Havørn II
Her var jeg så heldig at jeg fikk henge kameraet mitt på ''grom-glugga'' til sidemannen i skjulet.
Bildet inngår i albumet Flatanger 2006 - 18-19. februar dro jeg på tur sammen med Biofoto Midt-Norge til Flatanger for å fotografere havørn fra Ole Martin Dahle sine skjul. Vi fikk sett 3-4 ørner, men de kom ikke så nært som vi hadde håpet på. Noen gode bildet ble det likevel, både av ørn, ravn, kråke og skjære.
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 400mm f/2.8L IS + 2x mkII
  • Brennvidde800mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeISO200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger713
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_182348} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Robin J.
Tja, ørna er vel grei nok, skarp og flotte farger, men jeg synes det hvite(ser ut som tåke) i nedre del av bildet blir litt for dominerende........................
Mvh RJ
Espen A. I.
Majestetisk og vakkert bilde. Tja, den tar en god del plass det uklare området, men det gir liksom også noe til bildet. Kanskje en følelse av National Geography bilder, med fare for å skrive dette feil, så sent på aftenen. Men det er det jeg assossierer dette bildet med og det kan da ikke være negativt?

mvh Espen
Inger Anne Maritsdotter V.
Et sjeldent og vakkert bilde.
Det er nettopp difffusheten og det tåkete preget som for meg blir veldig severdig i dette bildet.
Min første tanke var at dette er tatt i motlys(?) noe som eg syns tilførte fin stemning.
Sjølve ørnen har et autoritært og majestetisk preg over seg, ''her er det sjefen som bestemmer'';-)

Forøvrig et godt arbeidsredskap i det lyssterke objektivet.

Inger Anne
Kurt S.
Dersom det ikke hadde vært litt disig rundt ørna ville bildet blitt adskillig mere ordinært.
En kjempefin og varm fargetone i bildet. Fargetonen ble som skapt i forhold til ørna. Bildet ble harmonisk samtidig som ørna med det skarpe blikket skaper spenning.
Et veldig bra naturbilde.
Mvh Kurt
Odd Eirik S.
Her treffer du svært bra. Enig med Kurt i det han skriver. Synes det er godt å se at noen tør å gjøre ting litt annerledes. Dette har jeg ingenting å utsette på. Det skarpe ørneblikket gir meg nesten gåsehud. Disen forsterker bare følelsen av at du lurer deg innpå for å få tatt bildet. Dette likte jeg!

mvh
OddES
Johan K.
Liker at du prøver å gjøre noe utover det ordninære. Her synes jeg det duse i bunn gjør seg veldig bra. Dominerende, ja... men ikke slik at jeg oppfatter det som negativt. Heller motsatt
Flotte varme fargetoner du har fått fram, og bra med litt miljø rundt.
Veldig bra synes jeg

Johan
Odd Tore S.
Majestetisk i alt det diffuse.
Det diffuse gjør at bildet skiller seg uten, men hvor positivt, det er jeg ikke sikker på.
Tatt gjennom litt kratt e.l. som er ganske nær kameraet?
Odd Tore
Steinulf L.
Enig i at det er annerledes. Men jeg har litt problemer med å bli komfortabel med 'disen' din, som vel skyldes noen kvister i forgrunnen. - Som sagt,smak og behag...
Sverre H.
Hei,

jeg liker disen i forgrunnen. Det har godt inflasjon i disse ørnebildene etterhvert, og det blir tøffere og tøffere å komme opp med noe nytt.

Bildet gjør seg så absolutt med disen, uten ville bildet kun blitt et nytt i mengden. Nå står det gått for seg selv.

Godt jobbet! Stå på!


Sverre.
Bent O.
Hei Torbjørn, jeg synes dette bildet ble tøft og annerledes. Har sett på det en stund nå, og jeg synes absolutt det var severdig.

Mvh Bent
Stine J.
Hei Torbjørn,

Et annerledes ørnebilde. Nydelige, mettede farger. Jeg liker disen i forgrunnen.

mvh Stine
ingeborg w.
Jeg synes du er utrolig flink til å ta bilder, men jeg må si at jeg synes ikke dette er et av dine beste, disen funker ikke for meg, enten det er tåke, greiner eller noe du har lagt på selv i ettertid. Ellers er det som vanlig flotte farger og litt av et blikk på ørna.
Sjur-Olaf H.
takket være posituren til ørnen gjør ''disen'' foran seg meget bra, som en majestet skuer han utover sitt landskap. god skarphet der man forventer, og et bilde utenom det vanlige...passer glimrende som bakgrunnsbilde for en ørnehistorie med sin allerede skalerte/tonerte farger :-)
Lars W.
Hei Torbjørn, og takk for sist!
Du har mye bra bilder gitt!! Dette fra Flatanger sitter bra! Ut-av-fokus-tåka er heelt på kanten, men det holder. Lekkert lys, og som vanlig perfekt teknisk.
Må glatt innrømme at det ikke var mange bilder fra Flatangerturen som var verdt å ta vare på for min del. For se om jeg legger inn ett eller to...
Lars
Ketil K.
Biofoto Trøndelag viste en del av bildene dine i Oslo nettopp - det var mye bra! Fint å se på stor skjerm og. Jeg skjønner ellers hva du prøver å få til i dette bildet, men for meg ble dette dessverre ikke helt vellykket. Kontrast og detaljer føler jeg er viktig i et bilde som dette. Ellers må det være 100 % gjennomført ''tåkete'' mot noe tydelig. Til det ble bakgrunnen for uryddig og ørna for utydelig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu