- Etter istid på Jæren -
22.mars var eg nede på same staden igjen. Nå var Vojen heilt annleis, pga at både snøen og all isen i bukta var forsvunnen. Men heile lanskapet var mykje mørkare utan snø og is med lysspelet. Det låg eit skydekke over sjøen og solnedgangen gjekk utan rosatonar pga desse. Men eg syntes allikevel at det var fine blåtonar, då sola gjekk ned. Det bles iskald nordavind og kom ei haglbyge til slutt. Eg kjende difor godt, at vintaren fortsatt ikkje hadde sloppe taket.
Bildet inngår i albumet - Nattbilde om vintaren - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-25 21:10:04
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-03-26 00:49:33
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/4
  • Lukker6 s
  • FilmtypeISO-100
  • Nei
  • AnnetStativ og fjernutløsar. Ullhanskar med avklypte toppar.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger574
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_183076} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Jan v.

Hei Tone.

Her har du fått frem de flotte grafiske formene i landskapet på en dramatisk og storstilt måte. Blåtonene, som steder går helt over i svart, er svært flott. Det svake skjæret av dagslys til høyre er prikken over i'en, synes jeg.

Den rolige vannflaten er helt avgjørende for resultatet, og er vel pga 6sek. lukkertid. Bildet tipper litt til venstre, men kanskje mindre enn det det lar seg gjøre å rette opp? Dessuten vil horisonten være svakt krummet den veien, så motsatt ville ikke være bra.

Mvh Jan
Steinulf L.

Lekkert bilde! Flotte blåtoner og den lave kameraposisjonen fungerer godt her.
Avsluttet .

hei tone,
enig med jan-meget fint nattbilde.
bra gjennomført.


hilsen ulle
Andreas Røen P.

Hei Tone

Dette bildet er rett og slett helt fortryllenede. Det har en veldig rolig stemning som jeg liker!

Mvh
Andreas
ingebjørg fyrileiv g.

Hei Tone! Dette må være det jeg liker best av disse bildene dine.
Kjempefine blåtoner og godt valg av lukkertid.
Soft, behagelig, uttrykk.
Det hadde også fungert i stående format. -bare med stein, hav og himmel.
Ha en fin lørdagskveld!

vh ingebjørg
Torbjørn K.

Dette ble meget bra! Nydelige blåtoner og silkemykt vann. Jeg liker steinene i forgrunnen og synes låven er bra plassert. Savner kanskje noe kontrast for å få mer ''smell'' i bildet.

Torbjørn
Kjell F.

Nydelig bilde, det er nesten så en kan tillate litt tipping til venstre på dette bildet med den tyngden som bygningene har på høyre side. Nydelig komposisjon med få farger.

Kjell
Hege J.

Vakkert, vakkert...
Bildet frister til å ta turen til Vojen igjen. ;-)

Dette bildet ga et meget delikat uttrykk. Helt nydelige, mørke blåtoner i både sjø og himmel. Den lange lukker tiden er nok bra for bildet, men for meg ser det nesten islagt ut inne ved stranda. Ikke tolk det negativt, det er ikke ment sånn, jeg bare undrer meg litt... :-)

Ingenting å utsette på utsnittsvalget ditt denne gangen, Tone! ...men horisonten bør du nok rette opp. Det fikser du lett.

Mvh Hege
Geir F.

Hei Tone
Dette var vakkert. Bildet er stille og meditativt. De dype blåtonene er med og understrekr dette. Det lave kanerapunktet gir likevel et spennende perspektiv. Med steinene i forgrunnen og lenger unna gir bildet en flott dybdefølelse.

-geir fløde-
Torbjørn K.

Jeg synes farger og toneforløp er mye bedre i v2!

Torbjørn
Espen A. I.

Ja, versjon to ble bedre. Liker også lukkertiden du har brukt for å roe ned hele bildet. Uansett, så synes jeg kuttingen på venstre side blir brutal, vil se mer steiner og rolig vann.

mvh Espen
Tone A.

Tusen takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar.
Hege: Du har heilt rett i at det ligg ei isrand ved sjøkanten nedanfor den store steinen i forgrunnen. Frå venstresida stikk noko langt v -forma som eg også trur er is. Eg stod der i mørket og såg ikkje mykje, men eg la merke til det det lange v-forma som strakk seg langt bakover.
Espen: Eg skulle nok hatt meir vidvinkel, men då ville det blitt meir av fastlandet på venstresida. Dessutan er det steinane i forgrunnen og lys- og skuggespelet i sjøen som eg ville ha fram.
Eg har vater på stativet, men i mørket så er ikkje det like lett. Lommelykt gløymer eg alltid.
Torbjørn: takk for rådet om meir kontrast og meir farge.
Horisonten retta eg opp med New Guide i PS, alikevel var det skeivt då eg la det inn. Eg må nok dobbelsjekka neste gong!
Helsing Tone
Avsluttet .

Heilt flott......''du æ best'
Bente K.

Hei Tone.
Blikkstille vann, en fantastik utsikt mot havet og blåtime. I dette bildet i v3 synes jeg alt klaffer. Du har lagt inn flere bilder fra dette stedet, i dette bildet synes jeg du har fått eksponert lyset veldig bra, noe som får fram en drømmeaktig stemning.
mvh Bente
Inger Anne Maritsdotter V.

Flotte stemningsfulle blåtoner og en velbalansert komposisjon.
Likte godt den slørete effekten i sjøen ved bruk av lang lukkertid.

Inger Anne
Odd Tore S.

Det ser nå ikke særlig varmt og trivelig ut selv om snø og is er borte, og det kan skimtes grønnaktig gras.
Jeg synes utsnittet er bra, liker stranda som bukter seg mot bildekanten og tilbake igjen, og store steiner med lav. Blåstikket her en positiv innvirkning på bildet, i sol hadde det sikkert vært pent, nå har det skikkelig stemning.
Men det ser ut som jorda er rundere enn ellers der du holder til, eller er det horisonten som heller litt?
Odd Tore
Gunnar H.

Nydelig bilde som formidler en god stemning av ro. Fin komposisjon, gode farger på himmel og i den rolige sjøen, og flott med steinene (og husene) i silhuett. Har kun lovord om dette bildet. Gunnar
Wiggo T.

Fortryllende er det rette ordet for å beskrive dette bildet ja, vakkert!!

Mvh
Wiggo
Avsluttet .

et rolig sinn
Kurt S.

Hei.
Her har du jobba deg frem til et flott bilde. V3.
I motsetning til ditt forrige bilde, hvor det også var mye stein i forgrunnen, virker ikke forgrunnen rotete i dette bildet.
Her synes det nesten som om det er en viss symmetri i steinene som ligger spredt utover og danner fin lagdeling og dybde.
Den kjølige blå fargetonen ble fin og det samme med utsnittet. Snakker om V3. Teknisk synes jeg også dette ble bra.
Et bilde du kan være stolt av, og godt jobba.
Fin skumringstemning og et vakkert bilde!
Mvh Kurt
Jan Frode A.

Det blir nok versjon #3 jeg lander på sånn tilslutt. Vinterslig blått jærlandskap, og som du skriver uten snø og is. Jeg har veldig sansen for steinene i forgrunnen, som på en måte ser ut til å sveve like over den blå flata. Lys og fargetoner forsterker nok inntrykket av litt mystikk. Syntes også der er en fin og helhetslig ro i bildet. Vakkert og stemningsfullt.
Jæren er vel i kraftig forandring på på tampen av mars. Selv skal jeg en tur nedover om ei drøy ukes tid, og håper på tid og anledning til å rusle langs Jærstrender og føle skikkelig fornemmelse av vår, med dufter av 'hebd' og hav :-)

mvh Jan Frode
Fred S.

Utrolig hvor skjermavhengig disse bildene er. Har sett på bildet på tre forskjellige skjermer; på min egen er detaljene i forgrunnen bedre, på den er jeg er på nå forsvinner de litt, steinene blir mer silhuetter, til gjengjeld ble blåfargen veldig behagelig å se på. Liker dette best av de 3 (?) Jærenbildene dine, men ''fastlandssteinen'' nede i høyre kant kunne jeg tenkt meg fjernet. Kanskje igjen følelsen av at det er nok steiner i sjøen allerede, selv om akkurat den biten fungerer bra for meg her.

vh fred
willy m.

Hei..synes dette var bra..nydelig komposisjon og blåtoner..fred og sjelfullhet er det som slår meg..skulle bare ønske at husene var vekk...de vekker meg fra roen og tar meg tilbake til virkeligheten...for noen bra for andre ikke..et godt bilde likevel med god fargetone og ro..
mvh willy
Hallgrim B.

Tykkjer det er inteterssant at du klarer å få noko vakkert ut av noko som eigentleg verkar trist og kaldt. Godt jobba
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu