Rebecca
Har fått ''dillen'' på svart/hvitt. Øver meg på et portrett til. Vil gjerne ha din mening. Utsnittet er ikke så spennende, men... :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-03 20:13:12
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • -
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger489
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_184482} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Inger-Lise S.

Hei Stine!
Jeg har lite kunnskaper om portretter, men min mening skal du få:

Jeg syns modellen har en avslappet og fin positur. Jeg liker hennes rolige ''Mona Lisa-smil''.
Hun har et direkte og godt blikk og du har fin kontakt med modellen.
Jeg liker den hvite bakgrunnen, men siden det er mye mørkt i bildet , mot det lyse, ville jeg personlig ha kuttet ca 2 cm nede.
Lyskilden lysner ansiktet uten å gjøre det for lyst, men på grensen. Dyktig balansering her!
At du har kuttet tett inntil hodebunnen syns jeg er greit, siden rammen er hvit og bred. Modellens plassering i billedflaten er bra, selv om bildet ville tålt litt kutting til venstre.
Alt i alt et godt portrett:)

Inger-Lise
Thorfinn B.

Myke fine toner i ansiktet, men hår og genser blir veldig hardt i forhold (etter min smak). Forøvrig fint blikk og god kontakt mellom modell og fotograf. Liker også det ''lure'' smilet :-)
Torbjørn K.

Lyssetting, sort-hivitt presentasjon, positur og blikk er meget bra, og du er svært god på denne type bilder. Likevel synes jeg ikke du lykkes helt med dette bildet. Det første jeg reagerer på er måten du har ''skalpert'' modellen på. Det neste som slår meg er hvor mye oppmerksomhet hånda får i bildet. Den er plassert nær ''det gyldne snitt'' (mulig det er et begrep som gjelder bare for rektangulære bilder, men du skjønner sikkert poenge mitt) og kombinert med stor kontrast mellom sort og nesten hvitt er dette noe som roper etter blikket mitt. Det tar faktisk en stund før jeg til syvende og sist kommer til øynene, og de bør treffe betrakteren umiddelbart i et slikt bilde.

Torbjørn
Stine J.

Tusen takk til dere for kommentarer.

Jeg har sett på bildet på andre skjermer i dag og der var alt det svarte virkelig helsvart uten tegning og kontrastene mye større enn på den skjermen jeg har redigert bildet. Legger ut en noe lysere versjon.

Vil gjerne vite hvilken som ser best ut på en nylig kalibrert skjerm, hvis noen gidder. :-)

Inger-Lise; Jeg skal vurdere en kutt i bunn som du foreslår.

Thorfinn: Mulig v2 ble bedre?

Torbjørn; Kutting vil vurderes, ser poenget ditt med hånden.

mvh Stine
Torbjørn K.

Hei

Jeg har bare ''håndkalibrert'' skjerm, men på sort-hvitt fungerer det bra. (Har brukt toneskalaen som bl.a finnes på dpreview). Tegningene i genseren kom bedre frem på v2, men jeg synes lyset ansiktet ble for hardt. Jeg liker derfor v1 best.

Torbjørn
Kurt S.

Totalt synes jeg dette ble et fint portrett.
Det er likevel et visst forbedringspotensiale.
Handa som Torbjørn nevner og litt lyse hudtoner i enkelte partier.
Og, litt trangt i toppen av bildet. Det blir kanskje den største innvendingen for å si det slik.
V2 synes jeg ble bedre. På min skjerm ble både håret og jakken helt fint i denne versjonen.
Fin øyekontakt og flott glimt i øyet.
Nesten i mål vil jeg si.
Mvh Kurt
Espen A. I.

Bildet har klare svakheter i mitt syn, fordi egentlig så er dette langt på vei mot et klassisk og svært pent portrett, men jeg reagerer litt på kuttingen i øvre kant. Liker ikke at hodet nærmest berører rammen, heller ikke softingen.

Det som fungerer er lyset, veldig fint lyssatt, du er veldig god på dette og det viser også dette bildet. Den mørke versjonen er best. Uttrykket er naturlig og er med på å gjøre bidraget ditt, ikke helt, men nesten i mål:-)

mvh Espen
Stine J.

Hei og tusen takk til dere siste også.

SKal se om jeg får laget en ny versjon uten så kraftig kutt i toppen.

Torbjørn; Takk for at du tittet innom en gang til og ga tilbakemelding på tonene.

Kurt; Det at v2 er best på din skjerm, viser at vi har veldig forskjellige skjermer...

Espen; Ingen softing foretatt her. :-) Kuttingen i toppen har jeg kommentert over.

Takk igjen til dere alle for konstruktive tilbakemeldinger. Høyt verdsatte som vanlig. :-)

mvh Stine
Åsmund I.

Må gå for v1 her. V2 blir for blasst i ansiktet hennes. V1 liker jeg godt. Pent og enkelt, avslappet og fin modell. Handa er nevnt, det er litt irriterende fordi den er hverken eller. Enten burde vi se mer av den, eller så burde den ikke syne si det hele tatt. Ellers god kontakt mellom deg og henne, bra blikk.

Mvh Åsmund
Thorfinn B.

Personlig liker jeg v2 best ja, men dette handler like mye om hvilket personlig bildeuttrykk fotografen ønsker å vise. Hva som virkelig ''er best'' er litt hvordan du ønsker å frembringe budskapet. Litt hardt og tøft eller litt mer silkemykt...! Det handler om bildeuttrykket,, :-)
Inger-Lise S.

Hei igjen! På min skjerm ser jeg detaljer i bl.a genseren godt i v#1. Bedre i v#2 på det området. Men ansiktet ble for lyst i v#2 på min skjerm. Men det er vel som Thorfinn skriver: Hva du vil formidle. Og også vilken ''smak'' betrakteren har.
Jeg har kalibrert skjermen etter skalaen på C.Arnholms HP. Men det er en stund siden..Og ikke minst, jeg bruker kun bærbar...

Inger-Lise:)
Stine J.

Takk til dere siste også og spesielt til Thorfinn og Inger-Lise som har tatt seg tid til å titte innom på nytt. :-)

Thorfinn: Du har selvfølgelig rett i at det er bildeuttrykket som er viktigst. :-) Og nettopp pga at bildet framsto så annerledes på noen av skjermene jeg så dem på, ville jeg vite om betrakteren da så noe annet (pga annen skjerm) enn det bildet jeg forsøkte å formidle.

Inger-Lise; Jeg bruker stort sett bærbar selv også, en stor ''synd'' når det gjelder bilderedigering har jeg hørt, men.... Jeg sjekker bildene mot print fra tid til annen og det stemmer rimelig bra. Har imidlertid ikke printet noen av s/hv bildene enda, så det gjenstår å se om de blir ''riktige''.

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu