Tulip
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-31 20:44:56
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 105mm F2,8 EX DG
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger400
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_183867} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Avsluttet .

Wow, nydelig...likte mykheten i bildet, helt fantastisk.

Mvh
Anne Marit
Steinulf L.

Dette var lekkert. Her fungerer sv/hv svært bra. Tulipanene får en silkeaktig tekstur. Fint å se at du har din egen tilnærming på dette også.
Kurt S.

Veldig fint. S/h fremhever formene i bildet.
Teknisk ypperlig og fine variasjoner mellom lyse og mørke partier.
Nesten noe sensuelt over bildet.
Like it-:)
Mvh Kurt
Hege J.

Du har evnen til å finne en vri på kjente motiv, og til å være nytenkende og kreativ. Så også her. Beundringsverdig, Stine. :-)

Liker utsnittet du har valgt.
Spennende med svart-hvittvalget ditt. Hadde aldri kommet på det selv, men det fungerer godt.
Bra bilde i mine øyne.

Mvh Hege
Tone A.

Eit lekkert tulipanbilde i svart/kvitt der lyset i det fremste tulipanbladet gir ein fin effekt med linjene og glansen. Også lyset bak gjer at tulipanblada virkar litt gjennomsiktige og flortynne, med dei duse linjene og formene som rammar inn det skarpe i midten. Mjukt og og vart er inntrykket av bildet, Stine!
:) Tone
Wiggo T.

Meget bra utført! Et særdeles velykket og delikat makro bilde

Mvh
Wiggo
Bente K.

Et veldig godt komponert bilde. Du har fått det til å virke som om blomsten er metallbelagt enkelte steder, det var effektfullt og stilig. Alikevel vet jeg ikke om jeg liker at bildet er i svart/hvitt. Jeg synes du har fjernet et viktig element ved blomstermotivet da, og for meg blir det litt tamt uten farger.
mvh Bente
Ingolf s.

Hei Stine.

Takk for komentaren til bildet mitt. Det var jeg som tok bildet av den muskuløse mannen ovenfra (''mørk'').
Det er alltid gøy å få skryt fra noen som tydeligvis har peiling på foto:)

Dette bildet her er et bevis på at du har peiling. Det er helt nydelig. Sort hvit kan være vanskelig. Men dette løste du på en mesterlig måte.

mvh Ingolf
Tone B.

Hei Stine,

Her er jeg litt usikker Stine og har derfor vært innom bildet noen ganger. Bildet skiller seg ut og presentasjonen du gjør i s/v er meget bra. Liker også dybden du har fått frem og det fine lyset. Det som gjør meg usikker er det blanke bladet som i mine øyner ikke stemmer helt og blir litt for dominerende, men jeg ser jeg er alene om å mene det så du skal ikke ta meg for høytidlig :-) Hadde bildet vært mitt ville jeg dempet ned blankheten i bladet. Selvom du ikke får full pott fra meg denne gangen mener jeg allikevel at bildet skiller seg ut fra mengden.

mvh Tone
Anne A.

Utrolig at en tulipan kan være så lekker i sv/hv!!! Beundringsverdig. Dog er jeg enig med T.B. at det ene bladet er litt for blankt, men uansett er det et bilde jeg har vært innom flere ganger allerede.

Mvh Anne A


Ole Birger S.

Vakkert, velkomponert og spennende blomsterbilde.
Thorfinn B.

Utsnittmessig synes jeg denne er helt ok i sin nærhet til motivet. Mykheten i bildet fungerer også, men likevel må jeg gå sterkt i mot strømmen her. Jeg synes bildet faller kraftig på et par lyse felter som trekker mye oppmerksomhet samt at jeg rett og slett ikke synes det hele ble interessant nok.

Ketil K.

Det er jo sprekt å ta et sv/hv bilde av en så sterk fargeklatt som tulipanene er. Det blir samtidig litt av en utfordring. Linjer, rytmer og forhold mellom lys og skygge må da sitte og ''overta'' helt for fargene. Samtidig tilsløres ikke komposisjonen av farger.

For meg blir det for stor kontrast mellom lyst og mørkt, både det lyse og mørke trekker vekk oppmerksomheten. Linjene blir heller ikke rendyrket nok og jeg sitter igjen med et litt rotete inntrykk, der blikket riktignok blir festet på griffel og støvbærerne, men de bygger ikke opp frem til noe enhetlig i komposisjonen, som virker litt tilfeldig.
Stine J.

Hei og tusen takk til dere for ros og ris. :-) Begge deler blir satt like stor pris på.

Tone; Jeg har laget en ny versjon hvor jeg har dempet de lyseste feltene og blurret det blanke bladet noe. Takker for innspillene. Nyttige! :-)

mvh Stine

Jan Frode A.

Kikka såvidt innom dette bildet forleden dag, og satt igjen med en følelse av at det virka litt 'polert'. Tenker da på partiene med reflekser, som ga et blankt inntrykk siden bildet i hovedsak er såpass grått.
Nå når jeg ser versjon #2, er bildet blitt mye bedre. Her unngår du det polerte inntrykket, samtidig som (i alle fall på den skjermen jeg sitter ved nå) der blir mere spenst i lys-/skyggevalører i gråtonene.
Forøvrig er komposisjon og utsnitt et behagelig skue.

mvh Jan Frode
ingebjørg fyrileiv g.

Den flotteste fargeløse tulipanen jeg har sett! (selv om jeg kanskje ikke har sett så mange). Liker at du valgte å gjøre det slik.
God bruk av fokus og softing og det hele får et ømt uttrykk.
Jeg liker v1 best, den blir mest spennende, v2 for tam.

vh ingebjørg
Inger-Lise S.

Dette ble fint, syns jeg. Et flott utsnitt du har valgt. Jeg ville nok helst hatt en mellomting mellom v#1 og v#2. Dette pga de hvite områdene i v#1 og at jeg er usikker på om du har fjærnet noe av ''livet'' i tulipanen i v#2. Men jeg er usikker.Jeg liker bildet og syns det er fint at du har lagt det ut, da jeg har fått et oppdrag som går på å levere blomsterbilder i sv/hv/grått...Er mindre skeptisk etter å ha sett bildet ditt:-)

Inger-Lise
Georg K.

Kind of nice - like V2 better - due to the already mentioned areas of ''too much '' light in the original version.
In general there are too many details for my taste - I believe that whenever I see similar work - I enjoy most the more reduced versions - as little as possible in details in order to get more attention to these often close to perfect lines.
Still - this one is really nice ( V2 )
Stine J.

Tusen takk til dere siste også. :-)

mvh Stine
Oda Lystrup H.

veldig elegant!
likte kjempegodt at det var i s/h.
godt utsnitt.

Oda:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu