Undrer meg på hva jeg får å se -
bakom de grønne blade . . .
Bildet inngår i albumet Våryre bilder - Litt av hvert som blir resultatet når min makro-botaniske utløserfinger våkner til liv etter vinteren.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetLitt vel lys på toppen av knoppen, jeg vet det, men ville gjerne få godt frem at den våget seg opp i lyset. Kan noen gi meg et tips om hvordan jeg får akurat DET lyse feltet til å bli mer gyldent, å gi følelse av sollys?
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger586
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_188500} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Hans Jacob H.
Det eneste som mangler her, er et par øyne på den lille nysgjerrige knoppen. :) Fin makro med lett blanding av lite skarpt blikkfang og uskarpe linjer som ''bærer'' knoppen i bildeflaten. Rødfargen ville jeg kanskje valgt å tone ned ørlite, den ble litt vel kraftig på min skjerm. :)
Morsom tittel også forresten, som gir bilde det lille ekstra.
Ole David P.
Hei Ann

Det som fascinerer meg ved de tre siste bildene dine er fargene, og de myke overgangene mellom fargene.
Disse bildene ville sikkert ha gjort seg i stor forstørrelse.

Mvh

ODP
Tom A. T.
Nydelige farger, men det som fenger kanskje enda mer er buen på bålveisen som videreføres i bladet til høyre. Det lyse området til høyre kunne kanskje vært noe dempet, men uansett er det svært så severdig.
mvh Tom T
Odd Tore S.
Dette kan jeg like, fint plassert skarphet på det lille dunhodet som er på vei opp så det står ut fra omgivelsene, kompen sitter, og overgangene i fargetoner er myke.
Det ser kaldt ut, og det passer bra for tiden.
Mulig at litt mørkere bakgrunn med mindre kontrast hadde fått dunhodet til å stå enda bedre fram. Og som vanlig skulle jeg likt litt mer dybdeskarphet på hodet, nok til at toppen også sto fram skarpt, mens samtidig bakgrunnen holdt seg like uskarp. Det fysikken forbyr, ordner PS! Men dette er ikke ment som kritikk av bildet, det er mine oppfatninger om hvordan jeg ville forsøkt å behandle samme sak.
Mer gyldent lys på knoppen? Tviler på at det hadde sett naturlig ut med såpass kalde farger ellers. Om det hele hadde hatt et svakt anstrøk av gyldent f.eks. fra skyer ved solnedgang, hadde det blitt en annen sak.
Blåveisteppene i Veritasskogen overlevde o-løpet på onsdag og sto flott i kveldssola da jeg tok inn postene i går kveld. Jeg tviler på at jeg har tid og evner til å få noe ut av dem, men svevende blått i motlys så ganske dekorativt ut. Finnes på åsryggen sydøst for p-plass Henie Onstad.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.
Hei Ann. Dette var virkelig et flott bilde! Et noe ømt og nært uttrykk.. Ser ut som den strekker seg forsiktig fram med sin nyskjerrighet. Flott skarphet og fine kontrast farger. Behagelig å se på. Vakkert.

hilsen ingebjørg
Steinulf L.
Dette synes jeg var meget gjennomarbeidet og fint. Du har sett et spesielt motiv,fått det inn i en god komposisjon,med et teknisk godt resultat. Meget pent på min skjerm.
John S.
27. Oktober er temaet Makro på kveldens fotokonkuranse i østandsavdelingen av Biofoto. Da skal jeg ikke levere inn noe bilde. Det har ingen ting for seg. Her har jeg og de fleste andre møtt vår overmakt.

Flotte bilder.
Lykke til.

John
Tone A.
Nydeleg bilde med duse fargar og smalt skarphetsplan med fine bua linjer på den velse knoppen og bladet. Harmoniske fargar som gjentek seg, dvs knoppen sine rødtonar som går igjen i bakgrunnen. Og dei litt lyse grøntonane i skuggepartiet, mot det lysegrøne baldet med frisk grøntone. Eg er enig med Odd Tore når det gjeld lyset her, og ser det sjølv på mine makrobilde. Vårlyset er kaldt og lyst iallefall om morgonen. Det er lyst på det duse bladett i forgrunnen, knoppen og på det vårlege lysegrøne bladet bak. Rødtonane i bakgrunnen er friske og er ein flott kontrast saman med det vårlege grøntona bladet.
Den bua stilken og knoppen som kikkar opp frå skuggen og opp i lyset, gir bildet eit ømt uttrykk. Ved hjelp av den vesle stilken med knoppen har du fått fram eit vakkert bildet med duse fargar og vårleg lys. Tittelen står flott til bildet.
:) Tone
Thomas M.
Nydelig ja, rett og slett nydelig!! du skuffer aldri du:) alltid noe interessant og nytt. dette var veldig pent, spennende og dristig komposisjon. liker alle fargetonene. og rammen passet fint inn.

mvh thomas mørch
Bård Lauris H.
Den eneste tingen jeg ville sett anderledes her er bladet som kommer litt i forgrunnen til knoppen. Ellers er det en meget severdig bilde, med fine farger og bra balanse.
Nils B.
Som de fleste av dine bilder i denne sjangeren så føyer dette seg pent inn i rekken over oppleveser på nært hold, og da gjerne med en dash av lekker komposisjon. Som seg hør og bør Ann, dette kan du.
mvh Nils
Stig Børre E.
Delikat er vel rette ordet for å beskrive dette. Bildet skiller seg ut på en meget posisitv måte blandt mylderet av macrobilder nå om dagen. Flott komposisjon og deilige sarte toner. Rett og slett balsam for sjelen.

M+

StigB
Rolf J.
Nydelig, ellers er det meste sagt av andre.
Rolf
Mone S.
Hei.

Å de er tilå spise opp, sånn som de dingler opp av avgrunnen for å sjarmere oss. En nydelig macro med et gledelig budskap.

Mvh Mone
Kjell Sigurd S.
Dette er til å drømme seg bort i. Fine myke toner og linjer, og midt i dette titter livets begynnelse opp. I like!

Kjell S
ingeborg w.
Behagelige farger, glad de ikke er for sterke. Bladet i bakgrunnen med bueformen er vel så viktig som blomsten i fokus synes jeg. Litt synd at bladet foran tangerer blomsten.
Thorfinn B.
Fine farger og fin gjentagelse. Utover det, litt for pentogpyntelig, uten at det gir meg de store vibbene. Mulig jeg ville valgt enda tettere utsnitt...(?).
Ann F.
Tusen takk for kommentarer!
Bildet er redigert på min CRT-skjerm, godt kalibrert. Det ses nå på en noe lys LCD-skjerm og er ikke godt nok i den visningen. Synes jeg.
Kunne kanskje vært litt tettere fra topp og venstre.

John S.: det var da verst da, takk for tilliten, men er nå ikke så sikker på at det slår til. Og dessuten - noen skal vel innta 2. og 3. plass også. . . . :-D
Odd Tore: kjekt at du oppdaterer oss om lokale blåveissteder! Mener du P-Plass ved Henie-Onstadsenteret?
Thorfinn: Jeg ville blitt direkte overrasket om du hadde fått vibber av noen særlig størrelse av dette, noe mer ulikt din stil kan knapt tenkes. Så derfor ekstra takk for din kommentar.

Mvh Ann
Odd Tore S.
Ja, nord for liten kolle i skrålia østsydøst for p-plassen som ender hos Nagell-Erichsen. Det er innslag av tysbast der også litt lenger mot øst.
Det var forresten litt teppe på Kalvøya også, nær toppen av midtre rygg.
Sent i år, de første hvitveisene hadde akkurat åpnet seg i dag. Og i haven vår er det fortsatt brunt. Og vått.
Bildene dine inspirerer, men utstyret mitt gir gigafrustrasjoner i stedet for makrobilder.
Odd Tore
Fred S.
Fælt å innrømme det, men jeg har forlengst falt pladask for denne dunete knoppen. Liker i det hele tatt blåveisbilder ! ( au, den satt langt inne) Grunnen må være at jeg omtrent ikke så en blåveis før jeg var voksen; vestlandet er blottet for blåveiser. Dessuten ER det en vakker blomst: En av våre vakreste ville, og jeg har sammenligningsgrunnlag så det holder, ville planter, ikke minst fjellplanter, har vært en liten lidenskap siden jeg var guttunge.

vh fred
Kjell G.
Mye skryt ovenfor, men det er greit. Fordi det er fortjent. Herlige bølger og vakre farvenyanser!

mvh kjellg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu