Min første Kvinand
Var på Ø-vannet fredag ettermiddag. Hadde hentet Torgeir Sørensen i Oslo for en liten fotoseanse her. ''Fant'' denne Kvinanda uti råken. Naturlig nok holdt den seg midt uti. Løp tilbake til bilen for å hente en gjenglemt converter. Og så satt'n! Det er første gang jeg har fått et skikkelig bilde av den. EV - 0.3
Utstyr
  • Canon 1D mk2
  • Canon EF 300mm f2,8 L
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/640s
  • FilmtypeISO 640
  • Nei
  • AnnetLitt usikker på konturen på sidene av hodet. USM er uansett ikke satt til mer enn 18, og radius 0,6.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger491
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_184376} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Eyvind R.
Et ok kvinandbilde, Morten. Fint med god skarphet i hode og riktig plassert fokusplan. Bra at begge øyne synes så godt. Litt lite detaljer i både de lyseste og mørkeste partiene trekker litt ned..

Mvh Eyvind
Robin J.
Fint bilde Morten.Bra skarphet og nærhet. Litt utbrent enkelte plasser men ok.
Mvh Robin
Magnar B.
Syns dette var veldig vakkert… desse fuglane er jo så estetisk fint laga… Fint lys og skarphet. Einaste eg lurer på er om du har vore litt hard m støyfjerning? Kan sjå ut som det har forsvunne litt detaljar i fjørdrakta? Bra bilde!
Tom A. T.
De gule øynene gjør denne fuglen utrolig fotogen, noe du har utnyttet i fullt monn her. De er to sterke blikkfang og at den er litt ''konturløs'' i brystpartiet syntes ikke jeg sjenerer nevneverdig.
Flott bilde etter min mening.
mvh Tom T
Bent O.
Hei Morten, dette var bra. Skjønner at det begynner å bevege seg på Østensjøvannet nå, så da kommer jeg snart. Hvor har du gjort av 500'en da??? Hadde regnet med du brukte den her?

Vi snakkes.

Mvh Bent
Torgeir S.
Hei Morten og takk for sist, setter svært pris på at du tar deg tid til å treffe meg og ta meg med på litt fotografering. Håper også du hadde en fin og lærrerik dag på lørdagen!?

Jeg synes du har tatt et flott bilde av Kvinanda, jeg vet jo også at fuglen ikke var helt grei å komme riktig nært da den hele tiden holdt seg godt unna oss. Det jeg også reagerer litt på mht. dette bildet er at det kan se ut som om du har kjørt støyfjerning på hele bildet, slik at mye av detaljene i fjærdrakten er blitt påvirket. Ellers synes jeg bildet og kontakten med fuglen var svært tiltalende.

Håper vi treffes igjen ved en senere anledning!

Mvh. Torgeir
Christian H.
Som de andre her, syntes jeg dette var bra; men jeg reagerer også på noe som ser ut som litt for aggresiv støyfjerning. Dessuten skulle jeg gjerne sett at også nebbet var skarpt, dvs. at du hadde brukt litt mindre blender. Til sist ville jeg prøvd å jobbe frem litt grønnskjær i hodet. Pluss for at begge øynene er med. Takk for inspirasjon.
Odd Tore S.
Avslørende både for den litt merkelige hodeformen og for hvorfor den kalles ''Goldeneye''.
Nå er ikke jeg akkurat velkvalifisert til å kommentere fuglebilder, men det jeg ser, synes jeg at er både typisk og bra. Nybadet er den jo også, noe som dråpene på ryggen viser.
På denne skjermen ser jeg antydninger til fargespill i det sorte på hodet. mens fjærdrakten virker litt udetaljert i forhold til detaljer med veldefinert form og kontrast som vanndråpene.
Odd Tore
Kjell G.
Kanskje litt uspennende lys. Litt utvasket detaljering er nevnt.
Flotte vanndråper og, ikke minst, flott øyekontakt.

Riktig bra dette, Morten!
Morten W.
Må innrømme at jeg ikke har peiling på bruk av Neat Image. Det er en demoverson som har noen forhåndsdefinerte instillinger.
Har tatt nye bilder på Ø-vannet i dag, og det var full fart med flere kvinender, to jenter, og flere hanner. For et skuespill! Det er jo en trang råk, så det kan være relativt lett å få de på skuddhold der oppe.
Odd Tore S.
Jeg har også demoversjonen av NI.
Ved å prøve seg fram ved å klikke på alle mulige slags menyer og dra i skyverne går det an å styre den på en måte, men det blir prøve og stort sett feile, fordi NI har en tendens til å være for aggressiv, fjerne detaljer og etterlate seg grøt. Det er en opsjon om å fjerne fargestøy som kommer opp når du trykker på en lilla trekant i høyre side. Den oppfører seg noe mindre brutalt.
Jeg pleier å klone sammen NI bildet og utgangspunktet for dette fra PS, slik at bare områdene som hadde godt av NI blir brukt. Klarer ikke å få NI bildet til å fungere som layer, men jeg har bare Elements 2 og er langt fra noen kløpper i PS.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu