I natt kom det snø
i Veritasparken, men så viste sola seg gjennom skyene, og vips!
De første forkrøblede blåveis banet seg vei gjennom rusk og rask og myste mot en disig sol.
Ikke noe spektakulært, nesten bare et knips, men det første tegn her på at våren tross all snø, kulde og tåke er i emning.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger502
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_185575} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
ingebjørg fyrileiv g.

Kjempefint bilde, Odd Tore! Små ting som dette er så vakkert.
Man blir så glad. Utsnittet her er tett og fint og man kommer godt innpå.
Blåfargen kommer godt fram som (nesten) eneste farge i bildet.
Likte dette.

vh ingebjørg
Egil S.

Det er litt underlig å tenke på hvor glade vi blir hvert eneste år når spirer og blomster dukker opp igjen.
Det skal så lite til.....
Her har du fanget våren på en riktig fin måte. Nydelig farge på blåveisen.
Jeg likte dette!
Vegard L.

Flott farge på blomstene, fint at du har fått alle skarpe, (unntatt den nede til høyre). Prøver å se om andre utsnitt hadde vært bedre, men ender opp slik du viser det. Et litt kraftig kutt til høyre og nede, slik at bl.a. den uklare blomsten forsvinner kunne kanskje være verdt et forsøk.
Mvh Vegard
Kjell G.

Godt formidlet gladmelding!

mvh kjellg
Ingunn S.

Nydelig vår motiv du har fanget her. Skarpt med flotte farger, et tett og nært utsnitt som passer veldig bra synes jeg.

Hilsen IngunnS:)
Tone A.

Vakre blåtonar på blåveisane som stikk opp frå skogsbunnen med brukne kvistar og blad. Ikkje lett komposisjon med alt dette rotet, men det er ein kvist frå venstre hjørnet som går til høgre hjørnet. Elles så lurar eg på korleis bildet hadde vore med eit kutt frå høgresida til kanten av blada. Skarpe blåveisar med fine rødtonar på stilkar og begerblad. Blåtonane er flotte kontrastar i dei andre jordfargane.
Blåveis er det ikkje på Jæren, så dette er eit vakkert vårteikn i alt det bruntona ute. ( Eg samlar på blåe staudar i hagen, nettopp pga blåtonane gjer dei spesielle).
Flott formidla vårstemningsbilde, som gir ein forsmak på farge-eksplosjonane som kjem.
:) Tone
Nina S.

Takk og lov og endelig!
Mvh Nina
Nils G.

Jeg blir også i vår-hummør av bildet ditt. Flott å se blåveisen med de flotte mettede fargene du har her.
Og så spørsmålet som alltid dukker opp: bør man rydde litt?

Nils
Odd Tore S.

Ikke rydde her!
Her er det og skal det være ekte vårlig rot.
Vakre og kunstneriske blåveisbilder får være andres greie, for meg gjelder det helt naturlige og forkrøblede fordi dette skal være et ekte vårtegn. Skulle gjerne hatt med litt av snøen også, men det var ingen av de blå som hadde blitt blå i snøen.
Og det var folkevandring på stien 5 m unna, og ikke en kjeft oppdaget at blåveisen hadde kommet. Ubegripelig.
Odd Tore
Ann T.

En gledelig ''knips'' som du sier!! Nydelig gjort og rett fra naturen slik det skal være. Jeg synes at komposisjonen med små blå knoppene som presse seg opp mellom alle rot fra forrige høst passe helt fint for beskjedet som bildet bringer - nå kommer våren til Østlandet!! Takk for at du delte dette med oss
:-)
Mvh. Ann
Ann F.

Blåveis der allerede!
Så flott, da vet jeg hvor jeg skal legge første fototur etter påske hen!

Den første blåveisen dukker opp i rotet som her. Jeg tror jeg ville valgt en mellomting: det er et par litt kraftige tørre stilker jeg ville forsiktig plukket vekk, den helt til venstre, og den som ligger oppå bladet.
Resten hører til i denne type gladmelding, disse første er jo knapt store som en lilllefingernegl.
De ''perfekte'' makrobildene av blåveisen får komme senere.
Den kraftige fargen de har, har du fått med deg, uten å la fargen i den nesten gråbrune skogbunnen komme ut av kontroll, det er fuktigheten som ser ut til å gi de rike fargene i brunt og rødlig.

Mvh Ann
Steinar J.

Enig med Ann her. Kunne ha tenkt meg litt opprydding. Men pytt pytt, våren har kommet!

Steinar
Roger K.

Hei hei, Odd Tore!
Jeg har jo hørt at det skulle være mye snø sørafor i vinter og våren lot vente på seg. Det må jo være en spøk for her har det vært nesten snøfritt i vinter, men ikke i nærheten av noen utspring på blomsterenga her. Helt i orden at du ikke tok deg tid til rydding og viser kampen om å få komme seg frem av vinterdvalen. Godt plassert fokus i en ellers rotet bunn. Godt å se livstegn igjen.

En god påske til deg og dine

Mvh RK
Torild H.

I disse påskekrim-tider: Jeg husker en gang Hercule Poirot uttale noe sånt som: ''Jeg liker meg ikke ute i naturen, da alt er så rotete der''. Javel, han med det, bare han løser kveldens krim-gåte, så...
En viktig grunn til at jeg ser på bilder her på foto.no, er nettopp for å finne bilder som dette; vekster på sitt opprinnelige voksested. Bakgrunnen her kaller jeg ikke rot, men miljøbeskrivelse. Jeg syns du har funnet et særdeles fint utsnitt, det kan nesten se ut som om du har ''ryddet'' på forhånd så fint som blomstene ligger i forhold til hverandre, likeså pinnene. Fint også at du har fått med blomstens forskj. stadier. En riktig humørspreder dette her; takk skal du ha!
Mvh Torild H.
Odd Tore S.

Garantert uberørt av menneskehånd!
Når jeg tar bilder som dette, rydder jeg ikke.
Egentlig synes jeg at pinnene laget en brukbar ramme rundt de blå, litt diagonalvirkning ble det også. Og dette var ikke den første og beste gruppen, så det var nok et ganske gjennomtenkt knips.
Og jeg har det akkurat motsatt av Hercule. Det vi har til felles er at heller ikke han har et makroobjektiv, og slettes ikke en telemakro med IS eller VR.
Nikon kom med en nå, og jeg har Canon. Og IS er nyttig når man trenger liten blender.
Odd Tore
Lars-Anders M.

Vakkert med uberørt natur. Men visst er det litt rot.
Torbjørn K.

Rot og kaos, men her ser jeg at det er tilsiktet. Så årets første hestehov i Trondheim, så nå er våren på god vei. Slike bilder er et tegn på at vi går en god tid i møte!

Torbjørn
Tone B.

Hei Odd Tore,

Dette gjør godt å se! Endelig :-)

Jeg er nok motsatt av deg og liker litt rydding rundt motivet i forkant av fotograferingen :-) Men ikke i alle tilfeller, og dette bildet er et av de tilfellene i mine øyner. Enig med deg at kvistene blir en fin ramme rundt blåveisen. Bildet er et fint bevis på hvilken flott årstid vi går i møte. Blåveisen kommer vi nok til å se i massevis av i ''ryddige former'' fremover her på dotten.

Riktig God Påske!

mvh Tone
Kjell Sigurd S.

Få vekster er vel i stand til å formidle så mye glede som blåveisen og du har fanget den i sitt rette miljø. Miljøet rundt bærer preg av å ha vært utsatt for vinter. Synes nettopp brytningen mellom nedfall/forfall og nytt liv og en ny årstid gjør bildet bra. Dette ble jeg i godt humør av!

Kjell S
Espen A. I.

Ærlig og rett på, noe som passer svært godt i denne naturopplevelsen. Blå blomster har alltid vært veldig nydelig, dette er ikke noe unntak.

mvh Espen
Stine J.

Hei Odd Tore,

Herlig å se at blåveisen presser seg fram til tross for kulde og snø. Våren er på vei og ingenting kan stoppe den. Bildet beskriver fint overgangen fra vinter til vår, som slett ikke alltid er en ryddig sak.

mvh Stine
Avsluttet .

En bild som visar att när våren väl bestämt sig, finns inget att hejda den. Den visar även växtkraft tycker jag, blommorna bryter igenom vad som än är i vägen.
Smaken är ju som baken, kanske jag valt ett något kortare skärpedjup.

Ett vårtecken som känns ända in i hjärteroten, klart lysande blå mot jordens bruna mylla.
Mvh
Elisabeth
Odd Tore S.

Nå er disse allerede avblomstret, og til onsdag skal jeg legge o-løp med lurepost ved siden av haugen, så det er sikkert like greit så de ikke blir tråkket på.
Å ta såpass nærbilder som dette på frihånd i ubekvem knestående er en balansekunst, og oppskriften min er den lengste lukkertiden som gir skarpt bilde med IS, og minst mulig blender slik at jeg er sikker på at fokus treffer. Søkeren på 300D er ikke særlig brukbar til å vurdere skarphet og dybdeskarphet, så man må stole på AF og nok dybdeskarphet i tillegg. Stativet er for langbent til småblomstbruk.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu