Farvel til en snorutløser
Siste bilde med snorutløser som har tjent meg trofast i mange år.
Bildet inngår i albumet Våryre bilder - Litt av hvert som blir resultatet når min makro-botaniske utløserfinger våkner til liv etter vinteren.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger403
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_188252} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Ann F.

140 visninger og ingen kommentarer så langt er antagelig ny negativ rekord på mine bilder.
:-)

Enten er
1) Tittelen og underteksten utformet slik at dere tror jeg at ikke vil ha kommentarer, men at bildet er bare er en ''sukkogstønnoggladsluttmelding'' -
eller at -
2) bildet er for likt alle de andre meget gode blåveisbildene som legges ut, at det faller gjennom sammenlignet med dem.

Hvis 1) - OK - de det angår i underteksten har forhåpentligvis lest den og tatt den til seg positivt.
Hvis 2) - også helt OK. Jeg tåler det uten problemer. Men hva kunne jeg gjort bedre for at det skulle bli et godt bilde?

/Ann
Robin S.

Nydelig utført macrobilde. Kanskje burde det vært mer luft rundt den øverste blomsten, nå virker det litt trangt øverst til høyre.
Tone A.

Dette vakre makrobildet av blåveisane har eg ikkje sett før nå. Tittelen gjorde at underteksten ga ei fin skildring av å avslutta eit samarbeid. Eg brukte også fjernutløsar ved siste bildet mitt, men eg synes at det ikkje er lett å bruka den når ein ligg på kne og støttar albuane. Det er fort gjort å røra på fotoapparatet og fokuset når ein må bruka eine handa ein på fjernløsaren! Det blir heilt annleis når ein brukar stativ, det går ikkje ved låge blomar.

Det eg ville gjort annleis her er at eg ville hatt litt meir luft ved høgre kronblad ved kanten, og litt meir øverst også. Nå kan det jo vera eit framandelement som gjer, at du har valgt å kutta slik. Bildet har eit mjukt uttrykk pga den duse grøntona bakgrunnen, og dei duse blåtona kronblada.
Stilkane er litt annleis enn andre blåveisbilde, pga at den høgaste blåveisen står med ein stilk som ei skrå rett linje. Det er litt bøy øverst på den låge stilken. Skarphetsplanet ligg på stilken under begerblada, som kjem fint fram. Eg lurar jo på kva blendar og lukkart du har brukt. Flott komposisjon med dei to blåveisane i forgrunnen, og den duse bak som gir litt dybde. Fine fargevalørar og blåveisane verkeleg strekk seg mot lyset.
:) Tone
Tove L.

Hei Ann!
Jeg syns dette var et fint blomsterbilde jeg :-). Komp. messig så trenger det ikke noe mere luft for min del. Bakgrunnnen er perfekt. Jeg ville kanskje hatt litt mere skarphet på èn av blåveisene. (Selve blomsterbladene). For meg så blir fokusen dratt mot stilkene som er veldig skarpe og fine men ikke den fine blomsten... Bare et synspunkt fra min side :-) Sees 9. mai.
Hilsen Tove
Kjetil H.

Ann

Du er normalt en mester i bevisst plassering av fokuspunkt, men jeg synes dette bildet blir litt så som så. Både stilk og kronblader er delvis i fokus, og mine øyne blir ikke helt enig med seg selv om hvor de vil hvile.

På min Canon har jeg en IR-fjernutløser som virker opp til 5 meter fra kameraet. Helt suvverent til makro..


KH
Ann F.

Takk for kommentarer.

Fokus er på øvre del av stilken til knoppen, for å få frem den mogopp-lignende behåringen som kommer frem i motlys.

Tone: Blender f/2,8. Mitt stativ kan flate ut beina så jeg kommer så godt som helt ned på baken, så jeg har begge hendene fri - en til fokusering og en til snorutløser.

Kjetil: ny snorutløser er på vei, i mellomtiden er en lånt, så det årner seg. KM har ikke IR, men med ledning, enten 5m eller 0,5 m. Uunnværlig, og til mer enn makro!

Robin og Tove: det var noe nesten helt inntil i høyre kant, derfor avslutningen der. Men selv synes jeg det ikke trengs mer luft.

Mvh Ann

ingeborg w.

Jeg kommenterte ingen bilder igår ettermiddag og kveld, har ikke hatt tid, derfor ikke før nå. Et bilde med behagelige, duse farger, savner litt luft til høyre, ikke oppe, men det har du forklart grunnen til. Det er et blad som dekker for de fleste hvite greiene i midten på den høyre blomsten og det er litt trist. Bedre enn mye dette, men ikke så bra som ditt beste.
Steinulf L.

Blir litt forvirret og leter etter en fokusforankring, men finner ingen. Ellers en fin komposisjon,men du er ikke i mål her.
Odd Tore S.

Dunbløt hårete, pastell, skarpe hår og resten passe uskarpt.
Kan jeg få si at det virker litt mer rutine enn mange av dine andre blomsterportretter.
Men snorutløseren, den fikk ikke være med på sin egen avskjed? Og hva nå? Satser du på selvskudd?
Odd Tore
Ann F.

Ikke helt i mål, forstår jeg, takk for ærlig melding!

Odd Tore: rutine, uff da, håper det aldri kommer så langt. Her forøkte jeg å fremheve hvor dunete blåveisen er, men det er klart at komposisjon etc., er mer vanlig enn mye av det jeg har.
Selvskudd synes jeg høres lovlig drastisk ut. Å nei da, blant mye av det gode FdN gjør, er at man får venner der. Faktisk mennesker jeg aldri har møtt, men som nesten går ut av sitt gode skinn for å hjelpe meg. En har lånt meg en ekstra snorutløser han hadde inntil videre, og en annen har klart å oppspore en for meg i en butikk og kjøpt på mine vegne, den er antagelig nettopp nå i buken av et fly, godt innpakket og på vei til min postkasse. Så snart har jeg 5 m lang snorutløser. I tillegg ble jeg tipset om at B&H i NY kan skaffe på rimelig kort tid, så der har jeg bestilt en kort.

Mvh Ann
Odd Tore S.

Selvskudd = selvutløser.
På den 20D som jeg av og til låner, er fjernutløser hysterisk dyr, og da må man ty til selvutløser og speillås for å komme i mål.
En nokså upraktisk kombinasjon til tider.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu