Hettemåke i vårdrakt
I sin vakre vårdrakt er hettemåken elegant når den inntar en av sine karakteristiske spill-positurer.
Bildet inngår i albumet Hettemåke i vårdrakt 2006 - Hettemåkens vårdrakt, med kraftig burgunderrød ben og nebb, samt gråblå vinger mot ellers hvit fjærdrakt , er vakker. Bildene i serien har også tydelig eller kraftig fargeskille mellom lyse og mørkere toner etter det lys opptakene er gjort i.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1176
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_186029} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
ingebjørg fyrileiv g.
Det er så fint å se bildene dine! Dette var supert. Fine farger, god skarphet og fin bevegelse i foten. Bakgrunnen er behagelig og ren og hele bildet har en god helhet. Lyset som treffer bak på hettemåken er også fint.
Kan ikke finne noe å trekke ned på.

vh ingebjørg
Torgeir S.
Flott fugl, fine fargetoner, godt eksponert, rett og slett et fint ''artsbilde'' av Hettemåken i vårdrakt.

Det nærmer seg nordovertur for deg, håper du gleder deg til å se vår vakre natur. Vi har mange klubbmedlemmer som ser frem til å treffe deg og høre hva du har å si, snakkes!

Mvh. Torgeir

Thorfinn B.
Har sett noen begynner å ''gå lei'' fuglebilder, noe jeg også holdt på gjøre helt til jeg var på fordraget ditt i Sarpsborg (Fokus FK) og fikk sett nærmere på dine utsøkte fuglebilder. Har i ettertid forsøkt litt selv og ser jo nå at en fugl ikke bare er en fugl som lett kan avfotograferes, ei heller de vanligste artene som f.eks en Hettemåke. Å fotografere selv de vanligste fuglene til gode resultater er faktisk like vanskelig som å gjenskape de mest vanligste hverdagssituasjoner over til gode bilder.

I dette tilfellet synes jeg du har fanget en interessant positur på måka samt fått til en god komposisjon. Blikket på måka er intenst og imponerende direkte. Foten som er ''steget'' er utsøkt og er selve prikken over i'en. Mulig det kunne vært noe mer luft i underkant for å fremhve steget ytterligere, men det blir mest pirk.

Det tekniske er en selvfølge i dine bilder og noe man ikke trenger å kommentere. Blåstikket som sikkert skyldes selve vinterlyset (f.eks litt på efta'n) er nok ''naturlig'', men personlig synes jeg det blir for prangende i bildet og fint kunne vært dempet et lite hakk. Uansett, bra bilde og et bilde som gir meg ytterligere inspirasjon til å forsøke mer fuglefoto i år.

Bjørn H.
Et meget flott bilde etter min mening, det jeg mest er imponert over er din teknikk, fotograferer mye selv, og når jeg manipulerer i p.s. ser jeg ikke hensikten med raw format, men med de dokumentariske bildene dine, ser jeg fort hensikten også med godt fotoutstyr. Kjenner flere som sverger til RAW teknikk, og selv vil jeg utforske dette mer, men da også kunne legge inn og justere bildet rett datamessig.Så jeg får finne ut om canon har det rette converteringsprogrammet eller om jeg skal benytte annet.
Som sagt et flott bilde, skulle gjerne også sett fuglen i sitt rette miljø.
Mvh.Bjørn
Gerry F.
Jeg er hypnotisert av skaprheten i dine bilder...teknikken står i høysetet og fremheving av ''modellene'' er eksemplarisk utført...*tar av meg hatten*


Gerry
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Jepp, Torgeir, det nærmer seg, og forventningene er store også hos meg!

Det var hyggelig lesning fra deg Thorfinn! Når det gjelder blåstikk er jeg nok litt uenig i det, dette gjengir inntrykket så godt jeg makter fra opptakssituasjonen. Se forøvrig at stjerten er en anelse gul og at høylysene langsmed halsen/hodet er omtrent nøytralhvite.

BH: Et bilde som dette blir en næmest umulig oppgave i annet enn RAW-format, ikke minst av hensyn til dynamikken. Canon har egentlig ikke noe helt godt konverteringsprogram for egne RAW-filer, men det utmerkete konverteringsprogrammet RawShooter - www.pixmantec.com - er det jeg bruker (en gratisversjon og en mer viderutviklet betalversjon fins). Forøvrig er denne fuglen i sitt rette miljø, hvor den deltar i vårspillet på isen.

GF: Opptaket er gjort i motlys med kombinasjon av reflekterende is og noe disig sol - samt selvsagt fuglen i sin aller beste puss på akkurat denne tiden. Og dette er ikke det første blant mange opptak over mange timer og dager, og blir heller ikke det siste!

MVH CA
Bjørn H.
Takk for tilbakemelding, laster ned RawShooter og prøver det:)
Bjørn
John S.
Den satt!
Gro K.
Ja, dette ble flott, som vanlig. Ikke overrakende når det gjelder deg. Den uskarpe foten ''gjør'' bildet. Nydelig lys.
Gleder meg til å se flere av bildene dine fra disse dagene. Jeg får ikke sett mine resultater før etter påske. Sånn er det når man bruker dias. Men de kommer neppe til å kunne konkurrere med dine.
Liker godt blåtonen i isen, og det fine lysstreifet over nakken på måken i sin fineste vårdrakt. Etter aktiviteten å dømme bli det nok småtroll i år også.
Hilsen Gro.
S. N.
Enig i at dette var veldig bra. Liker spesielt godt lyset som treffer fuglen på bakhodet og strømmer nedover og skiller måsen godt ut fra bakgrunnen og er med på å lage dybde. Artig med bevegelsen i foten og glimtet i øyet.

Silje
Stine J.
Hettemåkedans. :-) Artig positur på denne måken gjør bildet spesielt. Flott!

mvh Stine
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer!

John, DEN sto faktisk, det var VI som satt der (den sto) - eller så var det Gro som satt der da den sto der.

SN og SJ: Disse hettemåkene er spesielt fine og poserer spesielt aktivt en kort tid nå på våren - ikke alltid det faller så godt sammen med is og lys som det gjorde for et par dager siden.

MVH CA
John S.
Dette var meget oppklarende, tenk om vi hadde stått der og den hadde sittet og fotografert.

Jeg la også ut et bilde av en av disse typene bilde nr. 230070. Mitt bilde er mye mindre farve i. Jeg tror ikke det først og fremst kommer av min farvestyring men at lyset spiller en vesentlig rolle. Men vi har også snakket om forskjellen i dynamikken på våre to dorskjellige kamera. Men hvor stor rolle spiller optikken inn når det gjelder farvegjengivelse?

Et annet poeng er at om en uke eller to så lar det seg neppe gjøre å ta slike bilder av hettemåkene. Da er de i gang med parring, reir og egg. De lager mye støy nå men det blir bare mer og mer. Når de har etablert seg på den øya som vi/dere satt ved så vil den nok prøve å jage oss. Sist sommer dreit den på meg. Treffpunktet varryggen på jakka og bak på buksa. Jeg måtte sitte på en avis da jeg kjøret hjem.
Kjell G.
Litt sent på banen med kommentar...

Jeg registrerer at det meste allerede er sagt, og det er ikke vanskelig å slutte seg til alle lovordene ovenfor. Om jeg skulle ha noe å nevne, måtte det være et ønske om litt mer ''luft'', i hvert fall nede.

Til John S: (''Sist sommer dreit den på meg''. )
Velkommen i klubben! Etter rundhåndet å ha delt ut 4 kneippbrød til disse rakkerne for å få noen fluktbilder, ble det kvittert med et par fulltreffere på den glade fotografens rygg. Det var forsåvidt greit nok; i gamledager brukte jeg kaliber 12 på forfedrene deres i stedet for 300 2,8. Så ble vi da på en måte ''skuls''.

mvh kjellg
Geir Arne M.

Det er tiden for strutting av både det ene og det andre. Noe jeg har lært siste året er at nærbilder av alle fugler gir alltid særtrekk. Selv de mest vanlige som skriker og bærer seg rundt oss har særtrekk.

Denne karen her - som ikke står noe tilbake ang. skriking etc , er på alerten og brisker seg. Gjerne mer luft under som KG antyder.

Teknisk helt på topp.

mvh
geir
Inger-Lise S.
Hyperelegant positur.Meget dyktig presentasjon av en selvbevisst modell.

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu