Liten elv med snø
Har brukt RAW shooter til konvertering, men har gjort lite endringer. Så dette er nesten 'rett ut av kamera'. Jeg likte at det er så grått med liten kontrast og myke skygger, men usikker. Hva synes dere?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-11 22:38:54
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde48mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/1000s
  • FilmtypeRAW, ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger912
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_185782} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Torbjørn K.
Jeg er generelt litt tilhenger av ''spreke'' farger og kontraster, så for meg ble dette noe blasst og kjedelig. Nå er det da også slik at ikke alle bilder behøver å være slik, så kanskje dette er tilsiktet også. Jeg liker ideen med bekken som svinger seg frem og tilbake innover i bildet. Dette skaper fin dybde, men kanskje en lavere kameravinkel ville fremhevet dette enda mer? Jeg synes kanskje det blir litt trangt i forgrunnen, men liker godt skyggenen innover i bildet. Et par mørke områder i bildet gir interessante blikkfang.

Torbjørn
Siri Elisabeth J.
Hei på deg og lenge siden sist!

Tittet litt i mappen din i dag. Synes du har gjort mye fint.
Så til dette bildet: Liker sånne stille bilder av og til. Jeg savner nok mer kontrast for å få frem skyggene. Skulle ønsket den nederste ''tunge'' lå fri. Da hadde ''slange'' formen på bekken blitt en hel form, om du skjønner hva jeg mener.
Kanskje jeg ville ryddet litt i småsteinene bak der også, men det er jo juks (hi hi)

Ha fin påske:-))

Hilsen Siri
Jarle L.
Greit motiv, men synes snøen er for ''grå'', som gjør bildet flatt i mine øyne.

Jarle
S. N.
Hei, liker både ide og gråtoner, men komposisjonen virker litt ''uforløst'', uten at jeg klarer helt å sette fingeren på hvorfor. Øvre halvdel av bildet er veldig fin, men blikket mitt blir likevel hengende helt fast forgrunnen. Silje
Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer og gode forslag. Jeg har nå laget en v2 - lysere, men fikk den ikke bedre enn her uten å få mye fargestikk (synes også denne ser noe vel rosa ut, men det var det beste jeg fikk til. Kan sikkert få vekk noe av det rosa ved å legge til litt gult for eksempel, men skjermen min er ikke helt frisk og tar ikke sjansen på å herje for mye med bildene. Lage noe som ser bra ut her og helt forferdelig på alle andre skjermer).

Torbjørn: Ja, ser at det kunne vært bedre med et lavere standpunkt. Kom verken nærmere eller lavere - stod på en bro (og ville nok ikke vadet ut der - uten at det er ment som en unnskyldning *S*).

Siri Elisabeth: Jeg har ''båret'' stein for deg. ;-) Har ingen betenkeligheter med å gjøre den slags endringer på bilder som dette. Kom bare ikke på det av meg selv - syntes ikke det gjorde noe med steinene.

Silje: Skjønner hva du mener. Det var bakgrunnen jeg likte med motivet, men kom ikke nær nok der jeg stod på broen og måtte ha med mer forgrunn. Det blir ganske tungt i bunnen/forgrunnen her.
Odd Tore S.
Det bilde som er begynnelsen på noe, men som ikke helt ble det.
Jeg synes at det ble i overkant trangt i forkant, du har nesten brukt skohorn for å få plass til den åpne delen av bekken her, og kuttet snøkanten.
Bakover ser jeg noe som kunne vært en fin bue i bekkeleiet og antydningen til en sidedal med litt spennende lys, men ingen av delene får leve det ut innenfor bildeflaten. Her er også tekstur i snøen som kunne vært utnyttet.
v1 ser ut til å være inspirerert av dagens vær, v2 er mer optimistisk uten at tegninger i snøen og skygger overbeviser helt. Men dette er da heller ikke et enkelt motiv med hvit snø og helt mørkt vann, og mellomtoner som må trimmes på plass mellom disse.
Sporene i snøen i forgrunnen er litt artige.
Odd Tore
Øyvind A.
Formene er fine, men jeg synes ikke komposisjonen er helstøpt nok (trangt på sidekantene nede, litt for mye flate oppe). Det kan se ut som du kunne fått mer ut av dette med et annet standpunkt og utsnitt.
Ø.
Jan Frode A.
Jeg går kanskje litt mot strømmen her. Har kikka på bildet endel ganger, på litt forskjellige skjermer. Liker versjon #1. Det er noe med dette myke inntrykket i lys og gråtoner, sammen med formene i landskapet, som tiltaler meg. Liker bildets oppbygging, der jeg føler at elva innover; disse bruddene i det snødekte, gir en fin bevegelse og dybde. Noen spredte steiner hist og pist som jeg ikke blir helt enig med meg selv om de virker forstyrrende eller ei.

mvh Jan Frode
Caroline M. S.
Takk for nye, fine kommentarer. :-) Tror ikke jeg hadde fått til dette så mye bedre om jeg hadde hatt kommentarene deres før jeg tok bildet (måtte stå på den broen som var der og hadde det utstyret jeg hadde), men kommentarene er veldig nyttige for meg for å lære og se bedre og komponere bedre. Jeg ser helt klart hva dere mener og vil kunne ta det med meg til andre motiver. :-)
Inger-Lise S.
Hei igjen! Jeg bruker ikke å ''bosette'' meg under folks bilder og strø på med flere kommentarer, men det er lenge siden jeg har sett i mappen din. Og jeg ble begeistret, men under dette bildet ble jeg forundret.
Trolig bør jeg sette et alvorlig spørsmålstegn med egen dømmekraft, ut fra hva jeg leser ovenfor...Jeg trodde den tiden var over, hvor jeg lot meg så lett begeistre...Men jeg finner ikke noe å sette fingeren på her ( har lett!).
Jeg syns bildet er rett og slett deilig.Skulle gjerne hatt det i min portefolie.
På toppen av alt liker jeg best v#1 og..Ja,ja ;-)

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu