Fra La Defense, Paris II
Samme bygning some på bilde nr. 225007. Dessverre ble ikke treet så skarpt som det burde vært (kraftig vind og litt mørkt ute), men jeg liker bildet likevel. Enn så lenge - får se hvor påvirket jeg blir av dere. :-)
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde42mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/640s
  • FilmtypeRAW, ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger631
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_182304} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Carsten S.
Det som tiltaler meg er fargene (Sellom høstløv er ikke det jeg stå å vente på akkurat nå. ;)
Skarpheten er for meg helt greit. Nei, det er til og mer bra fordi nå fromer noen av de uskarpe greinene en overgang till bakgrunnen. Også lampene i bunnen gir, med litt velvilje, en repetesjon av bladene.
Allikevel blir jeg ikke helt fortrolig med balansen og de krusende linjer.
I totalt blir det altså litt blandet opplevelse for meg.
Oddvar T.
Bildet har i hvert fall en spesiell effekt jeg ikke hr lagt merke til før: På grunn av de konvergerende linjene, kommer både bygningen og bladene mot meg når jeg scroller ned. Kanskje litt kuriøst, men likevel.
Ellers synes jeg kanskje ikke de ustrukturerte greinene passer helt sammen med de veldig strukturerte linjene i bygningen. Det virker ikke helt gjennomtenkt for meg. Men du har sikkert tenkt noe som jeg ikke ser. :-)
Steinulf L.
Tja,jeg forstår deg,Caroline,det har noe ved seg. Det jeg ikke får helt til å passe er den nakne grenen i topp. Men tar du den bort blir det noe feil i komposisjonen.... Underfundig sak,dette.
Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer. :-)

Jeg likte (liker) bildet fordi jeg synes bygningen i bakgrunnen ser ut som en rutete duk eller et kjøkkenhåndkle (glasshåndkle heter det vel kanskje). :-) Kan vel være enig i at plasseringen av greinene ikke er helt topp, men klarte ikke finne et bedre ståsted på plassen (et som ville gi meg greiner uten stamme og likevel med bygning i bakgrunnen som dekket hele billedflaten).

Tok flere bilder fra La Defense med visne blader og nakne greiner foran strenge/kalde betong-, glass- og stålbygninger. Det var så tomt og kaldt der (både værmessig og plassen som helhet). Syntes det passet så godt med nakne trær og visne blader - som om ikke en gang trær ville overleve en sesong til (he, he - selv om jeg vet det vil bli grønt igjen til våren). Så jo, jeg hadde en slags ide, men den ble vel ikke så veldig tydelig akkurat. Og særlig ikke på dette bildet hvor bygningen ble rosa. ;-)
Marion N.
Eg tenkjer kontrast med det samme eg ser bilete. Treet representerer ein flik av natur, medan bygget vert assosiert med bymiljø. Eg likar denne kontrasten. Men eg er heller ikkje fortrolig med plassering av greinene, det vert litt mykje ''rot''.

Mvh Marion
Odd Tore S.
Tydelig kontrast mellom menneskeskapt og regulært og naturskapt og tilsynelatende tilfeldig og rotete.
Idéen er god, men naturen blir for rotete og delvis også uskarp.
En naken gren og en med høstbrune blader hadde gjerne vært nok her, kanskje også en gren som kombinerte begge deler, om den hadde hatt en fornuftig vinkel. Men dette er vel ikke akkurat stedet hvor fotografen griper til sin medbragte hagesaks.
Ser trist og kaldt ut, og det var gjerne meningen også. Paris midtvinters er ikke bare sjarmerende.
Odd Tore
S. N.
Liker tanken veldig godt, men blir ikke helt fortrolig med bildet, likevel. Synes s/hv ble litt bedre, men fortsatt er det litt, hva skal man si, ubalanse? Noe stemmer ikke helt, men jeg skjønner ikke hva. Fint å se deg tilbake på dotten med dine ikke strømlinjeformede bilder.
Silje
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-) Rot og ubalanse - ja. Tror ikke bare det er greiner, plassering og uskarphet som gjør det, men også det at bygningen heller bakover. Innbiller meg at det ikke ville gjort så mye om greinene og bladene var bedre, men tja... vet ikke. Ser at det ser mer harmonisk ut som svart-hvitt Silje. Kommer nesten aldri på å sjekke om bildene mine kan være svart-hvitt kandidater. Får prøve og huske det for fremtiden. :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu