Sommerduft
Bildet inngår i albumet Fluer -
Utstyr
  • Nikon D 70
  • Nikon AF Micro Nikkor 105mm 1:2.8 D
  • Blenderf/5.6
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger404
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_184982} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Trond H.

Nydelig!
Jeg liker macrobildene du tar. Ikke bare klarer du å gjengi disse små skapningene utrolig skarpt og fint, du plasserer dem også i et miljø og fyller ikke nødvendigvis bilderuten med et monster av et insekt (selvom det også kan være veldig fasinerende). Den røde blomsten gir et fint liv i bildet samtidig som det grønne gir en flott bakgrunn til fluen som kommer tydelig frem.

Ser at du benytter en 105mm macro. Kan du gi oss amatører et par tips om hvordan du kommer så tett innpå disse små krypene uten å skremme de bort. Ikke bare skal man tett innpå, best resultat får man om man drasser med et stort stativ også - da tar det litt tid å rigge seg til. Jeg har fått et tips ang. sommerfugler om at de kan få en lett bedøvelse med eter og så plasseres på en blomst - men det høres ikke spessielt ''humant'' ut. Bruker du noen spessielle triks for å lokke krypene til deg der du vil ha dem eller jager du rundt etter dem?

Trond
Cristina B.

Hei Trond, tusen takk for dine virkelig fine ord. Det gir inspirasjon.
I begynnelsen var jeg veldig opptatt av å komme tettest mulig innpå. Det er utrolig gøy å se insektene så nærme.

Siden jeg helst ikke bruker stativ, så passer det bedre for meg å ikke ta bilder 1:1 eller større. Videre så liker jeg, som du sier, å legge mye vekt på omgivelsene, også farger. For meg tror jeg nesten bakgrunnen teller 60 prosent enn selve insektet, men målet er jo få til alt.
Ved ekte makro bilder bør det brukes stativ, fordi da begynner det virkelig å bli vanskelig å få det skarpt der man vil.

Mine tips er: mørke klær, ikke parfyme, (tja, det gjelder i allefall meg hehe) finne ett sted hvor det ikke blåser for mye, og finnes det noe interessant der, så bruk mesteparten av tiden der i stedet for å hoppe fra tue til tue.
Ett par gamle bukser og albuene som støtte i marken, så er man på god vei. Regn med å ta masse bilder, som går rett i søpla når du kommer hjem, men det er jo ingen sak med digitalt.
Sommerfugler og eventuelt øyenstikkere, synes jeg det er bedre med en zoom, f. esk 200 mm.
Bevares kan ikke bedøve sommerfuglene da, tenk at noen gjør det da! Sommerfugler er ok de, fordi de kommer alltid tilbake der de satt i begynnelsen. Så om de flyr vekk, så plasser deg ved den busken de satt, så kommer de garantert tilbake.




willy m.

Nydelig ..en smak av sommer som jeg leengter etter:) flott macro, flott komposisjon ikke minst... liker at blomsten er ''med'' i bildet..og at insektet ikke er det sentrale....på en måte...
mvh willy
Steinulf L.

Nydelig macro i to klasser,både blomt og innsektklassen. Liker at du gir oss muligheten til å se hvilket miljø innsektene dine opererer i. Dett bildet er også teknisk meget bra, med en balansert og fin komposisjon.
Rolf J.

Bra makro igjen. Blomsterfluen fint plassert i bildet og i flotte omgivelser. Skarphet der det skal være skarpt, og passe dus bakgrunn. Våren er tydelig tidligere hos deg enn her på berget.
Rolf
Unni-May P.

Hei Cristina
Dette var et nydelig og spennende bilde. Fargeharmonien i blomster og bakgrunn kunne ikke vært bedre, og skarpheten satt slik en det ser ut som flua sitter å venter på at knoppen skal åpne seg. Nydelig.
Mvh Unni-May
Alexander W.

Hei. flott macro dette her..
Skarpt og fint med fine farger... .o)

Mvh Alexander Wabakken
Finn M.

Flott bilde av blomsterflua i sitt rette element. Flotte farger, god komposisjon og velplassert skarphet på flua.

Jeg er litt skeptisk til det lyse partiet nede til venstre som jeg synes trekker liit for mye oppmerksomhet.

mvh Finn
Cristina B.

Takker igjen for alle kommentarer. :-)
Finn, du kan nok ha rett i det. Feltet ble mer dominerende når jeg hevet metningen på det grønne. Med tid og stunder skal jeg se om jeg klarer få det lysere punktet mer grønt også. Takk for tips. (trenger noen dager før jeg får inspirasjon til å rette opp ett bilde jeg har jobbet med)
mvh Cristina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu