Gaaseflukt
Grågåsen er en klump av en fugl som egner seg vel så godt på middagsbordet som i luften.
Utstyr
  • Ja
  • Ja
  • Blender-
  • Lukker-s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1600
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_184694} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (38)
Avsluttet .
det er litt av et syn!

hilsen ulle
Kjell G.
Dette er profesjonell håndtering av grov redskap!
Lukkertiden virker meget velvalgt. Hodet / brystparti og føtter utheves flott i denne lyssettingen mot den mørke bakgrunnen.

mvh kjellg
Eyvind R.
Dette var et svært bra bilde, Carsten. Fin positur og velvalgt utsnitt. Den mørke bakgrunnen fremhever fuglen veldig godt. Perfekt fokusplan og mettede farger der kombinasjonen av ''stålgrå'' vingeundersider, gulorange nebb og nesten røde ben gjør bildet helt spesielt. Gratulerer..

Mvh Eyvind
Steinulf L.
Igjen har du satt en standard for fluktbilder. Flotte farger.
Kjetil S.
Ja, dette var tøft. Bevegelsen i vingene funker bra Ville kanskje klona bort det lyse treet i bakgrunnen, og usikker på om fargene er unaturlig glorete. Jeg synes prior-kylling er bedre:)
Marius F.
Den satt pent, gitt. Lekkert lys og sterke, men fint balanserte farger. Liker antydningen til bevegelse i vingene.

Mvh MF
Venche J.
Uvanlig - og nydelig.

Når jeg ser dine fuglebilder får jeg innmari lyst til å prøve, men innser at jeg har for lite redskap og enda mindre med tålmodighet. Jeg får nøye meg med å kose meg med dine bilder. :)

Wenche.
Nina S.
Ja flott dette, jeg får nøye meg med å ha den på middagsbordet. Effektfull vinkel, sånn tatt rett i front, flott posisjon på vingene men
ikke så skarpt som dine mest sylskarpe.
Mvh Nina






Tormod I.
Dette her er virkelig bra. Perfekt eksponert under krevende forhold. Flott med fargerike føtter og nebb.
Minner meg forresten om en Hercules :)
Lars-Anders M.
Meget. Dette kan du.
Geir Arne M.

Veldig bra komposisjon - fine linjer. Bakgrunnen er nevnt. Blikket og nebbet hever bildet.

mvh
geir
Finn M.
Dette var et iøyenfallende fuglebilde.

Flott komp og bevegelse, og kroppen ser jo nesten ut som den er selvlysende.

Imponerende bilde!

mvh Finn
Ketil K.
Fin bruk av det positive og negative rom. Refleksen fra snøen er det vel som gjør dette bilde mulig? Godt sett og utnyttet!
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Ganske sent på dagen igår mandag 03.04.06 var det noen øyeblikk med tilløp til oppklaring på en ellers sørgelig grå dag. Denne gåsen passet på å komme i det rette øyeblikket, og som gjess flest annonserte også denne sin ankomst i god tid. Akkurat der gåsen befant seg i opptaksøyeblikket ligger det forresten en stor og ''ganske'' ren sneflate, som er med på å gi et fint lys til fuglens underside, jfr. det oppklaringsgløttet som alt er nevnt. Fuglen er ganske lavt over bakken i opptaksøyeblikket.

MVH CA
Carsten A.
PS. Kommentaren fra Ketil K. var ikke inne da jeg skrev min kommentar, men bemerkningene om refleks fra sne er altså helt riktig.

MVH CA
Thorfinn B.
Fjærkre i flukt til stor inspirasjon. Bevegelsesuskarpheten i vingene er prikken over i'en. Fantastisk bra Carsten.
Odd Tore S.
Den flyr med en eleganse som et tykkmaget og klumpet høyvinget transportfly når man ser den forfra, uvanlig vinkling og meget bevisstgjørende.
Nebb og føtter gir spenst til fargene, men det som virkelig slår meg er de konsentriske sirklene i fjærdrakten med hodet i sentrum, og så naturligvis vingene, som synes akkurat passe bevegelsesuskarpe til dette motivet.
Står fint ut fra bakgrunnen, som er passe uskarp og som samtidig sier litt om miljøet. Jeg ville ikke gjort noe med den.
Forresten et merkelig skjevt ansiktsuttrykk i flukten.
Odd Tore
Avsluttet .
Nydelig bilde som er teknisk særdeles bra utført, som vanlig kan man vel si.
Herlig lys på fuglen der det flotte nebbet fanger oppmerksomheten på en fin måte. Eneste ankepunkt er at det etter mitt syn ser ut som bakgrunnen lider av hard komprimering. Det ser på min skjerm ut som JPEG-artifakter. Har en mistanke om at skjermen min er for lys, så det er ikke sikkert det ville vært synlig på en riktig kalibrert skjerm. Alt i alt et topp bilde!
MVH JOO
Torgeir S.
Et knallstilig og litt ''uvanlig'' bilde av grågåsa, glimrende utført som vanlig. Jeg synes du har fått et bilde med uvanlig spennende lyssetting, og det er mye av det som gjør dette bildet ekstra spesielt, knallbra!

Mvh. Torgeir
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

TB: For flygende andefugler passer ofte en eksp.tid på 1/300 - 1/400 s. dersom man vil ha rimelig skarp kropp/hode og noe uskarpe vinger.

OTS: ''merkelig skjevt ansiktsuttrykk'', ja meget merkelig, regner med at det kan skyldes at denne arten ofte skravler ustoppelig under flukten. Jeg har vel 8 opptak over 1 sekund som er såpass skarpe at man kan se nebb- og ''ansikts''-stilling. På flere stikker denne gåsen tungen halvt ut av nebbet, på samme måte som mange mennesker gjør når de holder på med noe vrient - og gåsen er her i ferd med den mest vriene del av flukten, nemlig landingen.

JOO: JPEG-artifakter ser du neppe her. JPEG-filen er laget med laveste JPEG-kompresjon, tiltross for at filstørrelsen er 131 kB. Meget store deler ac bildeflaten har svært lavt informasjonsnivå, og da får man som kjent små filstørrelser. Jeg tror nok mer på skjermen din. Er den for lys (særlig i de mørke tonene) ser nok bakgrunnen her ganske forferdelig ut. Kalibrer skjermen!

MVH CA
Carsten A.
TS: Du snek deg ''usynlig'' inn da jeg skrev siste kommentar, din kommentar bekrefter vel egentlig bare at lys og lysets karakter er alfa og omega for all fotografering.

MVH CA
ingebjørg fyrileiv g.
For et uttrykk...! Et forsøk på å smile til fotografen?
Flotte vinger med god bevegelse. Fargene er jeg litt usikker på.
Iallefall føttene. -om de blir litt for røde. Fine streker i fjærdrakten
og ellers en godt fanget gås.

vh ingebjørg
Roy M.
Hei Carsten.

Veldig bra å få hodet såpass skarpt som du har fått til her. Hodet er så lite og kroppen så stor at min erfaring er at fokus alt for ofte ligger på brystet. Veldig bra! Bevegelse i vingene og ren bakgrunn er etter mitt syn et stort pluss i et slikt bildet.

Mvh, Roy
Arne S.
Spesielt, men meget bra! En fugl med personlighet, skjeløyd og nebbete som den er. Liker den mørke bakgrunnen. En tynn ramme vil framheve komposisjonen litt bedre.
Kjell Sigurd S.
Flott bilde av grågåsa i flukt! Selv om de skriker og bærer seg så mye at det er lett å høre at de kommer, er det ikke lett å befinne seg på riktig sted i fht. fluktruten. Det klarte du her :-) Støtter alle positive kommentarer du har fått. Hvis jeg skulle pirke på noe så måtte det være at nebb og føtter har fått litt mye farge i fht. ''virkeligheten'' (ihvertfall på min skjerm). Gåsa har da ikke knallrøde føtter... Uansett - godt sett og godt fanget!

Kjell S
Tor Eirik P.
Meget bra teknisk som vanlig fra deg! Fint med de uskarpe vingene, og som Roy sier godt gjort å få hodet skarpt.
Tar litt forbehold om fargene siden jeg ikke kjenner til denne skjermen jeg sitter med nå, men her er fargene så utaturlige og overdrevne at det totalt ødelegger hele bildet for meg!

Mvh Tor Eirik
Christian H.
Skikkelig pent gjort. Interessant å se fargekontrasten mellom den ''varme'' kroppen og de ''kalde'' vingene. Teknisk er både valgte løsninger og resultatet meget bra. Har du noe erfaring med å ta slike bilder med manuell fokus?
Carsten A.
CH: Ja, i ''gamle dager'' fantes det jo ikke noe annet, og det er klart at manuell fokus går an, skjønt kanskje ikke med så lang brennvidde som jeg har brukt her. Treffprosenten med manuell fokus blir ikke høy, eller det ble det iallfall ikke for meg, når det gjelder fugl i flukt som her. Mange sportsfotografer driver med dettte den dag i dag.

Når det gjelder fugl som tar åte f.eks. på sjøen, kan man fokusere på åtet, det er iallfall den teknikken som er brukt på bilder som bilde nr. 39232 bilde nr. 60855 og bilde nr. 5185

MVH CA
John-Tore G.
Åhh så vakkert bilde. Lyset under gjorde seg utrolig bra, og er enig i at dette er en fugl med karakter og personlighet:-) Gratulerer.
Mvh John-Tore
John-Tore G.
Åhh så vakkert bilde. Lyset under gjorde seg utrolig bra, og er enig i at dette er en fugl med karakter og personlighet:-) Gratulerer.
Mvh John-Tore
Øyvind A.
Dette er flott. Mye fordi den løftes så fint fram fra den mørke bakgrunnen. Og så er det artig å se den forfra. Så ser en hvor klumpete den er.
Ø.
Avsluttet .
Dette ble veldig bra Carsten. Det var utrolig artig å se den forfra! Alt det tekniske har blitt nevnt allerede.

::are
Carsten A.
Takk for nye kommentarer.

Den løftingen fram fra bakgrunnen du nevner Øivind er avhengig av to ganske spesielle forhold, dels nærmest et naturlig spotlight gjennom ellers tett skylag, dels at gåsen får reflekslys fra snø på bakken. Akkurat det siste er det nesten slutt på nå.

MVH CA
Per R. G.
Dette var et svært bra bilde
Anne J. B.
Jeg har bare en ting å si: Flott!
Ole E.
Veldig bra! Herlig spreke farger. Liker uttrykket på gåsa :-) Spennende å se gåsa i lufta, jeg kan faktisk ikke huske å ha sett det før. Du har tatt bildet i rett øyeblikk, mtp. plasseringen av vingene. Igjen, veldig bra.
Stig Morten S.
Bevegelsen i vingene fungerer meget bra synes jeg. Likte dette bilde veldig godt.
Alf B.
Morsom, uvant og uvanlig frontal vinkel. Det gjør det spennende.

Bra bilde!


Alfemann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu