Is
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-19 20:53:37
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 105mm F2,8 EX DG
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger572
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_182050} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Odd Eirik S.

Mye bra i dette bildet. Tar jeg 16,5cm fra venstre kant x 16,5cm fra øvre kant så sitter jeg igjen med et utsnitt jeg mener er meget bra. Jeg er av den oppfatning at is skal være krystallklar. Is ute av fokus gir ingen mening for meg. I den delen som er skarp synes jeg du får frem noen flotte farger både i is og bakgrunn. Overgangen fra det nesten rødbrune i venstre kant til det blålilla i is og bakgrunn synes jeg ble meget pent. Formen på isen gir rom for mange fantasifulle tolkninger. Ble veldig glad i den venstre delen som jeg syntes ble meget bra.

mvh
OddES
Inger-Lise S.

Hei Stine! Jeg også liker veldig godt venstre del av bildet (vel, det blir jo noe over halve bredden). Her har du skarp og fin is, med lekre figurer, som gir rom for fantasien. Fine blåtoner, former og mønster.
Jeg sitter så absolutt i glasshus når jeg nevner den uskarpe høyre siden, men forstår desto mer problemet. Hadde man bare visst like godt hvordan man løste problemet med å få hele isbildet skarpt....Vel, det kan nok diskuteres hvor hviktig det er..Macro krever jo ikke at hele bildet er skarpt. Jeg vet ikke om det er andre regler for is...Bare at det er ulike meninger. Og is er noe jeg ikke har nådd i mål med ennå...
Jeg liker bildet og jeg syns bakgrunnen passer ypperlig.

Inger-Lise
Stine J.

Tusen takk til dere for tilbakemeldinger.

Jeg var veldig usikker på om jeg skulle la høyresiden være med pga den uskarpe isen der, men valgte å ha den med fordi jeg synes høyresiden lager balanse i bildet og gjør det litt ''annerledes'' hvis dere skjønner hva jeg mener. Jeg syns bakgrunnen i høyre del gir liv til bildet. Men, jeg kjøper også argumentet om at den burde vært kuttet vekk.

Takk til dere begge. :-)

mvh Stine
Tone A.

Eit flott isbilde der eg ser ein riddar til hest på venstresida. Fine former,fargar og struktur i isen. Bakgrunnen har også duse fargar som gjer mykje for bildet, pga at dei skin igjen i isen. Flott lys spesielt på isen i venstresida. Eg har prøvd på dette sjølv med makro-objektivet og alt vert jo ikkje skarpt.
Så eg liker bildet slik det er, sjølv om det optimale ønsket var at alt var skarpt. Bakgrunnen gjer også bildet spanande saman med isen, Stine!
:) Tone
Kent G.

Flott bilde. Er usikker på det med fokus'en. Det er vanskelig i en macrosetting å få alt i fokus, spesielt slik som en isskulptur som har så mye ''terreng'' i seg. Men uansett - kjempestilig bilde med gode fargetoner og bra kontrast.

Kent
Torbjørn K.

Denne likte jeg umiddelbart. Herlig glans i isen og fine fargetoner. For meg kunne du kuttet en del til høyre.

Torbjørn
Steinulf L.

Dn uskarpe høyredelen skaper dybde i bildet, men skulle gjerne sett den litt mer uskarp. Slett ikke dumt,dette.
Espen A. I.

wow! Knallskarpt og til i dag det beste bildet for min del. Nydelig fokusvalg, farger og komposisjon spiller godt på lag. Et bilde av klasse.

mvh Espen
Hans Henrik F.

Stilig bilde dette og jeg ser det er høyredelen som er mest diskutert. Skjønner også hvorfor, men er enig med deg i at bakgrunnen her er viktig for bildet. Spesielt hele det lyse blå feltet i øvre del faller i smak hos meg. Prøvde å ''håndkutte'' litt her på skjermen for å bevare dette, og først trodde jeg at en kraftig beskjæring nedenfra ville blitt bra, men det blir kanskje litt drøyt når man skal fjerne all den uskarpe isen. Men om man tar litt mindre, slik at omtrent halvparten av isen til høyre blit kuttet, synes jeg det blir bedre. Mindre problem at det er uskarpt når det ikke henger sammen med den delen til venstre, føler jeg.

Ellers er det jo åpenbart også mulig å bare kutte vertikalt, som ellers nevnt her fra andre.
Inger Anne Maritsdotter V.

Isen i høyre kant er ute av fokus og bidrar ikke til noe, etter min mening.
Derimot er isfiguren til venstre her både lekker og har god skarphet.
Flotte duse toner i bakgrunnen, og ellers fine toner i bildet.

Inger Anne
Geir F.

hei
Jeg synes dtte var flott. For min del kan is gjerne være uskarp men da må den også være meget uskarp. I dette tilfellet skjønner jeg behovet ditt med høyre halvdel av bildet for balansen sin skyld. men hadde den uskarpe delen av bildet vært enda mer uskarp tror jeg det hadde fungert enda bedre.

Men dette er et kreativt bilde som setter fantasien i sving.

-geir fløde-
Odd Tore S.

Venstre halvdel, eller litt mer enn denne, er hovedbeholdningen her.
Skikkelig blank is i fantasifulle former og spenstige farger, reflekterer, eller rettere sagt, forvrenger bakgrunnen og er naturligvis da i harmoni med den delen av bakgrunnen vi kan se direkte.
Resten blir mer i grenseland, ikke skarpt, men heller ikke skikkelig uskarpt.
Odd Tore
Kurt S.

Enig med Odd Tore: Venstre halvdel pluss litt til. Det blir veldig fint.
Du får da et stående format. Blir det da noe som forstyrrer til høyre kan du klone eller softe det ned.
Figuren til venstre ble utrolig flott. Skarp og fin også med fin brillians.
Mvh Kurt
Avsluttet .

Iskunst - slett ikke dårlig dette Stine!
Skarpheten og briljansen i blidet er slående.

MvhJRH
Stine J.

Takk til alle dere for konstruktive tilbakemeldinger. Jeg har lagt ut en kuttet versjon til dere som mislikte den uskarpe høyresiden. Håper denne faller bedre i smak. Selv liker jeg best v1, men smak og behag og alt det der. :-)

mvh Stine
Kjell Sigurd S.

Isformasjonene er flotte. At den ene ikke er i fokus synes jeg ikke gjør noe, enig med de over som sier det skaper dybde. Venstre side er jo knallskarp og full av flotte reflekser. Den grønne delen av bakgrunnen og noe av speilingene gjør at jeg mister litt fokus på motivet og blir sittende å lure på hva det er jeg ser. Er det personer der i bakgrunnen? Og en grønn lenestol/sofa? Kanskje en roligere bakgrunn kunne gitt mer ro, men bildet er godt som det er. Godt sett og godt fanget!

Kjell S
Inger-Lise S.

Hei! Jeg syns v#2 ble meget bra:)

Inger-Lise
Hans Jacob H.

Isen til høyre lagde fin balanse, men kan forstå invendingene mot at den er for(eller ikke nok) uskarp. Men komposisjonen tapte seg for mye ved å ta den helt bort. Ville nok heller kuttet 1-ern fra høyre til bortimot kvadratisk format slik at noe av den stod igjen.
Litt urolig bakgrunn og lys refleks til venstre i bildet, men ellers var dette riktig dekorativt, med et utrolig fargespill.
Odd Eirik S.

Supert at du tok deg bryet med å lage en v2. Det var noe som falt godt i smak hos meg. Ser jo at mitt forslag hadde blitt litt trangt. V2 fungerer mye bedre for meg. Spennede former og dekorativt.

mvh
OddES
Stine J.

Tusen takk for nye kommentarer. Setter som vanlig stor pris på dem. :-)

mvh Stine
Camilla S.

Heisann

Spennende isklump, dette var flott å se på.
Foretrekker nok v2, der ble det mindre å forholde seg til, og man får øynene til å se på denne lekre formen som var i venstre del på v1.
Fin skarphet, og et flott dokumentert vinterbilde fra i år:)

-Camilla
Odd Tore S.

Jeg synes at v2 ble omtrent slik som jeg så den for meg.
Nå er det tydelig at det er en snablofant med øye og rynker på snabelen.
v2 gir den beste beskrivelsen av selve isformasjonen uten forstyrrende elementer.
At komp var mer elegant i v1 kan vel være.
Om det var slik *du* så bildet, var den det riktige. For meg, som så snablofanten, var v2 mer riktig.
Men det er du som fotograf som bestemmer. Det er helt OK at du *vil* ha v1 pga kompen. Da står bare min kommentar om skarphet i grenseland igjen.
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

#2 ble veldig mye bedre ja;-)

Lekre detaljer og toner i bildet.

Inger Anne
Hans Henrik F.

Ser du har lagt ut en v2 nå og den ble et fint kompromiss. Jeg savner her noe av den fine bakgrunnen, men man kan ikke få i pose og sekk her dessverre :-)
Venche J.

Flott lite istroll du har fanget. Det uskarpe i høyresiden plager ikke meg. :)

Wenche.
Stine J.

Tusen takk for kommentarer til dere siste også. :-)

mvh Stine
Wiggo T.

Utrolig delikat utført, synes versjon 2 ble best, veldig dekorativt!

Mvh
Wiggo
Nina L.

Skal si du er en aktiv fotograf innen alle kategorier, det er knall bra. Har tittet på alle dine bilder i dag og plukket ut de jeg har lyst til å kommentere på, de som falt i min smak... noen av de, riktig nok fordi det er masse bra i galleriet ditt.

Her ser jeg en fugle formasjon dannet i isen, en ørn kanskje...Digger formen, farkene og dybden her...Gratulerer :)

Klem fra Nina
Stine J.

Tusen takk til dere også, Wiggo og Nina. Hyggelig! :-)

mvh Stine
Dag J.

Hei Stine!

Utrolig vakkert bilde. God komposisjon. Syns versjon 1 er best på grunn av heleten med bakgrunnen. Liker de lyseblå tonene i kotrast til isen. Jeg er veldig fascinert av smeltende is ( bilde nr. 228061 ), og liker formasjonene i bildet! Enig i de fleste innvendinger over, men hovedsaken er at dette er et flott bilde, med utrolig vakkert fasgespill i isen!
Får ikke mindre lyst på å skifte utstyr når jeg ser bilder som dette... (sukk)

Dag.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu