Bildet inngår i albumet Min Macro Verden - En samling av mitt macro perspektiv.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 105mm 1:2.8D DG Macro
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger771
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_185711} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Steinulf L.
Lekker komposisjon. Sv/hv gjør at bildet forenkles, det blir færre elementer å forholde seg til. Her fungerer det bra, selvom jeg synes blomster gjør seg best i farger.
ingebjørg fyrileiv g.
Har sett mange bevis på at blomster også er pent uten farger.
-selv om de får et helt annet uttrykk.
Dette ble veldig bra. Flott dybde og god gjentakelse.

vh ingebjørg

Avsluttet .
Rett og slett vakkert...

Stilrent og spennende med pene gråtoner og en velkomponert
komposisjon...

Hilsen
Bjørn-Erik
Kjell G.
Jeg er enig i rosen ovenfor: Stilrent og komposisjonsmessig meget bra.

mvh kjellg
Torbjørn K.
Rent og pent. Sort-hvitt presentasjonen forenkler et i utgangspunktet enkelt bilde, og det gjør det ekstra kraftfullt. Fokus sittter der det skal og jeg liker det smale fokusområdet. Mulig jeg hadde foretrukket at blomsten nederst ikke hadde vært kutta av ramma, og at alle blomstene bare hadde ''svevd'' i det sorte.

Torbjørn
Odd Tore S.
Jeg antar at dette er samme plante som i forrige bilde, dvs. hvit med gult til oransje i midten.
Skal jeg være helt ærlig, synes jeg at s/h versjonen her ble ganske tam i forhold til det fargebildet jeg da dannet meg av samme motiv.
Det var kanskje ikke så veloverveiet av deg å legge ut s/h bildet ut etter det meget innbydende fargebildet, det kan lett forvirre svake sjeler som meg.
Stilrent og kompmessig bra, må tenke over kuttet, men, som sagt, noe tamt.
Ha en riktig god påske!
Odd Tore
Roger K.
Hei hei, Tone!
Tja vet ikke helt Tone om det var den riktige veien å legge ut denne s/h versjonen etter fargeversjonen. Som Odd Tore sier virker det litt tamt i forhold til din fargeversjon. Dette har selvfølgelig med personlig smak å gjøre. Når det gjelder plasseringen i bildeflaten mener jeg du har gjort det riktige. Ser for meg det kuttete rosebladet i bunnen og da fått med seg hele bladet. Da blir det for mye luft under rosen i venstresiden og den løsninge er forkastet. Tror jeg har lyst til å se en fargeversjon av din løsning her.

En trivelig påske til deg også, Tone

Mvh RK
Jarle L.
Dette var smakfullt i fullt monn. Litt synd du har kappet kronbladet i bunnen, uten at det er noen krise. Fungerer fint i s/h. Du har fått en effektfull komposisjon ved bruken av dof synes jeg.

Jarle
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Tone.

Interessant og annerledes med sort/hvitt.
Savner litt mer skarphet på frøene i midten.
fint og ryddig.

Men foretrekker blomster i farger.

Mvh Inger Anne
Tone A.
Svevande blomar har du verkeleg fått taket på og dette bildet har eit elegant uttrykk. Fine former på kronblada som gjentek seg innover og med støvbærarane som liksom er motoren med propellen bak. Mot den mørke bakgrunnen ser eg ingen stilkar, der blomane er på veg innover i bildet. Pirket er kuttet på kronbladet nederst som øydelegg litt for inntrykket av det svevande. Eg likte nok betre blomane i fargar, og lurar på kva blomar du har brukt. Kjempebra jobba, du kan jo laga ein serie av desse, Tone!
:) Tone
Espen A. I.
Jeg derimot synes dette er bra, flott i sort/hvitt og det gjør at macroen blir noe utenom det vanlige.

mvh Espen
Jan Frode A.
Svevende og et mykt inntrykk, kanskje pga. sort/hvitt-formatet. Jeg syntes du treffer veldig bra med fokusplanet i dette bildet. Fine detaljer som skaper et interessepunkt. Myke overganger til bakgrunnen gir nesten et 3D inntrykk. Mykheten som du får fram her, tror jeg ikke ville blitt såpass framtredende om bildet hadde vært i farger. Pent, så absolutt og med et godt utsnitt.

mvh Jan Frode
Tone B.
Takk til dere alle for tilbakemeldinger.

Ser at meningene er delt og det er jo helt greit. Kjekt er det at bildet faller i smak og takk til Jarle Løv-Kjeldås for anbefalingen. At det en gjør faller i smak er veldig inspirerende.

Jeg synes også det er uheldig at blomsterbladet er kuttet nederst, og det samme gjorde jeg på forrige bilde av samme planten som forøvrig er en anemone. Dette ble gjort under opptak og selvfølgelig en blunder. Lite å gjøre med i etterkant bortsett fra å ta det med som en erfaring videre.

At blomsterbilder passer best i farger kan jeg være enig i, men etter å ha presentert en del fargesprakende blomsterbilder fikk jeg lyst å prøve meg på s/v. Selv liker jeg dette bildet like godt i s/v som farger og ønsket å presentere det bare som s/v. Kommer nok flere etter hvert :-)

Ønsker dere alle en riktig god påske!

mvh Tone
Jonny E.
Hei hei Tone

For min del kunne du også kappa kronbladet oppe tilsvarende det nede,
dette har etter min smak åpna bildet på en god måte.
Har du i tillegg flippa det horisontalt har det vært helt etter min smak.....

Ha ei god påske

. JonnyE
Stine J.
Hei Tone,

Blomster i s/hv kan være svært vakkert, så også her. Noen utbrente partier trekker litt ned. Fokus er velplassert. Utsnittet kan nok diskuteres, mulig en kutt fra toppen hadde gjort seg enda bedre. Den sorte bakgrunnen gjør seg bra her.

mvh Stine
Hallgrim B.
Stine fekk sagt det meste, men eg ville og trekkje fram at dette bildet gjor seg bra i svart kvitt. Det skal du
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu