Nok et bra bilde fra deg Kjartan. Du gjør bildet til noe mer enn bare et artsbilde. For meg fenger det spesielle lyset og vannets formasjoner, vel så mye som fossekallens positur i dette bildet.

Mvh Morten M
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger. Bildet kan nok kuttes, dette er presentert slik jeg ofte liker å gjøre det... slik det så ut i søkeren. Ikke gjengrodd hos meg Ingebjørg, men kanskje litt vel mye cyan.

Robin: Bildet er tatt ved å kikke på fuglene over lengre tid, finne favorittplassene i elva, gå ned til bredden og legge seg langflat å vente ved disse stedene. Ofte kaldt og mye dovent kjøtt etter noen timer, men det gir betaling i form av opplevelser og bilder. Metoden fungere best nå på våren når fuglene er i etableringsfase, og du har rett i at noen er mer samarbeidsvillig en andre.

Blender: 6,3 og lukker 1/200 sek. Avstand er ca. to meter.
Eyvind R.
Enig med de andre i at det er et fossekallbilde som skiller seg ut.. Miljø, farger og former, samt positur gjør bildet spennende og svært seværdig. Utsnittet er helt greit..

Mvh Eyvind
ingeborg w.
To meter, imponerende! Her var det flott fargespill i vannet og morsom positur. Jeg ville nok kuttet litt oppe.
Torbjørn K.
Det må ha vært en spennende opplevelse å være såpass nært fuglen. Jeg liker godt det gyldne vannet som viser fuglen i sitt rette miljø, så du trenger ikke å kutte for min del. Artig positur!

Torbjørn
Bent O.
Hei Kjartan. Fint bilde av Fossekallen hvor det gylne lyset gjør mye av bildet. Synes ikke du skal kutte noe på dette, bildet gjør seg best slik det er etter min smak. Moro at du er tilbake igjen med bilder.

Mvh Bent
Vegard L.
Et veldig bra bilde dette. Flott!.
Mvh Vegard
Joachim H.
Oi

Dette var tøft. Endelig et litt anderledes bilde av fugler :-)

Dette bildet har fine farger, bra skarphet og bevegelse i vannet.

Veldig bra Kjartan :-)


JH
Svein B.
Mye bra har Kjartan- jeg faller spesielt for lyset, og vannet som er såpass vilt at det danner mye spennende innhold her. Skarpheten på selve ''kallen'' er slående- det er tydelig at du har vært nær her. Jeg er litt usikker med meg selv om det er så positivt at den står med hodet under vannet- det er beskrivende for fossekallens oppførsel, og på sin måte originalt. Men likevel savner jeg den kontakten et fugleøye gir.

Jeg må ta i bruk egne erfaringer og bilder av fossekallen, både med hodet over og under vannet- de blir alle kjedelige i forhold til dette. Her har du fått så mange flotte detaljer og et herlig miljø, og beskrivelsen av fossekallens oppførsel kunne neppe fått en finere innramming. Fint og beskrivende bilde, med førsteklasses utførelse der miljø og lys setter prikken over I-en for meg.

Mvh
Svein B
Stig B.
Likte dette.

Bra med uvanlig positur for bilde, men en vanlig ''oppførsel''. Flott kveldslys, fint lavt kamerastandpunkt. Savner kanskje en liten iskant for å ha klisjebildet, men vannspillet, passe uklart, plasserer den godt i miljø.

Ros for uvanlig positur. Ok komposisjon.

Mvh Stig
Kjartan T.
Takker for nye tilbakemeldinger. Har så mange bilder av denne fuglen at det blir vanskelig å velge, men hadde lyst til å legge ut et som ikke var helt A4. Likevel er det nok en liten mulighet for at jeg også kommer tilbake med et klassisk portrett av fossekallen litt senere.

Morsomt å få så mange positive tilbakemeldinger på et bilde der du ikke ser fuglens nebb og øyne.
Birger J.
Pent lys, en annerledes gjengivelse av Fossekallen, men jeg falt ikke helt for tiltaket, er nok litt konservativ der. Men artig å se andre gjengivelser av dyr enn de vi er vant med.
Gunnar N.
Hei!

Svært bra....suverent lys, reflekser i vannet.
Typisk positur i og for seg, men likevel ikke A-4 som du sier.
Skarpt så det holder.

mvh Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu