- Istid på Jæren.
Dette er frå 10.mars på Vojen og då hadde isen lagt seg i bukta. Eg var nede same staden i går, og då var det verken is eller snø der. Utruleg kor mykje snøen gjer for å lysa opp landskapet, og lyden av knusande is som bryt stilla.
Bildet inngår i albumet - Nattbilde om vintaren - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-23 20:54:04
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-03-23 22:03:17
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-03-23 22:03:57
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger384
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_182823} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Stig Børre E.

Hei.
Behagelig skue. Flotte toner og veldig bra dybde.
Tror jeg ville rendyrket panoramaformatet og kuttet enda mer av himmelen.

StigB
Torbjørn K.

Stemningsfult, men her synes jeg ikke du lykkes helt. Jeg savner noe mer system i forgrunnen av bildet, og så synes jeg bildet blir noe kontrastløst. Kan være enig med Stig Børre at enda mer panoramaformat ville hevet bildet.

Torbjørn
Espen A. I.

Denne har du bommet litt på synes jeg. Komposisjonen blir brutt av en brutal skjæring til høyre i bildet, det blir ikke noe endepunkt på det hele. Ellers meget vakkert og et typisk Tone-bilde!!

mvh Espen
Helge A.

Dette er jo egentlig et fin motiv, men for meg ble dette litt uryddig, med for mange elementer og en for brå avsluttning på høyre side.
Jeg forsøkte med å kutte over de nærmeste steinene i bunn, kuttet i himmelen for å få balanse i bildet, og ca 4 cm kutt på høyre side for å få en mykere avslutning. Sender deg resultatet på mail, så kan du se om du synes jeg har ''mishandlet'' bildet ditt for mye :-)

Helge
Tone A.

Tusen takk for kommentarar og gode råd! Eg tok dette bildet for å visa korleis isbrytninga ved stranda såg ut, samstundes som det skulle vera litt dybde i bildet. Stativet fekk eg ikkje lågare. Når det gjeld komposisjonen så skulle eg nok ikkje hatt så mykje med, men dei andre bilda med berre is og stein blei ikkje fine.
Takk til Helge Aarø som sende den fine panorama versjonen til meg!
:) Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

Her likte eg faktisk best #1 p.g.a. dei flotte pastelltonane.
#4 blei på ein måte eit heilt anna bilde, fint det og, bevares.

Bra komp. og veldig fin stemning.

Du er heldig som bur nær denne flotte kyststrekningen;-)

Inger Anne
Anne A.

Hei. Jeg er enig med IAV, liker også v1 best pga fargene. Ville nok ha kuttet endel av himmelen og høyre siden for å få mer dybde, men steinene foran ville jeg ikke kuttet, det er jo masse flott is der. Jeg liker bildene dine fra Jæren, tror jeg må ta meg en tur dit en gang. :o) Takk for flotte kommentarer på bildene mine, setter pris på måten du skildrer dem på!

Mvh Anne
Kurt S.

Et typisk ''Tone-bilde'' -:)
Her blir det nok mye smak og behag når det gjelder versjonene.
Personlig foretrekker jeg V4. Det ble litt uryddig forgrunn i de andre versjonene. Avslutningen til høyre synes jeg ble helt ok med odden som stikker ut mot bildekanten.
Et flott lys med fine farger. Det lille rødskjæret på himmelen, som man også kan ane i isen til høyre, ble flott.
V4 ble absolutt et severdig bilde.
Du beskriver stemningen i dette åpne landskapet flott både i ord og bilde.
Kan nesten føle meg tilstede i bildet. Det er bra og da mener jeg du har lyktes.
Mvh Kurt
Fred S.

Sagt det før, og sier det igjen: misunner deg tilgangen til strender og hav. Ingen tilfeldighet at det finnes så mange flott bilder fra Jæren her på dotten. Fargetonen er jeg ikke i stand til å bedømme helt på min elendige jobb-skjerm, men ser at dette er beslektet med to-tre andre bilder du har lagt ut nylig. Småpent, selv om jeg tror bildet ville ha vunnet seg med en enklere komposisjon, du gaper over litt for mye ( litt for mange steiner) her.

vh fred
Ole E.

Så med en gang at dette bildet var fra deg:-) Skarpt og fint som vanlig. Behagelig lys. Litt skjev horisont. Jeg likte dette.
Hege J.

Hei Tone!
Det kan komme mange vakre motiv ut fra denne flotte plassen i Hå!
Dette bildet likte jeg godt.
Det gir et sart inntrykk, skapt av pastelltonene i bildet.
Fine, rene horisontale linjer kler bildet. Fyret er godt blikkfang i bakgrunnen.

Jeg liker best formatet i versjon #4 (det er renest), fargene blir imidlertid for sterke i den versjonen til å opprettholde det sarte inntrykket jeg liker så godt. Derfor synes jeg fargevalget i din opprinnelige versjon er best.

Bra dette!

Mvh Hege
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gode råd om komposisjonen. Eg likar også best fargetonane i versjon 1. Men eg må nok tenka litt meir på utsnitt, slik at det ikkje endar opp med så mange versjonar.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu