Bildet inngår i albumet Bevingede vesen -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1635
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_184829} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Kurt S.
Litt av et flygende fjærkre-:)
Den lange lukkertiden gir flott fartsinntrykk.
Her har du ''skutt'' i rette øyeblikk. Det ser ut som om fuglen er i en sving.
Vingene og halsen ligger i diagonal parallelt med åskammen bak.
Klarer ikke helt å finne ut av bakgrunnen. D.v.s. det blå. Spiller heller ingen rolle. Det gjorde seg iallefall godt i kontrast mot den hvite snøen.
Et artig og ikke akkurat tradisjonelt fuglebilde.
Flott.
Mvh Kurt

Chr. G.
Inntrykk av fart er framtredende, og det ser ut som om fuglen enten har fått øye på en brødbit, eller har fullstendig mistet kontrollen på glattisen. Eller at dette er en han som har oppdaget en hun. Jeg tror det er det siste, får et inntrykk av at det er forholdsvis varmt i været/vår. Knekken bør noen skihoppere vurdere å kopiere, den er sikkert aerodynamisk optimal etter forholdene.

Liker dynamikken og inntrykket av målrettethet, en situasjon som går oss hus forbi uten et kamera til å fange den opp. Hva angår komposisjon er min umiddelbare synsing at dyret er litt for nær overgangen mellom mørkt og lyst. Den blå, rutete kjøkkenduken som tjener som bakgrunn er jeg ikke helt sikker på om var et optimalt valg.
Otto V.
Tror fuglen har en sykdom,eller kanskje et virus.
Merkelig bilde.
Ov.
Eirik H.
Eit absurd bilete fordi skråstillinga av horisonten gir inntrykk av at fuglen stupar nedover med hovudet fyrst. Kanskje den gjer det, men det er relasjonen mellom fuglen som flygande vesen, og bakken, som påkallar det absurde og surrealistiske i biletet. Eit forfriskande og godt fuglebilete synest eg, fordi det er ein frisk pust i høve til dei meir tradisjonelle fuglebileta ein ser på foto.no.
Odd Tore S.
Først så det ut som en levende stupbomber, men kanskje er det en ''dogfight'' mellom to fugler i stedet.
Uansett, dynamikk er det nok av her, både i form av bevegelsesuskarphet, skrålinjer, og vertikale striper som lurer meg til å tro at de er trær og dette virkelig er stupflukt over bratt snødekt lende. Eller kanskje er det det det er?
Dynamikken er ubestridelig, og det er alltid artig å spekulere litt.
Odd Tore
John G.
Hallo!

Fint, Arne! Utfordringen ligger i det store ''tomme'' hvite feltet i underkant. Sikkert fort gjort å mene at det skulle ''vært noe'' der. MEN, det uforutsigbare - i mine øyne - slår som regel det forutsigbare, og derfor en tommel opp fra meg på dét punktet.
Fin bevegelse, selv om jeg kanskje kunne tenkt meg vingeslagene liiitt mer synlige? MEN, noe som allikevel - sett under ett - blir for pirk og regne.
Flott bidrag til neste tema i Årets Fotograf i Fotografi.

Odd Tore, hvis de vertikale feltene i bakgrunnen er trær, så står i såfall en entreprenør eller anleggsgartner(etter idé fra en landskapsarkitekt) for beplantingen! Det er nok noe annet. En bygningsfasade?

John :-)
Thorfinn B.
En andefugl i fritt fall eller forsøk på å landè i nedoverbakke? Fin bevegelse i fuglen og passe skarp/uskarp. Selvsagt også godt plassert i bildeflata. De vertikale linjene på den blå bakgrunnen forstyrrer en del synes jeg...! Godt bilde.
Arne S.
Takker!

Bakgrunnen fikk meg til å velge nettopp denne eksponeringen. Jeg ser at den kan forstyrre. Men samtidig tilfører den .. something. Thats why! :-)

Ketil K.
Meget vellykket komposisjon! Anden er fint i bildeflaten, med utmerket positur og bevegelsesuskarphet og fluktlinjen (som jeg oppfatter som naturlig brødbitjakt) forsterkes av snøskavlen. Jeg liker også bakgrunnen, skaper opplevelsesmessig kontrast i bilde. Ser ikke noe forbedringspotensiale her i et mykt og flott bilde.
Hans Jacob H.
Og jeg som trodde det var utsikt gjennom kjøkkenvinduet, med rutete gardin i forgrunnen, og en and som flakser forbi.
Er enig i at bak(for)grunnen tilfører noe (mer enn den forstyrrer), og skaper en undring/interesse som neppe hadde vært tilstede ved en mer opplagt bakgrunn. Det blir en slags ryddig orden mot den tilsynelatende uryddige kavingen til fuglen.
Synes imidlertid den litt skarpe konturen rundt undersiden av fuglen så litt rar ut.
Caroline M. S.
Jeg synes det ser ut som denne anden ombestemmer seg - bråstopper og vil ikke fly videre likevel - helst rygge tilbake fortere enn svint. Kjøkkenduken til Chr Glorstad gjør at jeg forstår hvorfor anden har bråstoppet. Hun er et naturbarn som har forvillet seg inn på fremmed, skummelt byterritorium.

Enig med Hans Jacob at undersiden av fuglen ikke er helt max, men synes som andre her at dette er et fint fuglebilde og kjekk avveksling fra mer tradisjonelle fugle/artbilder (og uten bakgrunnen hadde det i hvert fall for meg blitt mindre historie her).
Arne S.
Takk igjen!

Hehe, Caroline, du har vel ikke kikket i fasiten? Fin historie! Men jeg presiserer likevel at det ikke er et fasitsvar. Uansett bidrar denne ''gardinen'' til å skape en ønsket kontrast og ''motstand'' til det glatte, enkle og det som forventes. Uberørt natur er snart en saga blott.

Hans Jacob: Den skarpe konturen oppstår som følge av overlapping i bevegelsen. Den er markant, men samtidig understreker den s-formen.
Carsten S.
Arne jeg må ærlig si at jeg egentlig ikke syntes noe spesielt om bilde annet en at det er 'grafisk, frisk'. Som du selv sier er det mange overlappinger i bevegelsen og jeg syns egentlig at de ikke føler rettning. Plassering, som er selvsagt ikke mulig å velge som en vill, er heller ikke spesielt bra. Den rutete bakgrunnen gjør det enda mer merkelig.
Hhmm...for meg blir alt litt for utydelig, desverre.

Men, siden den 'kjøkkenduken' blir nevnt kan man kanskje tenke på stekt andebryst med appelsin osv. :)
Arne S.
Hehe, Carsten, herlig kommentar! Litt viltsaus og rødvin og retten er satt! :-)
Kai-Wilhelm N.
Nok et ''spradlendeflaksendekvekkende'' i øyekroken bilde....
-liker det.
Ser nesten ut som gakken prøver seg i kollen...

-k
Kjell G.
En litt annen genre enn det man vanligvis ser av andebilder. Virker gjennomtenkt og ble interessant.
Birger J.
Enten har du en mening med dette eller så er du himla ironisk, jeg velger det siste.
Steinulf L.
Er nok på linje med Birger J her. En ironisk kommentar,men et bilde som neppe har altfor lang levetid.
Sverre H. S.
blir ikke helt enig med meg om anden er for blurete eller ikke
men bildet fanger virkelig
og er så bra at andediskusjonen må gi tapt

komposisjonen er sikker
antar du har kuttet i etterkant og det har du gjort meget bra
stripene bak er herlige
den brune massen gir både i bevegelse og utseende essensen av and
snøens bølgete linje er topp
den ''utbrendte'' snøen er på sin plass

ser i kommentarene at enkelte er lei andebilder
and er ikke poenget mitt
men at bildet sitter som uttrykk...
Arne S.
Takker for nye innspill!

Kollen! Hehe, så absolutt!

Birger og Steinulf: En mening har jeg alltid, men det ironiske ser jeg ikke like godt. Tar gjerne imot en utdyping av det ironiske tilsnittet :) Vedrørende bildets levetid kan det til en viss grad ha noe med bruken å gjøre. Som markedsføring av det nevnte kollenrennet, eller en anden hoppkonkurranse, kunne motivet kanskje ha litt levetid :-) Poenget er at det ligger en spire til fantasien i bunn.

Sverre: Takker for to fine kommentarer. Du er inne på et vesentlig punkt når det gjelder mine fuglebilder - at uttrykket er viktigere enn arten og selve dyret. Men bluring er det ikke snev av. Utflytning av vingene kommer av bevegelsen alene, ikke ps-arbeid. Noen vil kanskje si at resultatet er viktigere enn framgangsmåten. Det er selvsagt riktig, men jeg er litt ''gammeldags'' slik.

:)
Sverre H. S.
beklager upresist språk:
med blurete mente jeg bevegelsesuskarphet
falt meg ikke inn en gang at du kunne hadde brukt blur tool her
skal vel kanskje forbeholde det uttrykket for PS
og si bevegelsesuskarphet, for et langt ord
Marit E.
Hei Arne!

Jeg er glad i slike ''løse'' fugler der jeg må tenke meg om både en og tre ganger om hva som er opp, ned, bak og fram.

Et annerledes fuglebilde. Dynamisk og helt klart en villstyring uten spor av influensa.

Det rutete og statiske bakteppet fungerer fint som kontrast til den mer løsslupne handlingen foran. Fint med det lille, røde fargefeltet på fuglen. (Hm, hva er nå det, tru?)

Kveill i stuggu!

Marit
Arne S.
Det er foten, Marit! Rødstrømpe! :-)

Marit E.
Nå ble jeg letta!

Rødstrømpetogene blir kortere og kortere, kvinnene blir færre og færre i styrerommene, mennene blir mer og mer høyrøsta.
Enda godt at dyra tar ansvar, sier nå jeg!

Marit
Arne S.
De få rødstrømpene som er igjen er de villeste. De kjemper en innbitt kamp mot en høyreblå bakgrunnsbølge og såpeglatt voksduk. Nytt kamprom: Kom and!

Høyrøsta menn?

:)
Heidi Helene S.
Nå har jeg sett og sett, og sett igjen på dette bildet. Jeg er ikke så mye klokere blitt. Liker nok ikke geometrien i det blå, for meg samspiller den ikke i det hele tatt med fuglen, men det er kanskje meningen? Det er en viss fare for at jeg som betrakter føler meg dum når jeg etter gjentatte forsøk ikke finner noen helhetlig mening med bildet ditt, det fordi du som regel (alltid?)har en tanke og retning med bildene dine.

Det jeg derimot så, etter en god stund, fascinerer litt. Og det er nemlig tegningene under det røde på foten. Det ser ut som hodet til en fugl nummer to, en slags gribb med rød hanekam.
Espen A. I.
Det eneste som virkelig fanger min oppmerksomhet er feltene bak i det blå, det liker jeg godt, men fuglen og sneen gir meg lite, kanskje grunnet sammensetningen mellom dem. Alikevel er det noe som fenger, men kan ikke sette det på spissen.

mvh Espen
Arne S.
Har du sett! En tydelig gribb eller en rovfugl. Nå er det virkelig fritt fram for fantasien. Den presser seg på, men jeg skal spare dere for flere ''blødmer''. Jeg er imponert over din vilje til å finne ''noe'' ved dette bildet, Heidi. Den som leter ..

Seriøst - ja, jeg liker gjerne å ha en mening med det jeg gjør. Men noen ganger er det godt å ''slå ut håret''. Humor og lek er også meningsfullt. Jeg har mange tilsvarende eksponeringer uten den blå bakgrunnen. Men jeg valgte dette - nettopp på grunn av kontrasten. ''Meningen'' er ikke annet enn min tilbøyelighet til å utfordre det bestående, fullkomne og det ensidig vakre. Da er historien fortalt, og veien til det banale er kort.

Takk også til deg, Espen.
Magnar B.
Syns bildet er herleg … befriande bevegelsesuskarpt, og med enkel og godt fungerande komposisjon. Likar blåfargen bakom og plasseringen av fuglen…  lang levetid her hos meg… skjønnar ikkje kor rutemønsteret kjem fr兠men syns nyansane der bak løftar bildet. Topp dete!
Stine J.
Hmmm.... Trengte du å være så seriøs og røpe alt Arne? :-(

Jeg liker formene og fartsfølelsen i bildet. Posituren til gakk-gakken er ganske morsom, ser ut til å kunne ende hodestups ned i snøen. Fantasien min rekker ikke så langt her, sikkert fordi du har røpet alt. :-)

mvh Stine
Arne S.
Neinei, Stine! Jeg har ikke røpet alt! Jeg har IKKE sagt hvor duken kommer i fra. Jeg har IKKE sagt hvilken bakke den hopper i - egentlig. Jeg har IKKE sagt hvorfor gribben har hanekam. Og sist, men ikke minst, jeg kan ikke slå ut håret..

Takk for fine kommentarer, Stine og Magnar! :)
Øyvind A.
Skihopping var det første jeg tenkte på. Rett før nedslaget. Riktignok uten ski, men likevel... :o)
Fin bevegelse, jeg liker det. Selv om du får litt trekk for at overgangen mellom and og snø er litt rar.

Skal vi si 18-18-18,5?

Ø.
Carsten A.
Det er avgjort noe delikat over denne presentasjonen, selv om også jeg lar meg distrahere noen av formene i bakgrunnen.

Enig i stilkarakterene fra ØA!

MVH CA
Ioannis L.
Hei Arne!

Livet er ingen lett, flaksende dans...
Lett er den skjøre følelsen av flyvende eksistens.

Et praktfult bilde!!!

Inger-Lise S.
Gratulerer med tittelen ''Ukens Foto.no-fotograf'' igjen! Velfortjent!
Dette bildet liker jeg svært godt.Dyktig presentert.
Som skrevet ovenfor her: Et praktfullt bilde!!

Mvh Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu