Hettemåkepar i vårdrakt 110406
Bildet inngår i albumet Hettemåke i vårdrakt 2006 - Hettemåkens vårdrakt, med kraftig burgunderrød ben og nebb, samt gråblå vinger mot ellers hvit fjærdrakt , er vakker. Bildene i serien har også tydelig eller kraftig fargeskille mellom lyse og mørkere toner etter det lys opptakene er gjort i.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger763
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_186624} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Robin J.

Artig positur på disse to. Fint bilde med flott lys og det tekniske er selvsagt ok.
Mvh RJ
Avsluttet .

Ja det var en artig positur. Hettemåkene er flotte fugler som tar seg godt ut på is og snø som du har vist her.

Det er ikke alltid like lett å få til bra bilder med såpass lyse farger med nær hvit bakgrunn men her har du fremdeles fått til en meget dugelig kontrast. Den blå fargetonen tar seg godt ut.

Jeg ser at du har et par flekker over stjerten på fuglen til høyre som muligens er støv på CCD brikka. Disse burde ha blitt fjernet i photoshop.

::are
Carsten A.

AB:Nei, dersom du mener lyse flekker på mørk stjert, er jo det selvsagt ikke støvflekker på brikke, det burde være ganske greit å forstå. Stjerten her viser ellers stjertfjærene korrekt, se det samme på venstre fugl, hvor stjerten er litt utenfor skarphetsområdet og de lyse deler av stjertfjærene ikke trer så tydelig frem.

MVH CA
Børge J.

Hei,jeg ser også at du har støv på brikken din, like over den hvite flekkene på stjerten og, en i bakkant av vingen.
Men det er jo så sin sak.
Jeg synes bildet blir for blått, nesten unaturlig blått.
jeg synes det hvite må være hvitt,og ikke blåstikk som her.
men det er jo min smak.

BJ
Carsten A.

BJ: Dersom du mener den mørke flekken på vingen, går den igjen på flere bilder av samme fugl i ulike posisjoner, så det dreier seg opplagt om en flekk som fuglen har akkurat der. Det samme feltet på isen der det skal være en støvflekk på brikken går igjen på isen (i litt ulike posisjoner på den samme bildeserioen), og er trolig en uskarp etterlatenskap fra en fugl, en brødsmule el.lign.

Når det gjelder fargebalansen se på verdiene i høylysene, spesielt venstre fugl.

MVH CA

Børge J.

Nei, som jeg sier er det de to OVER vingen og en på vingen.
jeg ser de to på vingen, men det er ikke de jeg mener.

BJ
Lars-Anders M.

Er det ikke farvestikk her. Ellers ok.
Magnus A.

Fin positur på disse to,og fine duse farger,bra fanget og flott eksponert.Jeg ser også støvflekker på bildet,spes.de to over vingen(den sorte vingespissen)på den nederste måken.
Magnus.
Eivind F.

Artig bilde! Blikket mitt blir dratt mot hodet til den nærmeste måka - Det er noe ''rart'' med skyggene der, ser litt pikslete ut på en måte. Fra rett bak øyet og til der ''hetta'' slutter.
Avsluttet .

Nå er ikke jeg så veldig erfaren, men for meg blir dette for blått. Har ikke kameraet noe som heter hvitbalanse som man kan stille inn for å få det hvite hvitt? De røde nebbene og beina virker også litt glorete og det sorte i hodet litt solarisert, liksom.
Men skarpt og fint, og artig positur på måkene.
Ole Birger S.

På min skjerm stemmer ikke dette. Fargen på hodet ser metallisk ut, det lysebrune går direkte over i svart uten jevn overgang. Det samme på føttene til begge måsene. Det røde går rett over til svart. Også det samme på de svarte vingefjærene. Der skifter det fra lyse grått til sort, altså kun to farger. Jeg har en ny og brukbar skjerm. Det kan være min skjerm som gjør dette, men jeg har ikke sett denne effekten på noen andre bilder her på dotten, og jeg har sett på mange bilder.
Jorun Kristin N.

Heisann!
Nå bare lukker jeg øynene for kommentarer før meg,
Positur og farger helt topp.
Sitter igjen litt misunnelig på deg som har fanget disse vakre fugler.
Mvh Jorun
Kjell G.

Jeg håper vi ikke kommer dit med vurdringene våre at et eventuelt støvkorn på en brikke skal være utslagsgivende for om et bildet er bra eller ikke.

Det skulle ha vært svært tett med støv her om ikke dette bildet er bra, for å si det sånn.. Posituren til fuglene er avgjørende, sammen med flott lys, skarphet og detaljering. Det er mulig at tendensen i blått er noe i overkant, men det klarer jeg ikke å avgjøre med den skjermen jeg sitter på her.

mvh kjellg

Gro K.

Hei Carsten.
Jeg skal ikke blande meg inn i koret om støv på brikken. Jeg må ha en ''snill'' skjerm, for jeg ser ingen støvkorn. Derimot ser jeg helt vanlige, utflytende reflekspunkter i is ute av fokus, slik det blir når isen er så porøs som nå. Det er akkurat det samme ''fenomenet'' på mine bilder, og jeg bruker dias !!! ''blåstikket'' er heller ikke til å unngå, men det som er hvitt på hettemåka er da så hvitt som det går an, i hvert fall på min skjerm.
Det ble mye flisespikkeri og lite ros i mange av kommentarene synes jeg.
Det er heller for lite enn for mye rødfarg på nebb og føtter (en anelse undereksponert for at det hvite ikke skal brenne helt ut ). Det er altså ikke ''lagt på'' ekstra rødfarge i photoshop.Bare ta en god titt på hettemåkene nå i vår/kurtisedrakt.
Fint bilde, Carsten. Det er akkurat sånn det er på Østensjøvannet om dagen, kurtise, utskjelling av rivaler, mobbing og et utrolig lydnivå.
Hilsen Gro
Kjell Sigurd S.

Artig situasjonsbilde av hettemåke. Det er et fantastisk skue med all kurtisering og rivalisering om dagen. Synes du har fanget nettopp det på en fin måte her.

Støv som nevnt er ikke vesentlig for bildets innhold, kun for presentasjonen. Tror du best selv er i stand til å vurdere om det som ses skal være slik eller om du vil retusjere/klone. Jeg synes eksponeringen din ser tilnærmet perfekt ut. Hettemåken har så mye hvit fjærdrakt at de er vanskelige å få til.

Rødfargen på ben og nebb er kanskje i øvre del av skalaen. Det jeg reagerer mest på her er hodet til første måke. De mørke flekkene bakerst på hetten gir inntrykk av ''overbearbeiding'' i PS el.l. Med forbehold om at fuglen faktisk er slik...

Alt i alt mener jeg dette er en fin dokumentasjon på våryre hettemåkers liv, men du har gitt oss så mange fantastiske fuglebilder at dette vel ikke når helt opp i din portefølje :-)

Kjell S
Carsten A.

Når det gjelder rødfargen på ben og nebb kommer den for dårlig frem her - som den stort sett alltid gjør i motlys. Nylig ankomne hettemåker har en kortere tid kraftig nærmest burgrunerrød ben og nebb - dette kan muligens skrive seg fra vinteropphold i Camargue (Rhone-deltaet), hvor et spsielt plankton bringer frem denne fargen. På bildet her er fargen altså for svak snarere enn for sterk (eller ''glorete'').

Det kan se ut som jeg har fått noe posterisering i den mørke hetten, trolig resultat av ferdigstilling på en LCD-skjerm (det eneste jeg hadde i påsken) som ikke viste dette særlig tydelig.

Eksponeringen er skjedd med +1 EV, avgjørende for denne type motiver.

MVH CA
Henrik H.

Motivet er jo knall da... hehe
kunne ligget under kategorien humor, med en annen tittel... hehe
Stig Morten S.

Slenger meg med i koret med superlativer her Carsten Arnholm. Synes dette var ett av de bedre og morsomme fuglebildene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu