Vernefarge i kveldssola - og et Elements 4-spørsmål
Bildet er ganske standard stokkand, bortsett fra ekstra delikate farger i vannet. Men det fikk meg til å virkelig klø meg i hodet ang. fargestyring i Elements 4, så det leggges ut like mye av tekniske problemer som for å vise hvor fine farger Østensjøvannet kan ha:

Hvordan sikrer man seg at fargene blir det samme på WEB som det man ser i Elements 4 ved ferdig redigert bilde? Jeg synes ofte det endrer seg drastisk ved Save for WEB, men holder seg (nesten) ved Save AS og gå ned i kvalitet til filstørelsen passer.
Bildet inngår i albumet Fjærkledde fotomotiver - Vakre fugler. Frekke fugler. Støyende fugler. Intelligente fugler. Bare man ser etter.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger440
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_183950} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Erik B.

Hei.
Kan desverre ikke hjelpe deg med det du spør om. Har lurt litt på akkurat det samme selv.
Men dette bildet må jeg nesten kommentere likevel, fordi jeg syns vannet var rålekkert her! Fugle-entusiastene vil muligens slenge inn bemerkninger på at anda blir litt mørk og vanskelig å se pga. det, men jeg syns vannet gjør hele bildet.

Hilsen Erik.
Geir R.

Hei. Likte vannet i bildet ditt. Fine farger. Anda ble kanskje litt mørk.
Sørg for at bildet ditt bruker sRGB fargerom (mode-convert to profile), da burde gjengivelsen ved å bruke save as bli veldig nært opptil det du ser i elements. Save for web droppe profiler som standard for å få filene mindre.
Torbjørn K.

Liker veldig godt lyset og de rolige bølgene her. Jeg lurer på om anda burde vært noe lysere, men nå sitter jeg på en dårlig skjerm så jeg skal ikke si det for sikkert. Jeg synes posituren til anda blir litt for rett fra siden, og kunne tenkt meg vinkling noe mer ut av bildet. Det hadde også vært fordel med et lavere kamerastandpunkt for å få noe mer dybde i bildet.

Når det gjelder jpeg for web pleier jeg å bruke ''save as for web.'' Der ser du resultatet før og etter lagring. Det er viktig å bruke sRGB som fargerom da dette brukes på web. Dersom du ser at du mister noe farge i komprimeringa, så kan det lønne seg å legge på litt ekstra fargemetning før du lagrer slik at resultatet du ønsker kommer etter komprimering.

Torbjørn
Helge A.

Her er jeg enig i at det er fargene i vannet som virkelig hever bildet. Synes den mørke fargen på anda passer til bildet. Jeg ser av EXIF dataene at det er brukt fargerom : Uncalibrated, istedetfor sRGB. Jeg bruker selv den ''gamle'' Elements 2 og har ikke problemer med fargene ved bruk av Save for WEB

Helge
Ole David P.

Hei Ann

Fargene og lyset i vannet og på anda faller fint sammen og gir en fin kveldstemning.
Er vannet litt for blankt?
Antydning til ”oljesøl”?

Har ikke problemer med Elm. 4

Mvh
ODP
Ann F.

Takk for kommentarer.
Og nei, det er ikke oljesøl i vannet, det er lave solstråler på Østensjøvannet, filtrert gjennom høstløv.

Fargespørsmålet er like uløst, egentlig.
Hjemme har jeg PS CS med kalibert CRT-skjerm.
Der velger jeg sRGB ved RAW-konverteringen av bilder jeg vet skal på nettet, evt. konverterer til sRGB ved jpg-filer. Så Assign samme profil, og hele fargestyringen sklir som skudd i ost, også ved Save for WEB.

Her glemte jeg riktignok å fastsette sRGB-profil, men jeg ser stadig at bilder blir vesentlig mørkere og blåere ved SAve for WEB. Den versjonen av dette, som ligger på PC'en. ser vesentlig gulere ut i Elements enn her.

Jeg gjorde en test ved å åpne dette bildet fra PC'en, la på sRGB og Save for WEB. Mørkere og blåere.

Sukk.

Mvh Ann
Ann F.

Forvirret?

Midt i forklaringen på problemet, glemte jeg å nevne, at jeg tidvis bruker en annen PC til bilderedigering enn min egen, den har LCD-skjerm og Elements 4. Det er der jeg har problemer, ikke hjemme med PS CS og kalibrert CRT-skjerm.

/Ann
Kjell G.

Jeg liker fargetonene i bildet. Det hadde blitt mye dårligere med en hannand (heter det andrik?). Den brune fjærdrakten står så flott til speilingene.

Hva gjelder fargerom og kalibrering, kan man teste og skru til krampene overtar. Mange av bildene jeg har lagt ut på fotodottno har vært savet for web, uten at jeg føler at det har vært avgjørende. Jeg har justert litt slik at jeg synes det ser rimelig brukbart ut og savet - noen ganger i sRGB og noen ganger i Adobe RGB. Men jeg er nøye med å hente opp bildet på ny for å sjekke resultatet av lagringen.

Jeg tror det avgjørende er å ha en stabil skjerm å forholde seg til. En skjerm som du vet gjengir fargene i et bilde slik de fleste er fornøyd med. Så kan du sjekke at det ferdig justerte og lagrede bildet ser best mulig ut på denne skjermen før du publiserer.

mvh kjellg
Odd Tore S.

Du liker dameender, og her har den også fått omgivelser tilpasset fargen på fjærdrakten. Jeg synes at dette ble et harmonisk og pent andebilde med fint lys.
Siden jeg bare har PS Elements 2 og har problemer nok med det, kan jeg ikke bidra med noe positivt i forbindelse med ditt spørsmål. Jeg holder meg i sRGB hele tiden og bruker ikke Save for Web. Forsøk på å være mer avansert har stort sett ført til at jeg mister den lille kontrollen som jeg til tider tror jeg har.
Odd Tore
John S.

Hei Ann. Jeg har også hatt problemer med å endre kvaliteten på bilde slik at jeg kan legge det ut på WEB. Kanskje har jeg et tips til en omvei - se på dette bilde .bilde nr. 228166

Ellers så er jeg som kjent lei av vinteren og lengter etter en annen bakgrunnsfarve enn hvitt og grått. I går så jeg en Kvinand (ikke Lappand) på Østensjøvannet og da er det håp om vår.

Stå på!
ingeborg w.

Her var det mye liv, både fargemessig, lysmessig og bevegelsesmessig i vannet og jeg synes det gjør mye av bildet. Fuglen i seg selv er ganske ordinær. Som du har skjønt er jeg dårlig på det digitale etterarbeidet. Jeg gjør gjerne bildene litt lysere og øker de andre fargene enn cyan og blått, for så å save for web, for å få et noenlunde likt resultat som adobe, men det er sikkert ikke den korrekte måten å gjøre det på. Jeg synes uansett ikke bildene jeg legger ut her blir like bra som de er på veggen hjemme, men det har sikkert med komprimering og sånn og gjøre.
Christian H.

Ordinær eller ikke; med bra lys & nær nok syntes jeg stokkandhunnen gir fine bilder. Det hjelper selvsagt at vannflaten har så gode kvaliteter. Er enig med de som savner litt mer lys på anda; med en liten oppletting syntes jeg bildet blir veldig bra.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu