- Vinteren slepp taket -
Dette bildet er tatt same kvelden som '' Etter istid på Jæren'' bilde nr. 226956 , men litt meir mot sør. Det var visst igjen litt av isen langs stranda og det mørke isflaket som kjem frå venstresida. Elles var det kun den iskalde vinden som minna meg om vintaren.
Bildet inngår i albumet - Nattbilde om vintaren - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-30 17:14:44
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Brennvidde30mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker6s
  • FilmtypeISO-100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger445
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_183623} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Steinulf L.

Synes du har flotte fargetoner og et fint lys i dette bildet. Fordi du har gått litt nærmere blir steinene i forgrunnen en vesentlig større del av bildets innhold. Det gir ikke samme roen som i tidligere bilder. Om det gjør bildet bedre eller dårligere er vel en smaksak. Uansett liker jeg denne nattserien din.
Elias B.

Eg likte fargetonene veldig godt. Likte at ikke var store kontrasten i horisonten.
Stein Rune B.

Blått er fint, bra bilde
Lars W.

Dekorativt og fint komponert. Flott dybde!
mvh
LarsW
Espen A. I.

Det begynner å ligne noe nå, synes dette er ditt beste.

mvh Espen
Helge A.

Jeg liker komposisjonen, selv om det er mange steiner spredt utover hele flaten. Synes du har fått en fin dybde i bildet. Blåtonene git et godt inntrykk av en iskald kveld på stranda, og den lange lukketiden gir en følelse av ro, selv om du opplevde en iskald vind

Helge
Ole E.

Av alle dine bilder av dette motivet, liker jeg dette bildet best. Flotte blåtoner. Bildet har en herlig ro over seg, som jeg liker.
Stine J.

Hei Tone,

Lekre blåtoner i dette stemningsfulle kveldsbilde. Bra komposisjon. :-)

mvh Stine
Torbjørn K.

Dette føyer seg i rekken av mange stemningsfulle bilder langs Jær-strendene. Klassisk komposisjon og jeg synes du gjør det meste riktig, derfor blir det vanskelig å si noe jeg ikke har sagt på dine tidligere bilder. Jeg foretrekker noe mer kontrast og kanskje noe mer farge i slike bilder, for å få det lille ekstra av ''smell'' i bildet. Skal jeg prike litt, så ville jeg hatt de to steinene i forgrunnen noe mer mot høyre, og så ville jeg ikke hatt noe bakke i nedre del av bildet. Dette er uansett behagelig å hvile øynene på, og er en motivasjonsfaktor for å komme seg ut å ta bilder i stedet for å sitte inne å se ut på mørket.

Torbjørn
Tone B.

Hei Tone,

Jeg synes dette ble stemningsfullt og fint. Liker veldig godt fargetonenen i bildet. Komposisjonsmessig synes jeg det er bra med steinene i forgrunnen, men jeg liker ikke så godt deler av gresset som kommer inn i forgrunnen. Jeg ville foretrukket om de ble erstattet med sjø. Lurer litt på om jeg ville kuttet litt av himmelen, men usikker. Uansett så faller bildet i smak hos meg!

mvh Tone
ingeborg w.

Flott dybde og fin stemning, den kalde blåfargen gjør seg godt, synes du har gjort det riktige når du har gått så nære steinene i forgrunnen. Likker ikke bakken i forgrunnen, men ser den er vanskelig å unngå uten å kutte steinene.
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gode råd.
Torbjørn: Nå har eg lagt inn versjon 2 med meir kontrast, litt meir farge og litt meir på venstre sida. Då kom dei to store steinane litt meir til høgre i bildet.
Eg hadde tatt med meir av bakken til forgrunn, men pga mørket så vart bildet så skeivt at forgrunnen forsvann under opprettinga av horisonten med kutting. Lommelykt gløymer eg kvar gong. Kuttar eg meir så forsvinn noko av skuggespelet i vatnet ved steinane i forgrunnen. Steinane nederst i hjørnet har eg klona bort.
:) Tone
Jan Frode A.

Justeringen til versjon #2, ble veldig bra på den skjermen jeg sitter ved nå.
Igjen stemning og blåtoner fra Jæren, og det blir lett å trekke sammenligninger med tidligere bilder. Personlig smak sier meg at jeg likte det forrige bedre; sånn er det bare :-)
Men duverden, dette er flott, for all del. Et fint element er lyset fra fyret og det lille huset ved siden av som gir en fin brytning i det blå.


mvh Jan Frode
Stig Børre E.

Hei
Fint komponert. Vers.2 er best.
Liker tonen - men syns det hele blir litt flatt. Fyret bryter det monotone inntrykket litt.

StigB
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu