Ferge i motlys
Bilferga Ivar Aasen legger til kai på Aursneset
Vanskelig utgangspunkt med sterkt motlys, men resultatet ble brukbart.
Har gått ganske hardt til verks med farger og kontraster, men jeg syntes det passet til det sterke lyset rundt ferga.
Kombinasjonen av bracketing og beveglig motiv er ikke så grei, så resultatet ville nok ikke stå for en pikselgranskning i full størrelse, men i den størrelsen vi kan legge ut her ser det ganske brukbart ut.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • EF-S 18-55
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetExposure bracketing, tre bilder med +- to steg
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1025
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_185737} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
John Andre A.

jeg!
synes det er en spesiell stemning som du har skapt her. Meget severdig, og flotte farger, uten at det blir for mye.
Nichlas K.

Jeg må slenge meg på kommentaren om at dette var absolutt en spesiell stemning! Får litt følelse av at den kommer for å sluke. Synd med det lille objektet på høyre side som stikker ut (horn?). Fargene var knallbra!
Kjell Sigurd S.

Fint sug inn i bildet her. Liker komposisjonen også, men skulle gjerne sett mer eller mindre til bryggen på høyresiden. Noen utbrendte partier her og der men det er vanskelig å unngå i så sterkt motlys. Horisonten ser ut til å helle litt mot venstre side. Fine mettede farger.

Kjell S
Egil S.

Jeg synes resultatet ble både spennende og flott.
Bjørn H.

Synes det her var et stilig bilde med mange detaljer, ville kanskje rettet opp brygga til venstre.
Einar J.

Henger meg på kommentarene ovenfor - med følgende bemerkninger/tillegg:
For meg virker brygga til venstre helt OK, bryggekanten framme i vater, og pålene i lodd. Vinkelen på stålbeskyttelsen er slik.
Enig med at ''hornet'' (det er vel kontrollarma for nødkjøring av lemmen vi ser - ikke?) til høyre skulle vært vekke, eller, som bemerket lenger oppe, at vi skulle sett mer av brygga.
Ikke lett med bracketing og bevegelser nei, men med litt mer arbeid med området på himmelen rundt ferga, blir dette helt topp, krever bare litt mer arbeid (ev. litt kloning) der ferga skjuler himmelen. Som det nå er blir det litt for mye ''glød'' rundt ferga.
Rett opp dette, vis det til noen i ''Fjord 1'', så er det i neste magasinet deres.
Topp utgangspunkt dette! Bra!

mvh
esjac
Einar J.

Hei igjen.
Må bare få legge til en kommentar til.
Jeg gikk nå inn og så på de andre bildene du har her, og ser da at jeg har bokmerket noen av dem. (Jeg er ikke så flink til å legge merke til navn - beklager JIR.)
Dette med bracketing og blending er jo noe du kan, det viser du i flere av dine andre bilder, så da må jeg bare forsterke kommentaren min over om at med litt mer arbeid rundt ferga, så blir dette her også helt topp, som noen av dine andre arbeider er.
Om du tar deg tid til dette, legg ut en annen versjon her da, så vi får se resultatet! Dette kan du!

mvh
esjac
Jens Inge R.

Takker for kommentarer,
Må vel si meg enig med det meste, bortsett fra det som gjelder oppretting av brygga til venstre, den er (som Einar Jacobsen også bemerket) skeiv i utgangspunktet. Horisonten heller nok litt ja, men ikke så mye som pålene på sida av brygga skulle tilsi.
Ellers ville også jeg veldig gjerne hatt med mer av fergelemmen på høyre side, det er jo liksom den ferga er på vei mot, men med 18mm er det begrenset hva man får med, så lenge jeg skulle ha med den lange brygga på venstresiden. Vurderte også å klone bort dingsen oppe til høyre, men lot den være der, synes ikke den forstyrret så mye. Mer vidvinkel hadde gjort seg i dette tilfellet, (10-22mm eller 10-20mm står på på ønskelista)
Får se om jeg får anledning til å gjøre en litt bedre jobb med detaljene i billedbehandlingen her, det gikk litt kjapt denne gangen, er nemlig i ferd med å reise på påskeferie. Tar med PC'en så får vi se.

Jens
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu