Uno-X
En bensinstasjon i moderne (internasjonal stil) utforming har kilt seg inn i et klassisk byrom på Løkka. Stygt? Stilig? I alle fall et veldig typisk uttrykk for stygg-pene Oslo der byrommet ikke er noe som formgis, men rett og slett er noe som skjer.
Bildet inngår i albumet Byspråk: Bygninger og symboler i Oslo - «Byspråk» er et pågående prosjekt der jeg forsøker å fortolke hvordan Oslo kommer til uttrykk gjennom bygningsstrukturer, parker, gjenstander plassert eller etterlatt i byrommet, skilt, tegn og symboler. Det er særlig den semiotiske komponenten i disse strukturene, rommene, gjenstandene og symbolene som jeg er opptatt av, altså hvordan disse tingene på ulike vis uttrykker et et urbant «språk» som identifiserer byen som fenomen og Oslo som sted. Jeg er særlig opptatt av hvordan individer og grupper forsøker å fylle det offentlige rom med sitt eget uttrykk og sin egen kunst.
Utstyr
  • Sigma SD10
  • Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger952
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_188543} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
John S.

Stilrent dokumentasjons bilde.
Magnus T.

Likte bildet jeg også. Jeg har gått forbi her mange ganger uten å tenke på å ta bilder, godt sett!
Jóhann Á.

Hei Gisle!
Og jeg som trodde det ble tatt rare bestemmelser i byplanleggingen her i Namsos! Dette er jo grusomt og vitner om at byplanleggere ikke har vært i byen! Huff og huff!
Men bildet er OK det! ;o)

MvH, Johann
Steinulf L.

Fin dokumentasjon av norsk byplanlegging i aksjon.
kenneth b.


Dette falt i smak hos meg, meget bra!
Petter B.

Dette var stilig.
Thorir V.

knallbra! well,... bortsett fra bilene, de tar veldig ''arkitekturen'' fra bildet, og putter et eller annet ''urbant'' istedenfor... men i og med at det virker så ekstremt clean, da tenker jeg photoshop, er det rettet op etterpå, eller er det et eksempel på den perfekte plasseringen av kamera? whatever, bra jobb!!
Erik B.

Jøss, enig med de andre i at dette var godt fanget! God bruk av vidvinkel. Liker veldig godt detaljen med hvordan det grå bensinstasjon''taket'' spiller på lag med vinduene i byggene helt til venstre.

Hilsen Erik.
Johan G.

Hei.

''Stilig'' i aller høyeste grad, men det viser egentlig ganske lite av området rundt denne bensinstasjonen. I bildet er det masse masse rom, mens denne bensinstasjonen er plassert i et slags mellomrom, det er i alle fall ikke mye plass rundt, slik som fremstilt her. Litt ukritisk vidvinkelbruk muligens ?

Ingen tvil om at serien din er interessant, men det spørs om man skal ta bildene for å få et rent uttrykk, eller om man skal formidle stedene med samme karakter som de har. Kan godt hende du oppfatter dette stedet på denne måten, men jeg mener f.eks. gata mangler helt, kirka også. Det er vel kanskje kombinasjonen mellom nettopp de tre bygningene sammen med Olaf Ryes plass som gjør stedet. For meg blir disse bildene mer stilistisk enn de trenger å være for å gjøre jobben i omtalen din av serien.
Lars A G.

Bra at du tar disse bildene Gisle. Håper flere oppdager at vi må
dokumentere den verden vi lever i før den forsvinner og ikke bare lage ''pene'' bilder. Det er kanskje bra at
mye stygt forsvinner, men bildene må vi beholde.

Hilsen Lars
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu